Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Consolidare casa de caramida

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Consolidare casa de caramida

  Buna ziua
  Va scriu si eu cu o problema (desi din cele citite se pare ca nu este decat o rezolvare)!
  Am o casa (de la bunici) construita acum aprox. 30-40 de ani din caramida cruda peste fundatia de beton. Problema este ca nu a fost pus intre fundatie si caramida acel carton bitumat (caramida este direct pe beton) si banuiesc ca din aceasta cauza peretele "trage apa". Mentionez ca peste toate, casa este si in panta, iar un zid este foarte aproape de pamant, adica are chiar pamant in drept cu el. Cum pot scapa de apa care se infiltreaza? Chiar trebuie sa tai zidul pe bucati si sa introduc acel carton? Sau "a mai aparut" vre-o varianta?
  Multumesc

 • #2
  Stimate vizitator,
  In zona acelui perete cred ca e bine sa sapati o rigola colectoare, care sa impiedice apa sa vina in contact direct cu el. In privinta umezelii prin capilaritate solutii "minune" nu prea sunt.

  Comentariu


  • #3
   Cum pot consolida niste ziduri de caramida

   Buna seara,

   Am cumparat de cateva luni o casa la tara pe langa Curtea de Arges.
   M-am apucat de curatat si decopertat de pe pereti acolo unde am vazut ca este coscovita tencuiala. Cativa pereti interiori care sunt de rezistenta (32 cm) am observat ca au o tencuiala foarte sfarmicioasa, deasemenea si stratul de legatura dintre caramizi, cred ca a fost facuta doar din var si nisip.
   In casa nu este umezeala, demisolul este construit din piatra de rau. Casa este din caramida, cu tavane din barne de lemn acoperite cu sipci si ipsos, nu are centuri sau stalpi, stalpisori de beton. Pentru viitor doresc sa construiesc si o mansarda. Vreau sa stiu daca trebuie sa o daram sau o pot consolida, nu toate zidurile au mortarul din tencuiala si rosturi sfarmicios. Ma gandeam daca as decoperta total toate zidurile cu probleme si i-as imbraca intr-o plasa de buzau pe ambele parti si apoi sa-i tencuim cu un mortar cu mai mult ciment.
   Astept cateva sugestii.

   Comentariu


   • #4
    Luati legatura cu o firma de constructii autorizata pentru a va face o oferta de consolidare sau reconstructie sau puteti sa cereti o consultanta, la fata locului, din partea unui expert agreat de ISC.

    Comentariu


    • #5
     zid caramida - consolidare

     Imi refac instalatia electrica si ma gandesc sa mai intaresc un zid de caramida, de compartimentare.

     Caracteristici zid:

     - caramida arsa (foarte) tare
     - grosime: cca 8cm + mortar 1-2 cm pe ambele parti
     - din loc in loc fier beton
     - Inaltime: cca 220 (de la podea pana sub grinda)
     - Lungime: cca 3,2m (are la capate o usa respectiv un zid exterior

     Am sapat niste santuri pt introducerea instalatiei electrice, destul de adanci (cca 5-6cm) + 2 gauri pentru treceri de tuburi. Zidul pare la fel de tare ca inainte, dar ma gandesc sa nu cada la un cutremur mai serios (stiu ca e normal sa mai cada dar totusi...)

     La ce m-am gandit:
     -niste bucati de fier beton de-a curmezisul santurilor, infipte usor in caramida
     - daca nu se poate - un fel de plasa de armare

     (banuiesc ca astuparea santurilor cu ipsos (pe care oricum o voi face, dupa ce pun tuburile) nu ar rezolva complet problema)...

     Revin cu o poza daca e necesar.

     Comentariu


     • #6
      De exemplu porotherumul chiar recomanda la x distanta sa se puna fier pe orizontala prin gauri.
      I'm working for a better live!

      Comentariu


      • #7
       Nu veti cosolida peretele printr-o armare locala aplicata doar pe zona santurilor.

       Comentariu


       • #8
        Consolidare casa batraneasca din caramida in paianta

        vreau sa consolidez o casa batraneasca: fundatie din piatra, talpa din lemn, pereti din caramida in paianta.
        cum se prezinta in momentul de fata casa:
        -talpa casei pe alocuri este putrezita
        -peretii prezinta crapaturi la colturile dintre camere precum si in pereti.
        M-am gandit la urmatoarele:
        1. turnat stalpi de beton la colturile casei.
        2. turnat stalpi de beton exterior la peretii despartitori dintre camere acolo unde sunt crapaturi.
        3.turnat centura pe interiorul camerelor (sub pereti) legata obligatoriu de stalpi
        4.turnat stalpi beton la usi legati prin centura de beton la stalpii din exterior sau centura de sub pereti.(intentionez sa schimb usile)
        Intrebari:
        1. cum se toarna acesti stalpi?(adancime, inaltime, legaturi etc)
        2. la ce distanta se toarna stalpii?(lungimea casei este de aprox. 15ml si latimea de 7ml.)
        Va rog sa-mi sugerati alte sfaturi.
        Cu stima!

