Armatura nervometal

Adună
Acest topic este închis
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • emanuelguzu
    Living Legend
    • 30.oct.2013
    • 1027

    Armatura nervometal

    Postat în original de cazaretm
    De curand am cumparat o casa constructie veche (cca 120 ani) dar renovata ce are o mansarda necompartimentata de 270 mp a carei podea este realizata din dulapi de lemn de 5 cm grosime batuti peste grinzi. Dedesubt exista o folie dupa care urmeaza un gol de aprox 30 cm si placile de gips carton montate pe schelet metalic.
    In momentul de fata zgomotul de impact (zgomotul aerian mai redus) se aude f tare la parter si as dori sa aflu ce solutie sa adopt pt a rezolva problema atat fonic cat si termic.
    In proiectul casei (pe care il detin acum) era prevazut ca in acel gol sa se monteze vata de 15 cm grosime iar peste podeaua din dulapi erau prevazute placi de OSB.
    Din pacate executantul impreuna cu beneficiarul nu au montat acea vata (s-au zgarcit la tarate dupa ce au cheltuit 95.000 euro cu restul lucrarilor), ramanand o caseta goala, pe considerentul ca aceasta constructie va fi incalzita in totalitate, nemaifiind necesara izolatia termica intre nivele.
    M-am gandit la tot felul de variante: covoare de cauciuc, polistiren extrudat, vata rigida, eventual o spuma tare? , introducerea vatei in acea caseta prin desfacerea podelei din dulapi (desi am inteles ca e cam greu de facut din cauza stalpilor de sustinere ai acoperisului plus existenta a nu stiu ce clesti metalici de prindere pe dedesubt).
    Ma intereseaza un rezultat bun avand in vedere ca o data realizata lucrarea (si platita) e mult mai greu si scump sa o refaci daca nu are rezultatul scontat.
    Dulapii de lemn se pare ca nu au fost uscati si in cei 3 ani de cand au fost montati s-au uscat si deformat in mod diferit aparand si diferente de nivel pe care m-am gandit sa le rindeluiesc sau raschetez cumva.
    Atasez niste poze si va rog mult sa-mi dati o solutie deoarece luna viitoare planuiesc sa ma apuc de santier, caldura de la parter pierzandu-se imediat ce opresc centrala termica (ceea ce e mare pacat atata timp cat zidurile sunt izolate termic si au aproape 1 metru grosime).
    Folositi ARMATURA DE NERVOMETAL,creste rezistenta,nu este nevoie de cofrare,izoleaza fonic mai bine ca lemnul,izoleaza termic mai bine ca lemnul deoarece se formeaza o placa compacta.
  • coby
    Living Legend
    • 21.feb.2012
    • 6865

    #2
    Răspuns la: Răspuns la: Fonoizolare pardoseala din lemn

    Postat în original de emanuelguzu
    Folositi ARMATURA DE NERVOMETAL,creste rezistenta,nu este nevoie de cofrare,izoleaza fonic mai bine ca lemnul,izoleaza termic mai bine ca lemnul deoarece se formeaza o placa compacta.
    Asta e fenomenala , izoleaza fonic si termic ?! mai bine ca lemnul .. ? De unde le scoateti ?
    Si din nimicuri poti face ceva bun .

