izolarea termica a soclurilor

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • lithoa

    izolarea termica a soclurilor

    Revin cu precizarea ca soclul cladirii este de 40cm inaltime - (dupa care urmeaza caramida), este vorba de o casa noua, nu am demisol, cladirea am izolat-o cu polistiren expandat - dar... - in parte de N a peretelui interior a aparut pe colt o pata de mucegai.
    Exista carton bituminat intre soclu si caramida, dar soclul nu l-am izolat exterior de aceea intreb, oare daca izolez cu polistiren extrudat sau expandat si soclul va dispare puntea termica si mucegaiul sau mucegaiul va persista?
    Cu stima,
    Adrian Stoia
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 35001

    #2
    Stimate d-le Adrian Stoia,
    Nu cred ca problema semnalata de dvs. are cauza in lipsa de termoizolatie a soclului casei. Poate fi mai degraba o infiltratie din exterior sau o defectiune de instalatie decit un condens.

    Comentariu

    • visitor

      #3
      salut.
      Adrian, nu stiu cat te ajuta informatia asta, dar eu am avut exact aceeasi problema: peretele dinspre Nord, pata de mucegai la colt, jos. S-a intins pe langa plinta, etc. Cand in mijlocul camerei temperatura era de 23 de grade, in acel loc erau max. 15 (iarna cand afara erau sub -10/-15 grade). Ca solutie, eu cred ca trebuie izolat soclul + atentzie la suprafata de contact dintre trotuar si soclu, unde cred ca e nevoie de o izolatie bituminoasa (daca nu a fost pusa la turnarea trotuarului).

      Pana la izolare, o ameliorare se obtine daca lasi aerul cald sa circule mai mult in zona respectiva (indepartezi mobila de peretele acela, etc). Incalzeste bine camera iarna si nu va mai aparea ...

      succes!
      visitor

      Comentariu

      Procesare...