Am mai citit acest subiect in forum, dar totul a fost terminat in coada de peste. Doresc sa revin in discutie cu acest subiect:
Din ce sa constriesc o casa care sa fie si ieftina si rezistenta (in timp) si sa aiba izolatie termica buna?
Daca folosesc BCA:
pret bun pentru mc;
manopera mica (se zideste usor);
consum mic de mortar;
Dar:
cum se monteaza: pe latura de 20 cm sau pe 24-25 cm, cu sau fara termoizolatie?
trage umezeala mai mult decat caramida si face igrasie?
Daca folosesc caramida:
este posibil sa apara crapaturi (am citit in forum ca este prea casanta-vezi POROTHERM-ul)
din care sa folosesc (timand cont de raportul pret/calitate) de 20cm, de 25 cm sau de 38 cm cu sau fara termoizolatie din polistiren expandat?
Am auzit ca au aparut blocuri de BCU (beton celular usor) similare blocurilor de BCA numai ca sunt facute pe baza de ciment si nu de var ca in cazul BCA-ului si se pot tencui mai usor. Tot in cazul acesta am aflat ca trebuie sa fiu atent la producatorul acestora deoarece agentul de spumare -spumogenul nu este de cele mai multe ori de calitate.\
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Bogdan
Din ce sa constriesc o casa care sa fie si ieftina si rezistenta (in timp) si sa aiba izolatie termica buna?
Daca folosesc BCA:
pret bun pentru mc;
manopera mica (se zideste usor);
consum mic de mortar;
Dar:
cum se monteaza: pe latura de 20 cm sau pe 24-25 cm, cu sau fara termoizolatie?
trage umezeala mai mult decat caramida si face igrasie?
Daca folosesc caramida:
este posibil sa apara crapaturi (am citit in forum ca este prea casanta-vezi POROTHERM-ul)
din care sa folosesc (timand cont de raportul pret/calitate) de 20cm, de 25 cm sau de 38 cm cu sau fara termoizolatie din polistiren expandat?
Am auzit ca au aparut blocuri de BCU (beton celular usor) similare blocurilor de BCA numai ca sunt facute pe baza de ciment si nu de var ca in cazul BCA-ului si se pot tencui mai usor. Tot in cazul acesta am aflat ca trebuie sa fiu atent la producatorul acestora deoarece agentul de spumare -spumogenul nu este de cele mai multe ori de calitate.\
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Bogdan
Comentariu