Armatura nervometal

Adună
Acest topic este închis
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • PowerMC
    a răspuns
    Răspuns la: Armatura nervometal

    Dupa cum observ, informatiile se repeta intr-un ritm deranjant. Aceleasi imagini, aceleasi argumente repetate si necloncludente, aceleasi atitudini.
    Voi inchide acest topic pana la o solicitare serioasa de discutie, ce poate veni din partea oricui.
    Imediat ce avem putin timp disponibil vom curata topicul de pasajele sterile.

    Lasă un comentariu:


  • emanuelguzu
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Armatura nervometal

    planseu masarda cu structura de lemn(conform proiectului)
    -armatura de nervometal
    - beton p350(termobeton ,argila expandata,se mai numeste sau beton usor )
    -nisip
    -piatra sparta granulatie 20mm
    -ciment si apa
    -amestecul acestor materiale rezulta un beton usor,vascos,izolat termic si fonic care se toarna in armatura de nervometal,datorita granulatie de doar 20mm acest beton intra in nervurile armaturi formand armarea betonului,betonul fiind un material cu un o rezistenta mai scazuta la intindere,de aceea se armeaza betonele..
    -aceasta este solutia unui planseu de masarda rezistent, izolat termic,fonic.
    domnilor,va faceti de ras...cu astfel de afirmatii...un tabel de calcul nu sunteti in stare sa il cititi...dar poze si pareri stiti sa dati..REPET...materialele de constructii au multiple utilizari in constructii..pana mai ieri nic macar nu stiati ce este ala p350 si argila expandata...ati cautat pe internet si veniti acum cu tampenii sa imi spuneti mie...cum va lasa oameni astea sa dati sfaturi cand voi nu stiti nici pentru voi...
    Ultima editare de emanuelguzu; 31.mai.2014, 09:01.

    Lasă un comentariu:


  • intransingentul
    a răspuns
    Răspuns la: Armatura nervometal

    Beton usor si beton structural usor Argila expandata e utilizata la realizarea betoanelor usoare pentru straturile izolante cu caracteristici ridicate la rezistenta la foc. Se pot realiza si betoane structurale usoare folosite la plansee mai ales la consolidari.
    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	foto 14.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	11,8 KB 
ID:	616775


    1.Beton usor
    2.Armatura

    Credeti ca acest planseu dat exemplu in foto are doar 5 cm grosime?

    Gasiti alta reteta de beton.
    Exemplu: cu fibra de sticla,polimeri,fibre metalice.
    Puteti sa va jucati oricat cu reteta de beton.
    La costuri vati gandit?

    Lasă un comentariu:


  • mbostangiu
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Armatura nervometal

    Postat în original de Mircea G
    ...Revenind la mansarda dvs si scirtiitul , eu fara sa fiu proiectant sau structurist , daca va fac o podea de lemn cu materiale uzuale , nimic deosebit , si nu scirtiie , cit imi platiti ????
    Fara suparare, daca nu sunteti proiectant eu nu va angajez pentru treaba de proiectant chiar daca stiu ca sunteti foarte bine pregatit profesional si nici dvs. nu ar trebui sa oferiti servicii fara acoperire legala.
    Poate ca nu am avut norocul sa intalnesc podea de lemn facuta de dvs. si stiu ca e vital sa ai o executie foarte buna pentru rezultatele asteptate (aici tin cont si de raportul pret/calitate).
    Oricum, avand in vedere ca nu ma pricep, ascult de profesionisti cu atat mai mult cu cat solutia este clasica si probata de zeci de ani. Asta nu inseamna ca am ochelarii pe nas ci doar ca nu sunt dispus sa experimentez pe casa mea.

    Lasă un comentariu:


  • mirceaknap
    a răspuns
    Răspuns la: Armatura nervometal

    Ceva care va intereseaza:

    Legea nr.10 privind calitatea în construcţii
    Art. 9. - Sistemul calităţii în construcţii se compune din:
    c) agrementele tehnice pentru noi produse şi procedee;

    Art. 10. Prin reglementările tehnice se stabilesc, în principal, condiţiile minime de calitate cerute construcţiilor, produselor şi procedeelor utilizate în construcţii, precum şi modul de determinare şi de verificare a acestora.

