Pret casa la rosu

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • oif_nelu_1970
    Membru
    • 05.nov.2008
    • 189

    #16
    Postat în original de mariano39
    eu am facut casa anul trecut din septembrie pana in noiembrie si am luat in august fierul care a fost .........4.6LEI/KG.
    costul total al casei m-a ajuns undeva pe la 49 000 euro ,din care manopera la rosu a fost de 10000 euro,am cumparat terenul cu 18000 restul calculati v oi!Casa e in rosu ,acoperita fara tamplarie doar 2 velux
    Pretul terenului nu se ia in calcul la o casa la rosu.

    Comentariu

    • builder
      Incepator
      • 15.ian.2009
      • 30

      #17
      Nu stiu cum ati facut dar eu am ridicat-o la rosu la cca 290 euro/mp la cursul calculat la momentul efectuarii cheltuielii respective. Casa are 250mp construiti (2 placi+ fundatie). Materialele le-am luat in vara 2008 (pret maxim) si a necesitat cca 18 tone fier dupa ce am mai redus ceva la structura.Manopera am platit-o separat.

      Comentariu

      • ioan prodan
        Membru Marcant
        • 10.nov.2008
        • 365

        #18
        pai atunci cred ca ai cumparat materialele de unde era cel mai scump.Altfel nu se justifica.Sau te-a fraierit aia care ti-a vandut materialele.Ptr 250 mp,caramida costa in jur de 10000,doua placi cam 6000 iar acoperisul inca 10000 plus restul materialelor ar fi trebuit sa ajungi undeva la 40000.Eu am cam aceeasi metri dar am si subsol de 65 mp din beton si m-a costat in jur de 40000 si am mai lucrat si eu

        Comentariu

        • danM
          Membru
          • 11.feb.2008
          • 199

          #19
          Postat în original de builder
          Nu stiu cum ati facut dar eu am ridicat-o la rosu la cca 290 euro/mp ..........Manopera am platit-o separat.

          Cat ai dat pe manopera?

          Comentariu

          • nelu petrescu
            Incepator
            • 27.mar.2008
            • 26

            #20
            Salut,anul trecut mi-am ridicat o casa cu suprafata de 182 mp,insemnand fundatie,zidarie cu acoperis fara usi si ferestre m-a costat 67000 ron manopera plus materiale.Meseriasii respectivi au ridicat casa in 7(sapte)saptamani!
            Cu stima

            Comentariu

            • ioan prodan
              Membru Marcant
              • 10.nov.2008
              • 365

              #21
              deci toata manodopera am platit 7000 €,dar cum am zis subsolul,toata fundatia cu temelie si placa de jos am facut-o eu

              Comentariu

              • ccris
                Incepator
                • 28.mai.2007
                • 3

                #22
                Buna ziua,

                Imi puteti spune va rog care e momentan pretul pentru constructia unei case la rosu in Bucuresti? Pentru variante lemn / OSB am gasit momentan pana-n 400€/m2 fara fundatie insa nu-s convins ca lemnul e cea mai fericita alegere.

                Casa ar trebui sa aibe 100-120 m2, preferabil pe 2 nivele.
                Ce alte costuri mai sunt necesare pentru autorizatii, proiect?

                merci!

                Comentariu

                • Concept
                  Incepator
                  • 01.feb.2011
                  • 60

                  #23
                  Am un client care de curand a realizat constructia in Sectorul 4, o cladire P+1+M, cu structura mixta: cadre+ zidarie portanta si l-a dus la rosu in jur de 140-150 euro/mp, inclusiv manopera. Costul proiectului variaza in functie de cat de buni sunt proiectantii si de cat este de detaliat proiectul.
                  --------------------------------------------------------------------------
                  Arhitectura ar trebui sa fie o sculptura la scara orasului!

                  Comentariu

                  • goo_
                    Incepator
                    • 19.iun.2010
                    • 81

                    #24
                    ...

                    1.Nu exista structura "mixsta + zidarie" ,exista dora structura in cadre sau structura pe pereti din zidarie.
                    2.Pretul ,pentru vremurile actuale ,mi se pare peste medie.
                    3.In cazul unei astfel de constructii, pregatirea superioara a proiectantului nu conteaza.
                    4.Eu sfatuiesc pe oricine care vrea sa investeasca intr-o constructie ,sa ceara proiectantului sa-i faca proiectul tehnic complet .
                    5.Eu as opta pentru o constructie cu parter in solutie cadre de beton armat cu inchideri din zidarie si etaj din structura din lemn placata cu osb.Planseul peste parter sa fie realizati din beton armat.