        Comentariu


        • #9
         parere

         Este destul de complicat, dupa parerea mea. Ideea de consolidare, asa cum ati prezentat-o, este buna dar va fi dificil de pus in aplicare. Practic, vreti sa turnati fundatie (ceea ce dv numiti centura de sub pereti) si stalpi de rezistenta. Cel mai greu va fi sa turnati aceasta fundatie sub pereti, deoarece va trebui sa o faceti pe etape, metru cu metru, altfel se vor darama peretii. Va trebui sa sapati, sa scoateti piatra si talpa de lemn putrezita. Nu prea vad cum veti face armarea... Cu adancimea e simplu - sub pragul de inghet (aprox 80 cm). Pe de alta parte, stalpii de rezistenta ar trebui legati printr-o centura armata in partea superioara, ceea ce presupune indepartarea temporara a acoperisului. Sincer, nu va invidiez deloc, dar va doresc succes.

         Comentariu


         • #10
          ma gandeam sa vin cu aceasta centura pe fundatia de piatra.Iar despre stalpi ma gandeam sa fie turnati pana la o distanta de 50 cm de grinda, nici vorba de centura superioara intre stalpi. Pe de alta parte am vazut o gramada de case vechi care au acesti stalpi de sustinere chiar si la o inaltime de maxim 1,5 m.Ce vreau sa mai spun este ca elevatia are cam 50 cm si este tot din piatra.
          Daca daca trebuie centura superioara care sa faca legatura intre stalpi si implicit dat jos acoperisul sa inteleg ca este o cauza pierduta dorinta mea de renovare.

          Comentariu


          • #11
           re

           nu sunt specialist in astfel de lucrari, a fost numai o parere personala. Asa ca nu dispera. Poate exista si solutii mai simple

           Comentariu


           • #12
            Postat în original de rum-by
            sa inteleg ca este o cauza pierduta dorinta mea de renovare.
            Exista cladiri vechi, chiar cu ziduri de caramida arsa, piatra etc., la care costa mai mult renovarea acesteia decat demolarea ei si construirea unei case noi, si in bani, si in efortul depus, chiar si ca timp de executie a lucrarilor. Bineanteles, demolarea unei case este o ultima solutie, o decizie luata cu greu, dar de multe ori necesara. Eu nu zic ca dumneavoastra sa faceti asta, luand in considerare costurile pentru construirea unei case noi, dar si lucrarile pe care doriti sa le faceti o sa va coste o multime de bani, cu un rezultat nu prea teribil: cadre noi de beton armat, si golurile umplute cu vechea paianta. Cel mai bine ar fi sa trimiteti niste poze cu diferitele locuri sau portiuni cu probleme ale casa dv. si atunci veti putea fi sfatuit mai usor despre ce si cum sa faceti.
            Daca vrei sa ai ceea ce multi altii nu au, trebuie sa faci ceea ce multi altii nu fac.

            Comentariu


            • #13
             nu sunt expert in acest domeniu, vroiam doar ca o casa batraneasca sa o transform intr-un umil refugiu la tara in zilele de wek-end.M-am gandit ca o consolidare a ei cu elementele susmentionate urmate de placarea peretilor cu rigips, schimbarea tamplariei, ferestrelor rezolva toate problemele.Urmeaza sa fac niste poze cu aceasta casa(interior si exterior) poate totusi exista solutii.
             Cu stima!

             Comentariu


             • #14
              Postat în original de rum-by
              Urmeaza sa fac niste poze cu aceasta casa(interior si exterior) poate totusi exista solutii.
              Cu stima!
              Asa este cel mai bine, asa aveti sansa sa primiti raspunsuri mai concrete. Ce v-am spus eu nu este nevoie sa o luati de buna, era o constatare asa la rece.
              Daca vrei sa ai ceea ce multi altii nu au, trebuie sa faci ceea ce multi altii nu fac.

              Comentariu


              • #15
               Consolidare casa de caramida

               Dragi forumisti , vreau sa aflu parerile voastre in legatura cu consolidarea unei case !
               Se dau urmatoarele : casa de caramida , constructie 1965 , fundatie si elevatie de beton armata cu adancime de 70 cm iar la colturi de 100 cm , fara stalpi la colturi , centura si placa peste parter ! Temelia se prezinta foarte bine , betonul foarte "tare" .
               Vreau sa curat tencuiala pana la caramida ( aceasta tencuiala a fost realizata doar var cu nisip , posibil si putin ciment ) si pe interior si pe exterior , sa aplic plasa de buzau atat pe interior cat si pe exterior si sa le leg intre ele si sa tencui . Tavanele sunt realizate din sipci , plasa rapitz si tencuite cu ipsos , pe acestea vreau sa le daram ramanand doar grinzile pe care voi aplica scheletul pentru noul tavan din gips carton .
               Pe langa acestea vreau ca plasa aplicacat pe peretii interiori sa o leg cu plasa aplicata ca armatura in sapa , casa neavand sapa de beton fiind pus parchet pe sistemul de grinzi .
               Vreau sa aud si parerea voastra referitor la aceasta operatiune .!
               Tin sa precizez ca am luat legatura cu un constructor priviind aceasta consolidare , cea ce el nu a pomenit a fost despre centura care am hotarat sa o torn ( maxim 20 cm peste ziduri ) in care vreau sa inglobez plasa aplicata la exterior si interior .

               Va multumesc !

               Comentariu

               Procesare...
               X