    Art. 12. - Agrementele tehnice pentru produse, procedee şi echipamente noi în construcţii stabilesc, în condiţiile prezentei legi, aptitudinea de utilizare, condiţiile de fabricaţie, de transport, de depozitare, de punere în operă şi de întreţinerea a acestora.
    La lucrările de construcţii care trebuie să asigure nivelul de calitate conform cerinţelor se vor folosi produse, procedee şi echipamente tradiţionale, precum şi altele noi pentru care există agremente tehnice corespunzătoare.
    Obligaţii şi răspunderi ale executanţilor
    f) utilizarea în execuţia lucrărilor numai a produselor şi a procedeelor prevăzute în proiect, certificate sau pentru care există agremente tehnice, care conduc la realizarea cerinţelor, precum şi gestionarea probelor-martor; înlocuirea produselor şi a procedeelor prevăzute în proiect cu altele care îndeplinesc condiţiile precizate şi numai pe baza soluţiilor stabilite de proiectanţi cu acordul investitorului;
    k) remedierea, pe propria cheltuială, a defectelor calitative apărute din vina sa, atât în perioada de execuţie, cât şi în perioada de garanţie stabilită potrivit legii;
    Sancţiuni
    Art. 31. - Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcţii ori executarea de modificări a acesteia, fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, dacă acestea ar putea produce una sau mai multe dintre următoarele consecinţe: pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, distrugerea totală sau parţială a construcţiei, distrugerea ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante, ori alte consecinţe deosebit de grave.

    Lasă un comentariu:


  • mirceaknap
    a răspuns
    Răspuns la: Armatura nervometal

    Postat în original de emanuelguzu
    hai ca va zic o vorba din popor..."a los cerdos no se le dan perlas"
    Care popor?
    Al cui popor?
    Cred ca dumneata vrei sa ne inveti si proverbele spaniole.
    Mai bine ai avea grija ce scri aici,de la beton 22lopeti la sac ai dato in granule de polistiren apoi in argila expandata.

    Postat în original de emanuelguzu
    asa sunteti voi,va dau tehnologie..in loc sa va puneti mintea sa ganditi
    Care tehnologie?
    Cálculos para hormigón P = 350 (175 kg/cm de resistencia y árido de 20mm máximo) .
    Calcule pentru beton P = 350 (175 kg/cm rezistenta si aride 20 mm maxim).
    Explicane si noua cum vine treaba asta?
    175kg/cm la un arid de 2 cm
    Cred ca inseamna :175 kg la o deschidere de doar 2 cm.

    Un proiect romanesc in care sa gasim tehnologia dumitale ne poti arata?

    Lasă un comentariu:


  • Mircea_G
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Armatura nervometal

    Postat în original de mbostangiu
    .........
    Personal, cand am discutat cu arhitectul si structuristul care au lucrat la casa mea, mi-au propus pentru mansarda planseu de lemn. Le-am spus doar ca nu vreau sa scartaie si ambii au trecut la beton. Ma gandesc acum ce as fi facut daca mi-ar fi propus solutia dezbatuta aici?...
    Si ce virsta aveau ? Intreb si eu deoarece multi nici nu cunosc noile materiale si posibilitatile lor de folosire .
    Si eu am fost reticent la aceasta solutie , dar exista si are aplicabilitate . Dupa ce mi-am scos "ochelarii " am vazut unde si cum se poate folosi .
    .............
    Revenind la mansarda dvs si scirtiitul , eu fara sa fiu proiectant sau structurist , daca va fac o podea de lemn cu materiale uzuale , nimic deosebit , si nu scirtiie , cit imi platiti ????

    Lasă un comentariu:


  • mbostangiu
    a răspuns
    Răspuns la: Armatura nervometal

    Mama are o vorba (din poporul Roman): 'Inteleptul cedeaza primul'
    Daca subiectul asta ar fi fost discutat pe maidan, da, inteleptul trebuia sa cedeze primul. In cazul nostru vad ca toata lumea cere inchiderea subiectului, dar va rog, inteleptilor, nu ne lasati 'cu ochii in soare'. Mai mult chiar, consider ca inteleptul - cel care cunoaste subiectul, este dator sa lamureasca problema.
    Personal, cand am discutat cu arhitectul si structuristul care au lucrat la casa mea, mi-au propus pentru mansarda planseu de lemn. Le-am spus doar ca nu vreau sa scartaie si ambii au trecut la beton. Ma gandesc acum ce as fi facut daca mi-ar fi propus solutia dezbatuta aici?...

