Construire casa de tip sandwich

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • vizitator

    Construire casa de tip sandwich

    Buna ziua.
    Doresc ca in cativa ani (2-3) sa construiesc o casa. Date fiind costurile pe care le implica, m-ar ajuta mult in luarea unei decizii daca mi-ati impartasi opinia dvs despre casele de tip sandwich.
    SUnt eficiente din pdv termic? Rezistente in timp? Care ar dezavantajele principale la acest tip de case?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34986

    #2
    Stimate Vizitator,
    Casele care va intereseaza sunt eficiente din punct de vedere termic. In privinta rezistentei in timp nu se compara cu cele din zidarie. Dezavantajele ar fi:
    - rezistenta in timp redusa
    - comfort fonic scazut
    - rezistenta la foc redusa

    Comentariu

    • vizitator

      #3
      Multumesc pentru raspuns. Voi tine cont de sfaturile dvs.

      Comentariu

      • Csilla

        #4
        Re: case de lemn

        Satul!
        Noi acum am semnat contractul cu o firma pentru o casa din asta de tip sadwich. Am citit forte mult despre ele (mai ales in forumuri din Ungaria), cunostem avantajele si dezavantajele. Firma cu care facem are sediul intr-o astfel de casa, am fost la ei in ianuarie, nu parea mai zgomotoasa decat o alta casa, depinde mult de materialele folosite mai ales la manasarda. Legat de problema cu focul: pereti de interior sunt inveliti cu rigips asta nu prea arde, inauntru este vata de sticla care iarasi nu arde. Lemnul nu se trateaza numai cu ceva impotriva putreziri si insectelor dar si daca ar fi tratat antifoc acesta este tare scump trebuie repetet periodic si atunci trebuie desfacuta structura casei. Dar daca se pune mare accent pe siguranta instalatiei electrice nu poate sa fie problema. Din punc de vedere termic numai lucruri bune am auzit. Iar legat de durata in timp, in SAU sunt case pe structura de lemn de 100 de ani. Trebuie stiut ca aceste case sunt mult mai rezistente la cutremur decat cele din caramida. Important este ca in aceste case se foloseste pentru incalzire centrale termice si nu semineu sau soba de teracota, deoarece pereti nu magazineaza caldura. Am o cunostinta in Ungaria care sta intr-o astfel de casa si din septembrie pana in mai a consumat 1000m3 de gaz pentru a incalzi o casa de 120m2 la o temperatura medie de 20grade, si asta inseamna ceva atunci cand gazul se scumpeste lunar. De multe ori se spune ca nu au asa valoare cand vrei sa-l vinzi, dar eu nu vereau sa-l vand vreau sa stau in el cat traiesc, deci nu ma intereseaza acest aspec. DE multe ori se spune ca este mult mai eieftin decat cele din caramida, este cu ceva mai ieftin dar nu cu mult, daca se folosesc materiale de calitate. Eu sper ca si noi vom fi foarte multumiti cu casa nostra care va fi muntata in august. Daca mai vrei detali cu multa placere iti spun ce stiu, si o sa fac si o pagina web in care vor fi prezentate toate etapele. Eu nu am firma de acest fel, dar scriu aceste lucruri ca vad ca oameni nici nu stiu ce este o casa de acet tip, si se tem de noutate. Eu presupun daca pentru bogati americani este bun, pentru noi de ce sa nu fie. Si inca ceva la noi se face dupa model nor european nu dupa cel american, deci mai aproape de climatul nostru.

        Comentariu

        Procesare...