intrebari pt Specialistul Misiunea Casa

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • berinded

    intrebari pt Specialistul Misiunea Casa

    in mai multe raspunsuri cu privire la izolarea peretilor exteriori pe interior ati spus ca exista 2 methode de izolare
    1. uscata vata minerala, sipci de lemn sau suport metalic, bariera de vapori (folie PVC, ... ) si placa de rigips
    2. polestiren, ...

    am si eu o nedumerire cu privire la prima methoda:
    nu este posibil ca intre bariera de vapori (folie, ... ) si perete sa se faca condens? si atunci toata izolatie (vata minerala se mucegaieste se strica) pentru ca nu exista o sursa de ventilatie pe unde sa circule aerul intre perete si bariera de vapori.

    in cazul in care suportul metalic este inlocuit cu sipci de lemn, lemnul care se afla intre bariera de vapori si perete nu are nevoie de aer (nu se va strica, in cazul in care spre exemplu nu este suficient de uscat)?

    sau exista o folie speciala pentru asta (ex. folie de la Isover)?

    va intreb pentru ca multi mesteri spun ca nu este bine cu folie pentru ca nu circula aerul.


    in cazul unei case noi care a fost construita cu stalpi de sustinere si care urmeaza sa fie izolata pe exterior cu polestiren si tencuita pe interior.

    as vrea sa va intreb ca ar fi bine ca acesti stalpi sa fie izolati pe interior cu polestiren (1-2 cm) sau se poate tencui direct fara nici o izolatie?

    iar in cazul bailor si bucatariei stiind ca cantitatea de umezeala este mare ce ar fi mai bine: tencuite sau puse placi de rigips verzi care au lipit polestiren de 1-2 cm (sau fara polestiren) care sunt rezistente la vapori.

    in cazul mansardelor daca tavanul este din beton si este circulat care ar fi izolatia potrivita (pe interior: uscata sau cu polestiren sau pe exterior: si cum?)

    Va multzumesc si astept raspunsul Dumneavoastra,
    Daniel
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 35016

    #2
    Stimate dl. Daniel,
    Pe acest forum nu fac polemica cu diversi meseriasi si nici nu pot tine cursuri de constructii civile. Din multitudinea intrebarilor dvs. inteleg ca incercati sa va construiti o casa. Sfatul meu este sa angajati un proiectant, si o firma de constructii care si unul si celalalt sunt responsabili din toate punctele de vedere pentru ce fac. Referitor la intrebarile dvs.:
    Bariera de vapori ( folia) impidica vapoii din interiorul incaperii si care penetreaza foaia de gips -carton sa intre in vata minerala si de aici sa condenseze pe suprafata peretelui.
    Pentru casele noi izolarea structurii de beton armat cu placi de polistiren se face pe exterior si se acopera cu tencuiala. Scopul ei fiind acela de a rupe puntile termice realizate de structura de beton.
    In cazul spatiilor umede solutia cea mai potrivita este tencuire normala.
    La ultima intrebare revin cu primul sfat; angajati un proiectant care sa va furnizeze detaliile de acoperis.

    Comentariu

    • emet
      Incepator
      • 07.dec.2004
      • 25

      #3
      Raspuns

      D-voastra aveti nevoie de un diriginte de santier (denumire actuala "inspector" santier) pentru a va supraveghe constructia , cu indicatia celor mai potrivite solutii tehnico-economice.
      Pentru asta va recomand firma EMET SRL , tel. : 0722.163.653
      Va salut , Radu Stoian
      efectuam dirigentie santier si amenajari interioare

      Comentariu

      Procesare...