Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Tencuiala exterioara la cladire..?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Tencuiala exterioara la cladire..?

  Salutare tuturor...

  Detin o cladire destinata productiei,construita din boltari care asigura vara racoare si iarna caldura, lungime 15 ml, latime 8 ml, inaltime 3 ml si este finisata la interior. Mentionez ca a fost inceputa constructia acum 10 ani de zile....singura problema mia ramas la exterior unde dintrun capat al cladirii pornesc de la 'zero', la jumatatea cladirii (pe lungime vorbesc) imi intra 8 cm inauntru iar in celalalt capat 15 cm....asta din cauza ca nu a fost ridicata dim temelie calumea.....
  Problema mea este ca doresc sa o tencuiesc la exterior si sa o finisez dar nu stiu cu ce as putea sa umplu acest gol de la jumate incolo si sa o scot drept la finisaj....exista vreun material pe piata care se poate aplica intre boltari si stratul de tencuiala....pentru ca daca as tencuio pe boltari direct imi intra mult material (ciment am calculat aprox. 2 tone)....
  Puteti sa ma ajutati cu o sugestie va rog....ce material as putea folosi pentru a incarca acel gol....si apoi sa fie posibil sa tencuiesc....Mentionez ca nu ma intereseaza izolarea in mod deosebit...am sobe pe rumegus la interior....Interesul meu este doar de a umple acel gol...a o tencui scotindo la level...si a o finisa...atita tot. Fac apel la specialist si la toti cei care cunosc si sau mai lovit de aceasta situatie.

  Va multumesc anticipat...!!!

 • #2
  tencuiala exterioara la cladire

  poti umple acel "gol" cu polistiren extrudat sau si mai simplu tencuiesti in trepte si daca imparti simetric "treptele" ar putea "da"bine.sau faci niste "stalpisori "ornamentali si nu cred ca se va observa diferenta.
  KATA

  Comentariu


  • #3
   sau plachezi cu rigips. e cea mai usoara si rapida metoda.
   va multumesc de raspunsuri.

   Comentariu


   • #4
    R

    Si eu personal am mai intilnit asemenea dificultati tehnice, dar le-am umplut cu polistiren si plasa de fibra de sticla de exterior.
    A iesit foarte bine.
    CRmaniceanu

    Comentariu


    • #5
     Salut!
     Avand in vedere ca problema e la exterior,cea mai buna solutie ramane polistirenul expandat si nu cel extrudat care e mult mai scump.Lipirea cu adeziv,prinderea cu dibluri,armarea cu plasa de fibra de sticla si un strop de ciment cred ca rezolva onorabil cazul.Suplimentul in izolatia termica nu poate duce decat la un consum mai redus al combustibilului folosit pentru incalzire.
     Placarea cu rigips are cateva neajunsuri.Trebuie folosita placa hidro care e destul de scumpa,iar structura la 15 cm departare de perete e mai greu de realizat prin metode clasice.
     Oricum, alegerea va apartine,in functie de cat de mult vreti sa va coste.
     Bafta !

     Comentariu


     • #6
      Merci...tuturor.

      Va multumesc tuturor.
      Imi sunteti de un real ajutor...sper ca si pe viitor sa colaboram...

      Comentariu

      Procesare...
      X