Stalpi segretati

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • otehf
    a răspuns
    Ce armatura ai pus in stalpi? Casa va fi P+M sau P+1+M?

    Lasă un comentariu:


  • d24u
    a răspuns
    Aha, dar ce anume inseamna armarea orizontala a peretilor si cum anume se realizeaza? Se pun elementele de fier prin interiorul caramizilor, sau prin exterior, sau cum?

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Un proiectant serios ar fi recomandat si armarea orizontala a peretilor . De regula stiu dar nu fac aceasta recomandare din motiv ca se cere un proiect ieftin ! Consecintele ...se vor vedea pe parcurs !

    Lasă un comentariu:


  • d24u
    a răspuns
    aha, am inteles. Mersi mult. Deci inteleg ca iese din discutie daramarea si turnarea lor din nou?!

    Problema este insa ca rezistenta casei va fi serios afectata, chiar daca se vor astupa cu alt beton... nu?

    Cu atat mai mult cu cat sunt stalpii de la parter.... macar daca se intampla chestia asta la etaj.

    Lasă un comentariu:


  • KATALIN
    a răspuns
    segregare

    Dupa opinia mea segregarea a aparut datorita faptului ca nu s-a turnat betonul cu acele tuburi ce se baga in stalpi la turnarea cu pompa.
    Cred ca defectele aparute se por remedia exact cum a spus si dirigintele de santier.Cu un beton superior celui turnat deja.
    Eu personal am vazut remediindu-se astfel de defecte cu beton 2 parti nisip (necernut)si o parte ciment.se stropeste bine cu apa zona si se aplica betonul (facut mai moale) prin 'aruncare' destul de puternica,astfel incat compozitia sa ajunga in interior si prin treceri succesive sa se astupe defectele.
    in nici un caz nu acceptati remedierea acestora prin tencuire deoarece tencuiala se face cu ciment si var,iar varul ataca fierul.

    Lasă un comentariu:


  • Seni
    a răspuns
    din nefericire nu se pot sparge sa-i turnati din nou, ar insemna sa demolati peretii...
    cauza principala .... betonul nu a fost vibrat!!
    ce constructor aveti? zidaria este la pamant....
    sper sa ma insel, dar peretii sunt strambi!!

    Lasă un comentariu:


  • d24u
    a răspuns
    Stalpi segretati

    Buna ziua, de curand am inceput construirea unei case, insa la turnarea stalpilor de la parter s-a intamplat fenomenul de segregare pe care il vedeti in poze (se vad pietrele din beton, in unele locuri se vede si armatura.... cica s-ar fi scurs zeama de ciment etc.). Din pacate, aproape toti stalpii au aceasta problema.. desi betonul a fost turnat cu pompa, dintr-o masina speciala.

    Intrebarea mea: cat de grav este? Pot fi lasati asa si dati cu o solutie de ciment speciala care sa faca priza cu armatura? (dirigintele de santier ne-a zis ceva de un beton special de tip C400 sau ceva de genul??, nu stiu daca am retinut corect denumirea, pt ca nu ma pricep)

    Va fi asa ceva suficient sau trebuie daramati si turnati din nou?

    Multumesc, astept parerile/sfaturile voastre cat mai curand posibil.
    Fișiere Atașate

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Stimate d-le Bobita,
    Problema descrisa de dvs. se numeste segregare de suprafata( intrucit afecteaza numai stratul de acoperire). Este un viciu de punere in opera a betonului dar nu este atit de grav incit sa trebuiasca darimat stilpul.
    Cea mai buna metoda de reparare a acestui tip de deficienta este cu un mortar epoxidic, alcatuit din rasina epoxidica si nisip cuartos perfect uscat.
    Zona segregata se curata prin ciocanire de agregatele neaderente, armatura vizibila se curata cu peria de sirma, se sufla pentru a indeparta praful si apoi se aplica mortarul epoxidic care trebuie sa aiba consistenta masei de spaclu. Suprafata trebuie sa fie uscata si sa nu aiba urme de grasimi.

    Lasă un comentariu:


  • bobita
    a creat un topic Stalpi segretati

    Stalpi segretati

    La o contructie P+M s-au turnat stalpii si la unul din stalpi a aparut o problema:
    - din cauza ca s-a scurs prea mult lapte de ciment prin cofrag, a aparut la baza stalpului - doar pe doua din laturi - aspectul de aglomerare de pietre (margaritar) si pe una din cele doua laturi a cedat foarte usor la lovituri de ciocan pana in armatura (stalpul are sectiune 30*30cm si este armat cu 8 bare individuale de PC 52 de 16mm si legate intre ele cu cate doua randuri de etrieri - romb si dreptunghi - din 10 in 10 cm);
    - mai precizez ca s-a turnat beton B200.
    Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce se mai poate face????
    este cazul sa daram tot stalpul???
    Se mai poate repara???.... stalpul nu este sectionat dintr-o parte in alta ci doar la suprafata si doar pe doua laturi...
    Indiferent de costuri, va rog sa-mi spuneti solutia cea mai buna!
    URGENT!
    Multumesc!
Procesare...