Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tencuiala lemn

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tencuiala lemn

  Buna ziua. Intentionez sa reconditionez o casa veche de lemn. in momentul acesta dupa ce am dat jos sipcile si pamantul dintre ele, peretele este din dulapi de 10 cm neregulati. La exterior vreau sa folosesc iar sipci (3cm), intre ele vata minerala, osb de 10mm, polistiren(5cm) si lavabila. nu sint convins ca vreau membrana. la interior peste dulapi as vrea sa tencui cumva. Mesterii spun ca varul si cimentul ataca lemnul. Eu as dori o tencuiala care sa semene cu tencuiala initiala de pamant, asa neregulata facuta de mana. A aparut vreun produs pe care sa pot sa-l trag peste lemn direct? Eventual ceva vreo amorsa? O varianta ar fi sa imbrac tot interiorul in osb si sa tencui peste da nu-mi plac peretii f drepti. Rigipsul nici nu intra in discutie.

 • #2
  Nu este bine cum ati conceput straturile de pe exterior.

  Sa inteleg ca grosimea peretilor exteriori este de 10 cm ?

  Am rugamintea sa atasati o imagine din exterior al casei.

  Comentariu


  • #3
   astept sa-mi spuneti o varianta buna. in momentul asta peretii si din interior si din exterior arata la fel, sint dulapi de 10 cm usor neregulati pusi unii peste altii. in momentul asta nu am poze.

   Comentariu


   • #4
    Puteti ca peste dulapii din lemn sa montati placi OSB3 de 12-14 mm grosime, membrana autoadeziva Ceresit BT21, dupa care sa termoizolati cu polistiren extrudat Austrotherm de minim 8 cm grosime.

    Ori puteti ca peste dulapii di lemn sa montati rigle de lemn cu sectiunea de 8/5, termoizolatie din saltele de vata minerala Isover de minim 8 cm grosime, folie anticondens unisens, finisaj din lambriuri de lemn ori PVC.

    Pe interior puteti ca sa termoizolati cu vata minerala de 5 cm grosime montata intre si in scheletul metalic specific, bariera de vapori, placi de gipscarton de 12,5 mm grosime pe care le finisati cu o tencuiala decorativa.

    Comentariu


    • #5
     multumesc de raspuns. ziceam ca rigipsul nu intra in calcul. mai are cineva alta parere?

     Comentariu


     • #6
      Postat în original de liviumarghidan
      multumesc de raspuns. ziceam ca rigipsul nu intra in calcul. mai are cineva alta parere?
      Daca nu doriti sa utilizati placi de gipscarton puteti sa finisati peste bariera de vapori cu orce material sub forma de panouri (ca de ex. TotalStone ) ori sa montati lambriu din lemn pe rigle din lemn.

      Comentariu


      • #7
       Re: Tencuiala lemn

       Postat în original de liviumarghidan
       Buna ziua. Intentionez sa reconditionez o casa veche de lemn. in momentul acesta dupa ce am dat jos sipcile si pamantul dintre ele,
       Ce va face sa credeti ca vata minerala e mai buna decat pamantul?
       Daca umezeala ajunge la vata minerala nu prea e bine.........adica nu prea mai are cum sa se usuce.......pe cand pamantul......
       Sau altfel pusa intrebarea, de ce nu umpleti la loc cu pamant, si apoi tencuiti?

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Re: Tencuiala lemn

        Buna ziua in curnad am sa achizitionez o casă din lemn si tot o data vreau sa o si reconditionez si am in cap ca pereti exteriori sa le dau toata incarcatura veche jos si sa pun plasa.de buzau (plasa sudata ) si dupa sa dau cu adeziv pereti interioti nu stiu cum sa ii fac si am uitat sa mentionez casa are cercuri din fier si la fundatie vreau sa sap pe langa fundatia veche cam un metru latime si unu jum lungime si sa mai tor alta fundatie paote ajuta la fundatia veche cu ceva ma gandesc nu sunt din domeniu si vreau sa stiu daca este bine ce fac va multumesc furmos o zi buna

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Tencuiala lemn

         Va rog sa atasati imagini cu casa.

         Comentariu

         Procesare...
         X
         sigla BRAT