SOLICITARE

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • popa ilona

    SOLICITARE

    V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: este bine sa acopar o casa din lemn (dupa ce in prealabil a fost bine izolata) cu placi din PVC? Ma gindesc la costuri, dar mai ales la durata de viata a fatadei. De asemenea, v-as ruga sa-mi spuneti cum poate fi foarte sigur un potential beneficiar de calitatea lemnului folosit la o astfel de constructie? Stiu ca acesta "lucreaza" in timp, deci e foarte important modul de prelucrare al acestuia (si parca o eventuala garantie oferita chiar si in scris e posibil sa nu ma scuteasca de probleme ulterioare, pe care la inceput poate nici nu le banuiesc). Si in plus care este solutia cea mai buna pentru a nu avea neplaceri de genul umezeala, condens, izolare defectuoasa etc. Astept raspuns competent. Va multumesc. (Si apropo, nu vreau sa va perii, dar e chiar interesanta emisiunea dv.)
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34919

    #2
    Stimata doamna Popa Ilona,
    Va rog sa reveniti cu precizari in privinta "acoperirii". La ce va referiti, acoperis, fatada?
    2) Nu cred ca problema esentiala la o casa din lemn este ca materialul "lucreaza" cit mai degraba tratamentele ulterioare: hidrofugare , ignifugare, protectie la insecte si ciuperci, etc.

    Comentariu

    • Popa Ilona

      #3
      RASPUNS

      Multumesc foarte mult pentru raspuns.Precizez ca m-am referit la fatadele casei (nu la acoperis). Din cele citite si aflate de la unii arhitecti si structuristi, m-am gandit ca ar fi o solutie buna pe termen lung ca fatadele casei (fie toate, fie doar o parte) sa fie bine izolate (fiind din lemn) si acoperite cu cele necesare (privind pierderea de caldura,etc.) si apoi acoperite cu placi din PVC (sau ceva asemanator), pentru ca mi se par foarte rezistente la temperaturi mici (frig, inghet), ploi, vant etc. Nedumerirea mea este daca e bine sa procedez asa? Sau exista alte solutii mult mai bune. Mai ales ca din cauza bugetului (care e destul de limitat) trebuie sa gasesc solutii si bune si mai ieftine (stiu ca-i cam greu), dar nu vreau sa-mi para rau ca nu am incercat. In plus, ati putea sa-mi recomandati unele firme care lucreaza lemnul foarte bine (ofera garantii, la ce ar trebui sa fiu atenta din acest punct de vedere, mai ales ca nu stiu foarte multe despre lemn:rezistenta, tip esenta, care-i mai bun, cum sa ma asigur ca acesta a fost prelucrat ASA CUM TREBUIE. E suficienta o simpla garantie scrisa? Multumesc.

      Comentariu

      • SpecialistulMC
        Moderator
        • 19.mai.2004
        • 34919

        #4
        Stimata doamna Popa Ilona,
        Pentru o izolatie termica suplimentara va recomand placarea pe exterior cu termosistemul de la Ceresit. Pentru protectia lemnului va recomand Villa Prima si Villa Intra de la Policolor.
        Nu pot sa va recomand o firma anume care se ocupa cu constructia de case din lemn dar cred ca cele din Ardeal sunt mai serioase. Oricum va sugerez sa lucrati cu o firma si nu cu persoane fizice (mai ales din motive de garantie).
        In privinta termoizolatiei suplimentare cred ca este cu adevarat rentabila pentru o casa cu regim de exploatare permanent. Daca e o casa de vacanta, utilitatea este discutabila.

        Comentariu

        Procesare...