Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Care este pretul unei cife de beton

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #76
  Daca nu va place ideea de a avea o grinda in casa , desi nu este un dezastru optic , sa stiti ca si grinzile lamelare va vor deveni antipatice prin pret .
  Ar fi util sa vorbiti cu proiectantul sa vada daca se poate monta o grinda metalica . Grinda metalica asezata pe centura si apoi grinzile de lemn sprijinte in ea , asigura un tavan uniform.
  Instalatii verificari-revizii gaze

  Comentariu


  • #77
   Postat în original de signum Vezi post
   Buna ziua,
   Am o mare nelamurire...placa de beton sau grinzi de lemn?
   La ora actuala e construit parterul (bucatarie+baie+living), si vreau sa ridic mansarda...proiectul e facut, cu grinzi (pentru ca asa am insistat eu, la vremea respectiva), dar acum incep sa am indoieli, deoarece latimea living-ului (deci lungimea unei grinde) este de 4.75 m (mentionez ca grinzile prinse in proiect sunt de 15/25 cm). Temerea mea este ca lemnul se va curba, si ca se va vor auzi toate zgomotele de sus.
   Ce pareri aveti?

   Acum referitor la costuri, in privinta grinzilor mi-am facut o parere, in privinta placii ma poate ajuta cineva cu un calcul aproximativ?
   Eu am grinzi şi nu regret. Am ieşit mai ieftin per total decât dacă aş fi făcut cu placă. 4.75 este o deschidere mare chiar şi pentru secţiunea 15x25, însă nu este o problemă fiindcă se poate caseta pentru rigidizare dar intră mai multă manoperă şi mai mult material.
   La placă, pe lângă beton, intră şi armătura şi manopera în plus. Ca exemplu, eu am economisit 500 euro manoperă, dar nu în toate cazurile se întamplă aşa.
   Opinia mea este că la distanţa respectivă, când va fi trafic deasupra livingului, grinzile vor flamba puţin, motiv pentru care ar trebui să se caseteze zona.
   Am avut aceeaşi situaţie şi am ales să pun grinzile transversal cu reazem pe centurile exterioare, lângă coşoroabe.
   Ştiu puţin din tot şi mult din nimic

   Comentariu

   Procesare...
   X