    Comentariu

    • emanuelguzu
      Living Legend
      • 30.oct.2013
      • 1027

      #3
      Răspuns la: Răspuns la: Fonoizolare pardoseala din lemn

      Postat în original de coby
      Asta e fenomenala , izoleaza fonic si termic ?! mai bine ca lemnul .. ? De unde le scoateti ?
      Cred ca FEMONENALI sunt multi FORUMISTI...care dupa ureche comenteaza si eii...eu vin cu argumente:ATI CALCAT VREODATA PE O DUSUMEA DE LEMN SA OBSERVATI IZOLATIA FONICA CARE O OFERA LEMNUL?Dumneata imi spui mie ca daca bati dusumea pe grinzile de lemn a unei placi placa respectiva nu are pierderi de caldura?ce facem cu rosturile de la dusumea?caldura se pierde printre ele....referitor la armatura de nervometal,in primul rand ca creeaza o aderenta pentru pentru betonul in strat de 5cm care se toarna peste ea,nu este nevoie de cofrare si suprafata de beton care se toarna peste armatura este COMPACTA...nu spun ca este izolator....spun ca nu se piarde asa de multa caldura,caci la scandura se pierde printre rosturi...,FORUMISTII..recomanda osb,lemn sau dulap de 5 cm,peste care se toarna sapa si peste 3 luni scoatem sapa cu mana...nu poti sa imi spui mie ca se lipeste sapa sau betonul de lemn ca am construit 400 de case pana acum,si apoi placheaza cu rigips si binenteles ca lemnul lucreaza si in 1 an CLIENTII va suna si va face de ras...raspunsul il stim....DOMNUL MEU..LEMNUL LUCREAZA...CE SA VA FAC EU..stiu metodele TRADITIONALE...eu va prezint cel mai bun produs si sper sa va reveniti si sa optati pentru tehnologie si calitate,este simplu....se bate armatura peste grinzi cu scoabe de lemn de 5 cm,nu este nevoie sa cofrati,stati fara grija ca nu curge betonul prin ea,nu se indoaie cand turnati betonul pe ea,se toarna 5 cm de beton si cam asta e tot,avantaje:nu este nevoie de cofrare,are rolul de cofrag dar si de armatura,grinzile de lemn nu mai lucreaza caci sunt intepenite cu armatura si beton,armatura are o greutate mult mai redusa ca scandura,cantareste 2 kg pe mp,daca cautati scuze ca e placa grea ...va spun ca betonul care il torn eu pe armatura e la fel de greu ca sapa dumneavoastra,DIFERENTA O FACE CA EU AM O PLACA ARMATA,si dumneavoastra aveti o suprafata neaderenta de lemn peste care turnati beton sau sapa,revenim....rigipsul placat pe dedesupt nu mai crapa,grinzile nu mai fac burta indiferent de lungimea lor,PENTRU TOTI CEI CE CITESC ACEST MESAJ:PRETUL ACESTEI TEHNOLOGII ESTE MAI SCAZUT SI MAI BUN,faceti_va socoteala singuri...pretul ARMATURI DE NERVOMETAL ESTE DE 45 RON MP,TRANSPORT GRATUIT ORIUNDE IN TARA,SI GARANTIE 50 ANI PENTRU ORICE PLACA UNDE SA FOLOSIT NERVOMETAL.
      Fișiere Atașate

      Comentariu

      • FilipT
        Membru Marcant
        • 15.feb.2009
        • 695

        #4
        Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Fonoizolare pardoseala din lemn

        Si totusi laptele de ciment nu se scurge prin aceasta minunata inovatie a tehnicii?
        Puneti niste poze la o rezolutie mai mare, de pe un santier unde folositi asa ceva, sa vedem si noi, cum se procedeaza.

        Comentariu

        • emanuelguzu
          Living Legend
          • 30.oct.2013
          • 1027

          #5
          Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Fonoizolare pardoseala din lemn

          Postat în original de FilipT
          Si totusi laptele de ciment nu se scurge prin aceasta minunata inovatie a tehnicii?
          Puneti niste poze la o rezolutie mai mare, de pe un santier unde folositi asa ceva, sa vedem si noi, cum se procedeaza.
          Nu se scurge laptele de ciment,stati fara grija,se formeaza pe dedesupt niste celule...un fel de scursuri care creaza aderenta in cazul in care doriti sa tencuiti sau gletui suprafata dintre grinzi,acum depinde...daca esti constructor nu FORUMIST...si ai o plasa acasa de cernut nisip...fati 2 lopeti de beton normal...nici moale nici tare...si punele pe plasa de cernut nisip si imi spui tu daca se scurge laptele,in primul rand betonul lasa APA deasupra lui,nicidecum lapte de ciment,NERVOMETAL este un CADRU METALIC,nu este o plasa,are rol de COFRAG DAR SI DE ARMATURA,imi pare rau pentru majoritatea in general....orice doreste sa se convinga si doreste sa folosesca aceasta tehnoogie simpla dar si mai buna ai invit la Galatii sau la Braila unde avem deja pus in practica ARMATURA DE NERVOMETAL,spre surprinderea multor...asa zisi MESTERI...clienti au optat pentru varianta cu armatura,datorita pretului mai mic,rezistentei,izolatiei fonice...nu inteleg constructorii...e mai bine sa eviti daca nu cunosti,acum 15 ani daca ma duceam la un constructor si ai spuneam sa puna polistiren pe casa...imi spunea ca nu se poate...cu fel si fel de scuze precum ca nu e rezistent..til rupe vantul,til manaca vrabiile...numai aberatii,cu toate ca dupa 15 ani multi nu stiu ca polistirenul se pune la pieptene,se tencuieste prima data si apoi se monteaza la pieptene ca faianta,oamnei buni...prima data a fost sipca cu pamant in pod,apoi scandura,obs...si acum armatura de nervometal...trezitiva,se foloseste in europa de 100 de ani armatura de nervometal.
          Fișiere Atașate