    Lasă un comentariu:


  • emanuelguzu
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Armatura nervometal

    Postat în original de coby
    Nu are nimeni nici cea mai vaga idee , la modul de informatii amestecate , ba ca e sapa de beton ba ca e placa de beton ba e termobeton , o intoarceti la stanga si la dreapta numai adevarul nu l spuneti ; este o adevarata bataie de joc cate minciuni si citate care n au legatura cu topicul , ati postat .
    Pana la urma ori faci placa de beton cu armatura traditionala - planseu de beton armat , ori faci din scandura / osb - planseu din lemn .
    Planseul prezentat in acest topic , din beton / termobeton de 5 cm pr o plasa de 0,5 mm grosime pe grinzi de lemn , nu intruneste caracteristicile unui planseu circulabil , nu are proprietati fonoizolante si nici termoizolante fara ajutorul altor materiale .
    P.S. Nu stiu de ce se accepta continuarea acestui topic ( poate din cauza traficului , acest site ajunge in top ? ) intru cat din cap pana in coada , initiatorul topicului nu a adus nici un argument valabil care sa ateste cele prezentate doar povesti si vorbe fara noima - " eu stiu mai bine ca toti ca doar eu il folosesc " .
    cum sa nu indeplineasca caracteristicile unui planseu circulabil? tu habar nu ai de constructii...in primul rand cauta definitia unui planseu..sa vezi ce reprezinta un planseu...recomanzi la oameni sa folosesca lemn sau osb..pai ala e planseu sau podina...scartaie din toate incheieturile si mai crapa si rgipsul pe dedesupt....planseul cu armatura de nervometal,beton usor granulatie max 20mm piatra,nisip ,ciment si argila expandata ofera rezistenta,izolare termica si fonica...habar nu ai de constructii....auzi planseu circulabil cu osb...pai tu compari armatura de nervometal si beton cu osb_ul? esti caz pierdut ...nu ma mira...daca tu recomanzi planseu cu scandura ...cum ai spus chiar tu,faci soba jos si incalzeste cabana pana sus...tu toata lumea isi face cabane mai coby...totusi intereseazate ce conditii trebuie sa indeplineasca un planseu...auzi...osb...fati tu la tine la casa cu osb,sa te reclame vecini ca faci galagie cand mergi prin casa...macar ai prezentat si tu un planseu...trebuia sa zici asa:ma emanuel guzu....un planseu se face asa...din x si y motive...nu ai facuto ai preferat sa cauti poze pe internet si sa imi zici mie ca armatura de nervometal se foloseste la acoperis si forme geometrice...asa este dar ca orice material are o intrebuintate...domni de la misiunea casa stiu mai bine ca produsul CERESIT este de mai multe categorii si se foloseste la multiple aplicatii in constructii...dar la mintea ta daca e ceresit si vezi in o poza ca se foseste la gresie ...si cineva iti spune ca a pus si faianta cu acelas ceresit tu adici argumnete fara temei...ca e ca tine ca tu esti destept...ca ai vazut in poze...si ai luat citate din texte care tiau convenit...

    Lasă un comentariu:


