Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Incorporarea unei terase in corpul cladirii

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Specialistul MC
  a răspuns
  Daca terasa este la fatada exterioara luati o hotarare definitiva dupa ce luati legatura cu biroul de urbanism din cadrul primariei. Doar biroul respectiv va pot da acceptul asupra modalitatilor de a inchide terasa si asupra utilizarii unor materiale.

  Va rog sa atasati o imagine a terasei.

  Lasă un comentariu:


 • ms_ts_2007
  a răspuns
  E apartament la casa, am vecini doar in partea dreaptă si stangă, dincolo de aripile corpului de clădire. Casa e pe un singur nivel, nu am vecini deasupra

  Sa inchid integral terasa cu geamuri termopan probabil e o solutie prea costisitoare, peretele e de 4x2=8 m2, iar acoperisul .... 4x3=12 m2. E cam mult din punct de vedere financiar, dar poate ma insel.

  Pentru solutia de perete pe structura usoara... am nevoie de fundatie pentru peretele respectiv ? Care ar mai fi avantajele faţă de constructia unui perete din BCA ?


  Edit: Va multumesc mult pentru ideea de a folosi sindrile bituminoase la acoperis, din cate am citit sunt perfecte pentru acoperisul dorit de mine.

  Lasă un comentariu:


 • bardezi
  a răspuns
  pentru "luminator" sunt solutii gen: ferestre de mansarda sau tub solar.
  deasupra apartamentului dvs. mai sunt vecini, alte apartamente?
  decizia finala in problema luminatorului o veti lua dupa "analizarea" vecinilor
  va recomand sa realizati terasa pe structura usoara (lemn, OSB), bine izolata (vata, rigips), geamuri termopan ( cu deschidere axiala, nu clasica) si acoperis din sindrila bituminoasa (fara ferestre de mansarda)

  dar este numai alegerea dvs.

  Lasă un comentariu:


 • Specialistul MC
  a răspuns
  Puteti sa inchideti terasa cu ferestre termopan de calitate cu 3 foi de sticla iar pierderile de caldura sa le compensati prin montarea unui calorifer.

  Lasă un comentariu:


 • ms_ts_2007
  a creat un topic Incorporarea unei terase in corpul cladirii

  Incorporarea unei terase in corpul cladirii

  Stimati domni si doamne, am de gand sa-mi cumpar un apartament la casa, curte comuna. E casa veche, cu ziduri groase din caramida, in Oradea, cu camere inalte de aproximativ 2 m.

  In schita mea amatoriceasca pe care am atasat-o acestui mesaj, se poate observa existenta unei terase cuprinsa intre "aripile" casei.

  Intentia mea de diletant este sa incorporez aceasta terasa in corpul cladirii. Suprafata e de aproximativ 4m pe 3 m. Dar există un mic aspect specific... as dori ca tavanul sa fie transparent, pentru a avea o lumina naturala in restul casei.

  Aşadar, este posibilă construirea unui zid cu ferestre mari si a unui plafon gen iluminator ? Din termopan ? Voi avea probleme cu izolatia, cu puntea termica dintre terasa pe care intentionez sa o transform în living si restul casei ?

  Dar acoperisul ? In principal, caut o solutie care sa+mi ofere o izolatie corespunzatoare si lumina ce sa provina din tavan.
  Fișiere atașate
Procesare...
X