          Comentariu

          • Mircea_G
            Living Legend
            • 14.ian.2007
            • 12202

            #6
            Răspuns la: Izolare fonica planseu lemn

            OK. zic si eu , puneti niste poze clare si la rezolutie mare , cu etapele constructiei . Pare interesant , dar sa ne facem o idee .
            Sa vedem si etapele ...
            Ultima editare de Mircea_G; 20.apr.2014, 13:02.
            Instalatii verificari-revizii gaze

            Comentariu

            • emanuelguzu
              Living Legend
              • 30.oct.2013
              • 1027

              #7
              Răspuns la: Izolare fonica planseu lemn

              BETONUL ESTE O PASTA...NU E APA SA SE SCURGA.Betoanele sunt produse artificiale cu aspect de conglomerat care se obțin în urma întăririi unor amestecuri bine omogenizate de liant, apă și agregate, eventual aditivi. Amestecul de liant și apă formează o pastă care, în urma unor procese fizico-chimice, se întărește transformându-se într-o substanță solidă care leagă între ele granulele de agregat, dând astfel caracterul de monolit al betonului. Betonul prezintă o bună rezistență la solicitarea de compresiune, dar la solicitarea de tracțiune rezistența betonului este mult mai scăzută (aproximativ de 10 ori mai mică decât cea la compresiune). Din acest motiv pentru a îmbunătăți comportarea materialului la diferite tipuri de solicitări betonul poate fi armat cu diferite produse din oțel.

              În industria construcțiilor, betonul, și în special cel armat și precomprimat, reprezintă principalul material de construcții, folosit la structuri, datorită avantajelor pe care le are: durabilitate, executarea elementelor de contrucții sub orice formă, rezistență la foc, caracterul monolit și masivitatea construcțiilor, costul redus.

              Acest lucru face ca betoanele să fie materiale foarte variate în ce privește proprietățile lor tehnice, modul de fabricare și punere în lucru. În funcție de modul de armare se clasifică în:

              beton cu armătura flexibilă;
              beton cu armătura rigidă;
              beton precomprimat.

              Comentariu

              • emanuelguzu
                Living Legend
                • 30.oct.2013
                • 1027

                #8
                Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Fonoizolare pardoseala di

                dupa sarbatori am sa pun poze si video.

                Comentariu

                • Mircea_G
                  Living Legend
                  • 14.ian.2007
                  • 12202

                  #9
                  Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Fonoizolare pardoseala di

                  Postat în original de emanuelguzu
                  dupa sarbatori am sa pun poze si video.
                  Astept , asteptam .
                  Instalatii verificari-revizii gaze

                  Comentariu

                  • Gemini
                    Moderator
                    • 06.iun.2006
                    • 15056

                    #10
                    Răspuns la: Armatura nervometal

                    Inainte de a posta noi mesaje, am doua rugaminti:
                    -prezentati-ne solutia integrala de realizare a unui planseu de acest tip, utilizand acest tip de armatura; nu prezentati din start doar o armatura care nu poate face singura minuni;
                    -evitati comparatiile exagerate cu alte solutii care sunt raspandite pe scara larga si au fost verificate sute de ani; de regula cei care realizeaza care standard din lemn nu utilizeaza plansee din beton peste structurile din lemn.
                    Evident ca discutiile pot fi pe diverse variante, de la cele clasice pana la unele moderne, combinand diferite materiale.
                    Asteptam informatii noi, relevante.

                    Comentariu

                    • coby
                      Living Legend
                      • 21.feb.2012
                      • 6865

                      #11
                      Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Fonoizolare pardoseala din lemn

                      Postat în original de emanuelguzu
                      Cred ca FEMONENALI sunt multi FORUMISTI...
                      Partea cu izolatia termica , ati lasat o pe dinafara dinadins sau de fapt nu exista si ati fortat norocul ? Iar explicatia la izolatia fonica este inexistenta , vrem dovezi ( studii si exemple unde si cum s a folosit cu "succes" ) ca de povesti scrise pe net ca sa ti vinzi produsul - nu esti singurul )
                      Si din nimicuri poti face ceva bun .