                    Comentariu

                    • Concept
                      Incepator
                      • 01.feb.2011
                      • 60

                      #25
                      1.Nu exista structura "mixsta + zidarie" ,exista dora structura in cadre sau structura pe pereti din zidarie.
                      1.Cum sa nu existe?structura este de zidarie portanta, iar pe zona unde am avut nevoie de deschideri mai mari este cadre si conlucrarea dintre ele este detaliata prin programe de calcul structural.
                      2.Pretul ,pentru vremurile actuale ,mi se pare peste medie.
                      2.Peste medie? Daca "media" este formata din cei care iau materiale fara factura si fara certificate de calitate- atunci, da, este posibil sa fie putin peste aceasta "medie". Eu v-am spus un pret concret cu care s-a realizat o constructie acum cateva luni.
                      3.In cazul unei astfel de constructii, pregatirea superioara a proiectantului nu conteaza
                      3.Pregatirea proiectantului nu conteaza? Mi-e mila de acela care urmeaza un astfel de sfat. De-acum o sa trimit clientii care vin la mine la boschetarul care doarme-n ghena de gunoi a blocului. sunt convins ca pentru o sticla de vodca le face un proiect pe cinste, oricum nu conteaza ca n-are nicio pregatire!
                      4.Eu sfatuiesc pe oricine care vrea sa investeasca intr-o constructie ,sa ceara proiectantului sa-i faca proiectul tehnic complet
                      4.Acesta e singurul punct cu care sunt de acord, dar pastrez totusi o intrebare (retorica, de altfel): daca nu conteaza ce pregatire are ce sens are sa-l mai pui sa faca proiectul complet? Vedem peste tot in jurul nostru cladiri care ne plac si cladiri urate, prost impartite si gandite. Si daca am intra mai in profunzime, am vedea ca unele au structuri subdimensionate si reprezinta un pericol pentru cei ce le locuiesc, sau, din contra sunt calculate la maximum si se face economie la materialele pentru structura. Un proiect eficient atat din punct de vedere al arhitecturii, structurii si instalatiilor poate aduce o economie de peste 20% din costul unei cladiri facute "dupa ureche", ceea ce nu este deloc de neglijat. Despre eficientizare unei cladiri data de proiectanti buni putem vorbi intr-un alt topic.
                      5.Eu as opta pentru o constructie cu parter in solutie cadre de beton armat cu inchideri din zidarie si etaj din structura din lemn placata cu osb.Planseul peste parter sa fie realizati din beton armat.
                      5.Aici va contraziceti cu ce-ati scris la punctul 1: o cladire care are parterul cadre beton armat si etajul cu structura de lemn cum este? Nu cumva tot mixta? Revenind la propunerea Dvs., parterul cadre + etaj structura lemn, este posibil, si va avea un cost mai mic decat o structura cadre integrala. Dar daca singurul considerent luat in calcul e pretul putem face parterul de zidarie portanta + etajul de lemn, daca vrem si mai ieftin facem si parterul din lemn. Fiecare are niste criterii pe baza carora hotaraste structura (bugetul, tipul si dimensiunea deschiderilor, imaginea pe care doreste sa o obtina la interior sau exterior ; costul de intretinere si durata de viata a constructiei). Decizia de a imbratisa o solutie structurala nu se ia doar pe baza pretului- pentru ca atunci ne-am face toti case doar din OSB! Daca proiectantul este unul care-si iubeste meseria si vrea sa-si faca treaba profesionist ar trebui sa-i explice beneficiarului toate avantajele si dezavantajele unui sistem constructiv, facandu-i o analiza multicriteriala. Dar ca sa-i faci o astfel de analiza trebuie sa ai ceva pregatire si experienta!
                      --------------------------------------------------------------------------
                      Arhitectura ar trebui sa fie o sculptura la scara orasului!

                      Comentariu

                      • goo_
                        Incepator
                        • 19.iun.2010
                        • 81

                        #26
                        ..

                        1. Faptul ca nu exista zidarie in interiorul unuia sau mai multor cadre (formate de centuri si stilpisori) ,nu inseamna ca structura este in cadre.
                        Deci nu exista o asemenea combinatie ,decit daca ,constructia este tronsonata pe rationamente seismice.Dar in acest caz ,vorbim despre doua srtucturi separate.
                        2 . Nu am spus ca nu cred ca s-a realizat o constructie cu pretul respectiv.Am spus doar ca se putea si ceva mai ieftin, dar nu am afirmat ca este un pret enorm.
                        3 . Eu am spus ca pentru o constructie P+1+M , pregatirea PROIECTANTULUI nu este importanta.Ca sa fie mai clar ,am spus ca orice proiectant (asta inseamna ca este ing.constructor si ca se ocupa de proiectare) ,indiferent de cit de pregatit este,va putea sa elaboreze un astfel de proiect fara probleme.
                        4 . Nu am spus ca nu conteaza ce pregatire are, ci cit de pregatit este proiectantul.
                        Intr-adevar ,un proiectant bun (bine pregatit) ,poate aduce economii prin modul in care gindeste structura.20% din valoare poate fi atinsa ,dar pentru constructii mult mai mari.Asta este si motivul pentru care ti-am spus ca pentru o constructie mica nu conteaza cit de pregatit este proiectantul.
                        Cit despre parte ce tine de arhitectura ,iti dau dreptate ,foarte multe constructii sint ineficient alcatuite sau sint pur si simplu urite.Dar ,naspa ,nu e treaba ing.structurist. Tu stii cine este responsabil de chestiile astea?
                        5 . Nu ma contrazic,pentru ca am spus ca nu exista o structura mixta (cadre + zidarie portanta). Cit despre structura pe care am descris-o , avind in vedere ca este vorba de o constructie P+m ,structura din lemn (prezenta doar la mansarda) preia incarcari relativ mici ,iar d.p.d.v. al confortului nu deranjaza.