  • emanuelguzu
    a răspuns
    Răspuns la: Armatura nervometal

    din aceeasi pagina va citez:Beton usor si beton structural usor Argila expandata e utilizata la realizarea betoanelor usoare pentru straturile izolante cu caracteristici ridicate la rezistenta la foc. Se pot realiza si betoane structurale usoare folosite la plansee mai ales la consolidari.
    -domnilor materialele de constuctii nu au o singura utilizare... eu am adus argumente,video, tabel de calcul dupa fisa tehnica,explicatii -
    -domnul coby? ce argumente ati adus dumneavoastra si colegi? armatura de nervometal se foloseste altceva decat plansee...ca asa ati vazut voi in poze...beton p350 se foloseste la altceva ...ca la mintea voastra materialele de constructii se folosesc doar la un singur lucru...hai ca va zic o vorba din popor..."a los cerdos no se le dan perlas"...ce inseamna? inseamna ca nu trebuie sa dai oportunitati celor care nu le merita,caci tot efortul tau va fi degeaba, exact cum un cerdo nu poate aprecia perlele...asa sunteti voi,va dau tehnologie..in loc sa va puneti mintea sa ganditi ..cautati pe internet citate si poze extrageti ce va convine si le aduceti ca argumnete...dedeaba dau perle a los cerdo...caci nu stie sa le aprecieze...cum sa faci o promovare unor astfel de oameni? eu spun ca scandura este un material de constructii si voi imi spuneti ca scandura este un lemn si se foloseste la foc pentru incalzirea casei...chiar nu ganditi deloc...ai rog pe domni moderatoriri le blocheaza accesul persoanelor care habar nuu au de constructii si amestecul de materiale....ori sa inchida subiectul asta,nu se poate discuta cu aceste persoane...dumneata imi spui mie ca 5 cm de beton la un arid de 60 cm nu rezista...iti spun eu ca rezita si fara armatura...ia un caac de la o canalizare ,sau cumpara din comert un capac de beton de 5 m si punetil sub perna...poate vizezi ceva frumos...tehnologia asta e folosita in spania si e testata,tu esti mai destept caci ai gasit poze pe net cu armatura de nervometal si la alte utiilizari....daca stii asa multe ar trebui sa stii ca armatura de nervometal se fabrica in 3 sortimete...grosime de 0.3 grosime de 0.4 grosime de 0.5...grosimea de 0.5 este pentru plansee...grosimea de 0.4 se foloste la acoperis...grosimea de 0.3 se foloseste la diferite forme geometrice...nu se poate sa ne dam cu parerea dupa cum ne convine noua...trezestete...marerialel de constructii au multiple utilizari....va rog frumos domnilor moderatori...ori blocati persoanele care invata meserie si isi da cu parerea si trag concluzii despre o tehnologie din poze de pe internet...ori inchideti acest subiect..nu exista mijloc de comunicare cu astfel de persoane..este impozibil sa vina cu o explicatie sau un argument...copiaza dupa internet din o descriere a unui produs ce le convine.....

    Lasă un comentariu:


  • coby
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Armatura nervometal

    Postat în original de emanuelguzu
    Va rog frumos...are cineva idee despre ce vorbim aici?
    .........
    Nu are nimeni nici cea mai vaga idee , la modul de informatii amestecate , ba ca e sapa de beton ba ca e placa de beton ba e termobeton , o intoarceti la stanga si la dreapta numai adevarul nu l spuneti ; este o adevarata bataie de joc cate minciuni si citate care n au legatura cu topicul , ati postat .
    Pana la urma ori faci placa de beton cu armatura traditionala - planseu de beton armat , ori faci din scandura / osb - planseu din lemn .
    Planseul prezentat in acest topic , din beton / termobeton de 5 cm pr o plasa de 0,5 mm grosime pe grinzi de lemn , nu intruneste caracteristicile unui planseu circulabil , nu are proprietati fonoizolante si nici termoizolante fara ajutorul altor materiale .
    P.S. Nu stiu de ce se accepta continuarea acestui topic ( poate din cauza traficului , acest site ajunge in top ? ) intru cat din cap pana in coada , initiatorul topicului nu a adus nici un argument valabil care sa ateste cele prezentate doar povesti si vorbe fara noima - " eu stiu mai bine ca toti ca doar eu il folosesc " .

    Lasă un comentariu:


  • Ranettius
    a răspuns
    Răspuns la: Armatura nervometal

    PS.
    1. In videoul ala de-l includeti in mai toate postarile (CHIAR, NU SE POATE INCHIDE ACEST TOPIC CHIAR SI PENTRU RECLAMA AGASANTA?) folositi termobeton sau ciment normal? Ca parca spuneati ca izolatia termica o face vata bazaltica pe care o asterneti peste asa-zisul planseu al dvs. Folositi si termobeton si pe deasupra vata?

    2. Experimentul ala cu ce trebuia facut? cu termobeton sau cu beton mormal?

    Astept un raspuns in care citati 2-3 definitii ale materialelor de constructie, fara legatura cu nimic...

    Lasă un comentariu:


  • Ranettius
    a răspuns
    Răspuns la: Armatura nervometal

    Domnule, deja imi sare tandara. Ne iei de prosti pe toti de aici? Sau habar n-aveti sa cititi macar o pagina pe care chiar dvs o postati.. Ce naiba arata in poza de pe pagina aia de unde sustineti mandru ca o cunoasteti...?
    Zice asa:
    Straturi intermediare de izolatie argila expandata este utilizata pe scara larga in constructiile civile pentru realizarea sapelor usoare si izolante. Datorita greutatii specifice reduse, sapa cu AE permite inglobarea in masa ei a instalatiilor termice, electrice si sanitare, chiar in grosime mai mare, neincarcand suplimentar structura. Pentru stratul final e prevazuta o sapa clasica de grosime mica.
    Dumneata poti face diferenta intre SAPA si PLANSEU ???