                      Comentariu

                      • emanuelguzu
                        Living Legend
                        • 30.oct.2013
                        • 1027

                        #12
                        Răspuns la: Armatura nervometal

                        mai oameni buni...am mai spus si va repet...nu inteleg ce vreti? vreti sa vedeti cu ochii vostri dati o vizita pe la galati,am sa va dau explicatii concrete,cine are cunostinta o sa realizele ca este intradevar mai bun,cine e de rea vointa....e treaba lui:tehnologia este unrmatoarea:se bate armatura pe placa de lemn cu scoabe,nu este nevoie de cofrare,se toarna 5 cm de beton,nu curge nici betonul nici laptele de beton prin armatura,nu se indoaie armatura,se formeaza o placa compacta,betonul este mai bun izolator fonic decat lemnul in general,se evita riscul crapaturilor in tavanele de rigips deoarece grinzile nu mai lucreaza caci sunt prinse in beton,pierderile de caldura sunt mai mari in cazul in care se foloseste lemn(dusumea)deoarece exista pierderi printre rosturile de imbinare a dusumelei,armatura de nervometal si 5 cm de beton formeaza o placa compacta fara rosturi...fiecare isi face casa cum vrea,oricine vrea sa vada cateva placi cu structura de lemn cu armatura si beton va las email caci nr de tel nu pot sa las ca nu vreau sa fiu sunat de fel si fel de personaje...nu exagerez deloc ca in lume se foloseste de 100 de ani,in spania daca cautati pe net se foloseste de 50 ani,si tehnologia este inventata in america de 100 de ani pentru case de lemn unde se doreste izolatie fonica si rezistenta crescuta mai buna,astept raspuns de la moderator sa imi confirme ca pot sa afisez email....caci majoritatea comentariileo mi lea sters...eu sunt de parere ca lumea ar trebui sa stie...si cei ca dumneavoastra ar trebui sa incurajati aceasta metoda,acordati putina atentie si faceti diferenta intre metoda traditionala si metoda cu armatura cu nervometal,clientii cauta manopera si materiale mai ieftine,este greu sa crezi ca in zilele noastre se poate mai multa rezistenta,manopera mai scazuta,izolatie fonica mai buna,eu va spun din experienta caci am folosit aceasta armatura la sute de placi de lemn si de fier,am folosit aceasta armatura pana si la stalpi telefonici de lemn..amtencuit stalpu de lemn,am facut arcade la exterior cu aceasta armatura....nu mai are rost sa mai intru in polemica cu nimeni....sunt dezamagit ...

                        Comentariu

                        • georgel
                          Membru
                          • 12.sep.2009
                          • 280

                          #13
                          Răspuns la: Armatura nervometal

                          tehnologia avanseaza

                          Comentariu

                          • coby
                            Living Legend
                            • 21.feb.2012
                            • 6865

                            #14
                            Răspuns la: Armatura nervometal

                            Postat în original de emanuelguzu
                            mai oameni buni.....sunt dezamagit ...
                            Si eu is dezamagit de atatea minciuni de produse " miraculoase " care izoleaza si termic si fonic mai bine decat orice inventat pana acuma + ca e cel mai ieftin si usor de lucrat etc
                            si cand zici de tencuieli pe stalpi de lemn telefonici )) ma umfla rasul
                            Si din nimicuri poti face ceva bun .

                            Comentariu

                            • Mircea_G
                              Living Legend
                              • 14.ian.2007
                              • 12202

                              #15
                              Răspuns la: Armatura nervometal

                              Postat în original de coby
                              Si eu is dezamagit de atatea minciuni de produse " miraculoase " care izoleaza si termic si fonic mai bine decat orice inventat pana acuma + ca e cel mai ieftin si usor de lucrat etc
                              si cand zici de tencuieli pe stalpi de lemn telefonici )) ma umfla rasul
                              Hai sa fim corecti ! Colegul a vrut sa spuna ca o" placa " de genul acesta asigura o inchidere mai buna decit clasica inchidere cu scindura . De aici rezulta o izolatie fonica mult mai ok , deoarece nu se transmite zgomotul ca prin scindura , si chiar o izolatie termica ... Cam are dreptate ....
                              Instalatii verificari-revizii gaze

                              Comentariu

                              Procesare...