Izolatie exterioara cu polistiren

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Adrian Dinu
    Incepator
    • 25.iun.2005
    • 1

    Izolatie exterioara cu polistiren

    Anul trecut am izolat o parte din peretii casei cu polistiren de 5 cm. Am montat si diblurile, dar nu am continuat cu tencuirea, fixarea plasei din fibra de sticla etc. Am dat doar un fel de amorsa, adica cu adeziv de polistiren mult diluat cu apa, pentru a se putea intinde cu bidineaua, pentru a proteja polistirenul de vrabiutele care fac ravagii.
    1. Vreau sa stiu daca acum, cand ma voi apuca de tencuirea exterioara a polistirenului, mai este nevoie sa dau cu amorsa, ori dau direct cu adezivul peste polistiren si apoi pun plasa de fibra de sticla?
    2. Nu am vazut pana acum cum arata un perete deja tencurit peste polistiren. Mi s-a spus de fiecare data ca nu e prea rezistent, ca o scara sprijinita de o astfel de fatada va strica polistirenul, si tocmai de aceea sa prind de diblurile de plastic ale placilor de polistiren o plasa rabitz metalica, apoi sa intind adezivul de polistiren si sa prind in adeziv plasa de fibra de sticla. Credeti ca este bine? Creste astfel rezistenta peretelui?
    3. In Craiova nu am gasit nici o firma care sa faca "ca la carte" tencurirea peste polistiren, in sensul ca toti "meseriasii" de aici prind plasa de fibra de sticla cu niste cuisoare sau surubele de polistiren, apoi vin peste cu adezivul, ceea ce nu cred ca este bine. Ce parere aveti? Va rog sa detaliati!
    Adi Dinu
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 35026

    #2
    Stimate d-le Adrian Dinu,
    1.-Sistemul VWS de la Ceresit nu presupune obligatoriu utilizarea unor dibluri pentru prinderea polistirenului sau a plasei ci folosirea mortarului adeziv CT 85. Acest mortar adera pe polistiren fara nici o alta amorsa.
    2.-Nu cred ca prin lipirea in mortarul adeziv a unei plase de rabitz se obtine o rezistenta mecanica mai mare. Poate doar daca prin lipirea ei se mai ingoasa stratul de mortar. Atentie insa la asa zisele plase de fibra de sticla care de multe ori sunt de fapt din plastic.
    3.- Tehnologia VWS de la Ceresit prevede lipirea plasei pe mortarul proaspat prin trecerea cu fierul de glet peste ea. Fiecare sistem presupune insa o anumita tehnologie care trebuie respectata intocmai.

    Comentariu

    Procesare...