Casa mea

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Alin B.
    Incepator
    • 03.aug.2010
    • 5

    Casa mea

    Salutare ! Toamna trecuta am inceput sa lucrez la casa mea. deoarece nu ma dau banii afara din casa si unde locuiesc momentan stau f. bine , am hotarat sa construiesc pe indelete, din bani proprii, fara imprumuturi , incercand sa fac totul cat mai bine. Prin urmare toamna trecuta am reusit sa ies din pamant, adica am facut demisolul si sper ca in aceasta toamna sa ridic casa si sa o acopar.
    Prima dilema am avut-o spre sfarsitul iernii cand nu ma putea hotari daca sa cumpar un BCA de calitate sau caramida cu goluri (gen Porotherm etc.). Am citit mult pe diverse site-uri, forumuri si erau pareri pro si contra pt ambele variante. Pana la urma am ales BCA -ul si anume Ytong, fiind foarte incantat de cele citite despre aceste materiale de construc'ie, desi existau unele voci care spuneau sa nu ma astept la aceeasi calitate a blocurilor Ytong ca acelora produse in Europa de Vest, cele cumparate de mine fiind produse in Bulgaria. Am ales blocuri Ytong cu grosimea de 30cm pt peretii exteriori si 15cm pt interior. Suprafata la sol a constructiei este de aproximativ 120mp .
    O alta dilema pe care o am acum e generata de un sfat recent primit. Am fost sfatuit ca in momentul in care voi incepe punerea in opera a acestor blocuri BCA sa le asez pe placa de la parter cu 5cm in afara placii, astfel castigand 5cm la interiorul fiecarei camere si in plus prin acest mod de asezare la colturi si nu numai, in zona stalpilor de sustinere voi avea peretele iesit in afara cu cei 5cm, ceea ce imi va permite umplerea acelui gol in zona stalpului de sustinere cu o izolatie suplimentara , eventual 5cm de poliestiren extrudat iar dupa ridicarea constructiei, pe toate partile exterioare urmand sa vin cu un alt strat de poliestiren de densitate mare si cu grosimea de minim 10cm grosime.
    Ce spuneti despre aceasta metoda ? E OK ? nu apar probleme datorita incarcarilor generate de pereti (adevarat ca nu sunt portanti) ?
    Priveste-te prin ochii celor din jur si vei avea o imagine reala despre tine !!!
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34932

    #2
    Sfatul meu este sa construiti axa zidariei exact pe axa soclului.

    Comentariu

    • andrei_radu
      Membru
      • 24.mai.2008
      • 240

      #3
      In cel mai rau caz la margine insa nicidecum mai in afara decat soclul.

      Comentariu

      • Alin B.
        Incepator
        • 03.aug.2010
        • 5

        #4
        Multmesc de sfaturi.
        As mai avea ceva nelamuriri. Avand in vedere ca in zona unde este amplasata casa , fiind o zona depresionara, media anula a temperaturilor este destul de scazuta , cu multe extreme. De la sfarsitul lui octombrie pana pe la inceputul lunii aprilie , temperaturile nocturne coboara frecvent sub zero grade C, iar in ianuarie, februarie si martie avem frecvent ( cel putin asa a fost in ultimii ani) temperaturi de -25-30 grade C. Practic este nevoie de incalzire din septembrie pana in mai, diferind doar cantitatea de energie termica necesara. Luand in considerare toate cele mentionate mai sus, sunt decis sa investesc in izolatia termica a cladirii precum si intr-un sistem cat mai eficient de producere a energiei termice. De aici se nasc doua intrebari .

        1. In ceea ce priveste izolatia termica, ce imi recomandati pt pereti ( materiale recomandate, grosime izolatie, doar exterior sau exterior + interior ) si ce imi recomandati pt izolatia mansardei, casa fiind s+p+m . Am citit o buna parte din topicurile pe aceasa tema, dar nu sunt pe deplin lamurit daca solutiile detaliate acolo le pot aplica si in cazul meu.
        In ciuda temperaturilor preponderent scazute, in lunile iulie si august temperaturile cresc destul de mult, cel putin pt noi care nu suntem obisnuiti cu caldura. Am fost la cineva care avea o casa cu mansarda in aceasta perioada si vreau sa spun ca aerul era sufocant. Se poate izola mansarda pt a tine caldura si afara nu doar in interior iarna ?
        2. In ceea ce priveste obtinerea energiei termice, as prefera o centrala pe lemn, zona in care locuiesc avand din abundenta acest combustibil, chiar daca o astfel de centrala presupune o munca in plus (carat lemne, alimentarea centralei etc.). Totusi citind mai multe forumuri, am aflat si de alte sisteme alternative,cum ar fi panourile solare si pompa termica. Credeti ca s-ar putea combina toate trei ? Ce fel de centrala recomandati ? Nu ma refer la putere sau marca ci tip .

        Multumesc anticipat !
        Priveste-te prin ochii celor din jur si vei avea o imagine reala despre tine !!!

        Comentariu

        • hidroplasto
          Membru
          • 27.iun.2008
          • 226

          #5
          Re: Casa mea

          Postat în original de Alin B.
          Ce spuneti despre aceasta metoda ? E OK ? nu apar probleme datorita incarcarilor generate de pereti (adevarat ca nu sunt portanti) ?
          Eu am mai pus in afara soclului (cel putin in cazul blocurilor de 37cm) dar sa se respecte principiul: axa de simetrie a peretelui sa cada in treimea mjlocie a soclului.

          Comentariu

          • Alin B.
            Incepator
            • 03.aug.2010
            • 5

            #6
            Hmm ! Deci se practica si aceasta metoda ! Personal, nu vad ce ar putea genera probleme, avand in vedere ca cel putin in cazul meu peretii nu sunt portanti. Singurele incarcari pe care le-ar transmite asupra soclului sunt cele generate de propria greutate, care nu ar fi una mare avand in vedere ca vorbim de BCA. Dar nu sunt specialist in constructii , prin urmare vreau sa ascult sfatul specialistilor.
            Priveste-te prin ochii celor din jur si vei avea o imagine reala despre tine !!!

            Comentariu

            • Alin B.
              Incepator
              • 03.aug.2010
              • 5

              #7
              Apropo de prima mea intrebare , urmariti filmuletul urmator :
              http://www.youtube.com/watch?v=6zY5zu_wOnQ&NR=1 .
              Priveste-te prin ochii celor din jur si vei avea o imagine reala despre tine !!!

              Comentariu

              Procesare...