    Daca nu, se explica in poza din material
    , pe care am atasat-o aici: straturile sunt urmatoarele:
    1. Finisaj pardoseala
    2. Sapa usoara
    3. Strat isolator de argila expandata
    4. Planseu
    5. Folie elastica pentru izolatie acustica si/sau bariera antivapori
    Deci intai avem PLANSEU si apoi o sapa de-asta usoara pe care dvs o promovati ca putand INLOCUI planseul!!!

    Eu nu inteleg de ce tot postati linkuri spre documente care VA CONTRAZIC in ceea ce sustineti. Asa ca ori ne credeti pe toti prosti, ori e exact invers.

    Ca sa nu mai pomenesc si eu de intrebarea dlui intransigentul, legata de faptul ca la inceput promovati beton simplu, acum e altceva. Termobetonul oricum nu se amesteca cu nisip, ii scade astfel eficienta de izolare, asa ca e o incoerenta totala in afrmatiile dvs.

    Termobetonul este un amestec de granule din polistiren expandat cu ciment si aditivi speciali. Se vinde la saci de 10 kg. La locul punerii in opera se combina cu apa si ciment, iar rezultatul este un beton usor... Pentru a imbunatati lucrabilitatea se poate adauga nisip, dar acesta va diminua capacitatea de izolare termica a materialului.

    Fișiere Atașate
    Ultima editare de Ranettius; 30.mai.2014, 22:57.

    Lasă un comentariu:


  • emanuelguzu
    a răspuns
    Răspuns la: Armatura nervometal

    Va rog frumos...are cineva idee despre ce vorbim aici?
    -planseu masarda cu structura de lemn(conform proiectului)
    -armatura de nervometal
    - beton p350(termobeton ,argila expandata,se mai numeste sau beton usor )
    -nisip
    -piatra sparta granulatie 20mm
    -ciment si apa
    -amestecul acestor materiale rezulta un beton usor,izolat termic si fonic care se toarna in armatura de nervometal,datorita granulatie de doar 20mm acest beton intra in nervurile armaturi formand armarea betonului,betonul fiind un material cu un o rezistenta mai scazuta la intindere,de aceea se armeaza betonele..
    -aceasta este solutia unui planseu de masarda rezistent, izolat termic,fonic.
    -argila expandita se foloseste si la flori domnul intrasigentul...dar asta nu insemana ca la planseu nu se foloseste,armatura de nervometal pe langa armarea betonului la plansee are mult mai multe intrebuintari,dar deocamdata sunt prea multe informatii si nu aveti timp sa se cautati pozele pe internet si apoi sa va dati cu parerea fara nici un fel de argumnet...o tineti langa ca ati demonstrat contrariul...ne puteti spune cum ati demonstrat contrariul? cu fotografii ? la mintea dumnavoastra beton p350 era cu totul altceva ,nici macar nu cunosteati termenul de p350 ,argila expandata este polistiren,apoi este argila,acum ce vreti sa demonstrati? ca se folosete la FLORI?...va faceti de ras singur...argila se foloseste si la elemnete structurale daca nu stiati...sau vreti sa duceti publicul in eroare...planseul si pereti unei cladiri sunt componente structurale..... ia vedeti scrie ceva de plansee?
    Fișiere Atașate
    Ultima editare de emanuelguzu; 30.mai.2014, 22:57.

    Lasă un comentariu:


  • emanuelguzu
    a răspuns
    Răspuns la: Răspuns la: Armatura nervometal

    Postat în original de intransingentul
    Rezistenta la compresiune – Prin structura sa compacta si nedeformabila, argila expandata are o rezistenta la compresiune optima. Cu un dozaj unic de ciment granulele de AE se leaga intre ele, obtinandu-se betoane usoare capabile sa suporte incarcarile date de pavaje sau alte componente nestructurale.
    Izolare acustica – Structura celulara poroasa a AE duce la o buna absortie a zgomotului.din argila expandata se produc diverse materiale fonoabsorbante.
    Netul sa traiasca.
    poti sa faci un rezumat din ce ai scris mai sus?
    cate lucruri noi inveti de la mine...uite aici si pagina de unde ai copiat sa intelegi mai bine,vezi ca scrie si de plansee ... http://www.investconstruct.ro/pardos...expandata.html
    Ultima editare de emanuelguzu; 30.mai.2014, 22:26.

    Lasă un comentariu:

Procesare...