                        Variantele enuntate de dvs.:
                        -structura integrala in cadre de beton armat - o solutie buna ,dar mai scumpa
                        -structura din zidarie portanta la parter si lemn la etaj - teoretic nu este nici o problema,dar eu evit structura din zidarie protanta pentru ca ,controlul calitatii lucrarilor este mai greu de facut .(in primul rind necesita o supraveghere permanenta si atenta).Iar diferenta intre o structura in cadre si una din zidarie ,nu este asa mare.
                        -structura integrala din lemn - prezinta dezavantaje de confort.Ma refer la planseu ,care in timp incepe sa produca zgomote si necesita o fonoizolare foarte buna.

                        Comentariu

                        • danielpitesti
                          Incepator
                          • 18.apr.2010
                          • 38

                          #27
                          buna seara

                          daca v-a intereseaza un calcul perfect pentru construirea casei care doriti ma putti contacta si va pot spune un pret fix
                          constructii de la A la Z

                          Comentariu

                          • SpecialistulMC
                            Moderator
                            • 19.mai.2004
                            • 35026

                            #28
                            Re: buna seara

                            Postat în original de danielpitesti
                            daca v-a intereseaza un calcul perfect pentru construirea casei care doriti ma putti contacta si va pot spune un pret fix
                            De ce nu dati tariful practicat de dumneavoastra aici pe forum ?

                            Comentariu

                            • razvan adrian
                              Membru Marcant
                              • 30.mar.2011
                              • 322

                              #29
                              Postat în original de nelu petrescu
                              Salut,anul trecut mi-am ridicat o casa cu suprafata de 182 mp,insemnand fundatie,zidarie cu acoperis fara usi si ferestre m-a costat 67000 ron manopera plus materiale.Meseriasii respectivi au ridicat casa in 7(sapte)saptamani!
                              Cu stima
                              Pot sa mi spun si eu o parere,fara sa supar pe nimeni,ok!La 67ooo,doar 182 mp la rosu,fara usi ,fara ferestre,mie rau!Iese 368 euro/mp,la rosu,incredibil de scump!Eu sin ing in c tii,stiu sa fac singur o casa de la sapatura la ultimul cui pe casa cu instalatii cu tot,am 25 de ani de santier,si am luat o de la galeata de mortar!La viluta me la 368 euro /mp,este pretul la cheie cu finisaje de lux,,scara beton imbracata in stejar,gresie+faianta de 90-120lei/ mp,parchet lamin si masiv,termosemineu pe lemne,e adevarat n am platit manopera la finisaje,fiind facuta de mine toata de al a la z,am iesit la 345 euro/ mp,retine este placata si la interior cu rigips si polistiren de 5,la exterior de 8 cm,doar timplaria toata este din lemn,nu suport termopanele...stiu eu d c!Ajung la 370 euro mp cu garaj cu tot(45 mp),din lemn cu placa de beton!te au jupuit,jefuit,imi oare rau!Bafta sanatate,Razvan
                              bagera

                              Comentariu

                              • musu
                                Membru Marcant
                                • 09.oct.2009
                                • 418

                                #30
                                Eu am cumparat casa mea la rosu (140 m2), fara instalatii, fara geamuri, etc. cu apx 220 m2 cu tot cu terenul de sub casa (parte din duplex). Omul si,o facut casa ptr copiii lui si s-o blocat financiar, dator in banci, in 2009. Finisajele, zic eu medii, dar calitate: materiale in exclusuvitate L-Knauf (tencuieli, gleturi, etc.), gresie medie (Cesarom si spaniola), parchet laminat kronotex ac4, tamplarie kommerling, velux, vopsele aplalux si dufa, centrala protherm panther, radiatoare de calitate, electrocasnice doar electrolux, mobila de bucatarie la comanda (atat din mobila, deocamdata), usi interior porta doors, apx 125 eur/m2.
                                Total: 345 eur/m2

                                Comentariu

                                Procesare...