Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Magazie depozitare

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Magazie depozitare

  Buna ziua,

  Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.

  Doresc sa construiesc o magazie lipita de casa pentru a depozita diverse. Latimea din casa pana in gard este de 3.2m (in poza inca nu este pus gardul). In momentul de fata in zona respectiva este turnata fundatia. Magazia vreau sa aiba 2.5m latime, 5m lungime cu usi de acces pe ambele laturi. Acoperisul sa fie intr-o apa, ca si la casa si sa folosesc placi OSB izolate cu polistiren si decorativa (sa fie in acelasi design cu casa).

  Intrebarile mele la care sper sa ma ajutati sunt:
  -cum pot face lipirea anexei de casa fara a avea ulterior probleme de infiltratii?
  -cum realizez peretele magaziei care este lipit de casa - trebuie construit separat sau ma folosesc de peretele casei?
  -pot ridica structura folosind lemn sau este nevoie de BCA?

  Daca aveti si alte sfaturi/sugestii va rog sa ma ajutati.

  Multumesc!

 • #2
  De ce nu faceti o magazie separata de casa?
  O structura usoara, facuta din lemn, poate fi mai usor de realizat.

  Comentariu


  • #3
   Curtea este destul de mica si vreau sa valorific la maxim suprafata (aprox 120mp). Acela este locul unde pot face magazia si sa raman si cu un spatiu verde decent.

   Comentariu


   • #4
    Postat în original de Izvoranu Adrian Vezi post
    Curtea este destul de mica si vreau sa valorific la maxim suprafata (aprox 120mp). Acela este locul unde pot face magazia si sa raman si cu un spatiu verde decent.
    Puteti posta o foto cu platforma betonata?
    Structura, stalpii magaziei trebuie fixati pe aceasta placa betonata. Daca alipiti acoperisul magaziei de peretele casei, intr-o apa, va trebui sa aveti o etansare pe acea zona. Etansarea cea mai buna este cu profil de perete cu marginea introdusa in izolatie. Exista profil pentru tigla de tabla special pentru acesta zona.
    Din punct d evedere al structurii usoare, se poate face din lemn, stalpi de 10-12x10-12cm de exemplu, capriori dreptunghiulari sau patrati (recomand varianta cu sectiune dreptunghiulara 10x6cm cu distanta de 50cm intre ei), pene etc. Inchiderea se poate face cu OSB ce se poate termoizola exterior si interior in structura peretilor. Acoperisul trebuie de asemenea sa fie izolat cu minim 20cm de vata. Asteriala si tigla metalica cu accesorii inclusiv folie de difuzie.
    Usile de acces pe ambele laturi nu sunt o solutie practica pentru ca pierdeti spatiu util, o singura usa este de dorit.
    Latimea de 2.5m trebuie definita tinand cont de spatiul util avut invedere plus grosime perete plus o streasina minima de 25-30cm pe laterala spre gard daca apa are acesta directie.

    Comentariu

    Procesare...
    X