Fixari mecanice termosistem

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • saas
    Incepator
    • 06.mar.2006
    • 1

    Fixari mecanice termosistem

    Am incercat sa gasesc pe forum ceva legat de importanta sistemelor mecanice de fixare a termosistemelor, de importanta calitatii lor, nemaivorbind de agremente tehnice sau forte de smulgere si torsiune. De fixari termosistem pe caramida poroasa, caramida cu goluri, OSB sau lemn care sunt diferite si mai pretentioase fata de fixarile pe beton monolit sau caramida plina.
    Recunosc, de curand ma ocup de asa ceva si am ramas putin surprins de importanta redusa care se acorda acestui subiect, mai ales de catre firmele ce monteaza termosistem. In majoritatea cazurilor, scaderea pretului unui pm termosistem se face prin folosirea unor fixari de o calitate execrabila, rarirea sau chiar renuntarea la acestea. Nu mai vorbim de tehnologia de punere in opera.
    In afara de vreo trei mari producatori de polistiren europeni, care au venit cu tehnologiile si fixarile de la ei de acasa, probate si agrementate, care sunt promovate ( pana la nivel de dealeri, ca dupa aia nu se mai stie), pe cei mai multi nu-i intereseaza subiectul montaj si mai ales calitatea acestuia. Cumparati termosistem si-l puteti bate in cuie.
    Sunt doar curios daca are vreo importanta pentru cineva.
  • KATALIN
    Membru Marcant
    • 25.ian.2006
    • 404

    #2
    fixari mecanice termosistem

    organele de asamblare sunt intr-adevar importante dar pentru ca in cazul termosistemelor eforturile sunt relativ reduse deoarece sistemul insusi este portant.
    pentru lucrari speciale este necesar un proiect si in mod automat sunt specificate tipul de prinderi.
    daca cumparati organe de asamblare de la o firma consacrata si serioasa va poate pune la dispozitie caracteristicile tehnice.
    termosistemele obisnuite se monteaza de regula cu dibluri, iar acestea sunt cu destinatii diferite chiar si pentru caramizi cu goluri,gips carton,etc.
    la prinderi pe lemn se folosesc holzsuruburi(nu cele de rigips)pt. lemn.
    atata timp cat termosistemele se monteaza in domeniul casnic nu necesita o atentie deosebita ca cele din medii corozive,chimice,cu vibratii,etc.
    KATA

    Comentariu

    Procesare...