Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Corectie rampa beton in fata garajului

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Corectie rampa beton in fata garajului

  Buna seara,

  Doresc sa aflu pareri legate de modul in care se poat corecta panta de scurgere a apei pluviale a unei rampe de acces la garaj.
  Meseriasul care a turnat-o a cauta sa ii adea o anumita panta spre jumanatea rampei unde am pus niste rigole de scurgere a apei insa nu a reusit pe toata suprafata rampei.
  Mentionez ca rampa acopera ca dimensiuni usa garajului + o latura care deserveste usa de intrare in casa. Tocmai aici pe aceasta parte unde este usa de intrare in casa betonul turnat nu are panta necesara si apa de la ploaie stationeaza fara sa se scurga pe rampa spre rigola facuta.
  Betonul tunat este B300 si ca si cote este aproape la rasul gresiei din garaj.
  Ma gandeam daca este posibil sa mai torn un strat subtire ca si treapta spre intrarea in casa.

  Multumesc anticipat

 • #2
  Răspuns la: corectie rampa beton in fata garajului

  Niste poze ar fi mai edificatoare decat explicatiile in scris .
  Si din nimicuri poti face ceva bun .

  Comentariu


  • #3
   Raspunzand cuiva in ceea ce priveste inclinarea rampei de acces intr-un garaj subteran ,Specialistul MC A afirmat ca unghiul,de inclinare TREBUIE sa fie de 9- 10 %.Conform carui Normativ sau baza legala SpecialistulMC facut aceasta afirmatie. Posed un garaj la demisolul unui bloc si a.d.p.-ul refuza sa-mi reconfigureze rampa de acces care are inclinatia de 25%(pe 4 metri lungime am diferenta de nivel de 1.1 metri). Am anexat poze de laa..''fata locului''. Multumesc anticipat.
   Ultima editare de socratestanculescu; 29.mar.2021, 22:35.

   Comentariu


   • #4
    Ce dragut !? Parca am mai discutat problema . Nimeni NU va face asa lucrare din n motive de legalitate .
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     La cum arata accesul, greu de crezut ca se poate face ceva, constructie langa constructie...
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu


     • #6
      Stimate Domnule Socrate Stănculescu,

      vă mulțumim pentru telefonul pe care l-ați dat astăzi în Redacția Misiunea Casa. Vă asigurăm că suntem de partea Forumiștilor noștri, încercând să-i ajutăm cu sfaturi competente la diferitele probleme pe care le ridică.

      În cazul de față, suntem de părere că trebuie mers pe firul apei în sus, la origini, pentru a afla:

      (1) cine a proiectat și cine a construit blocul de apartamente?
      (2) ce regim si ce utilitate aveau spațiile situate la demisol? au fost ele initial proiectate/executate ca boxe (spatii de depozitare) sau ca garaje?
      (3) dacă au fost proiectate/gândite ca garaje, au respectat legile in vigoare la momentul constructiei (de exemplu, in interior exista țevi, conducte ... la ce înălțime?)

      Pentru informatii suplimentare, vă recomandăm site-ul Agentiei Nationale de Cadastru si Proprietate Imobiliara și bineinteles, o discuție cu un Avocat specializat in Dreptul Proprietății, pentru a evalua dacă există o speță.

      Dacă strada si trotuarul s-au întins mai mult decât era prevăzut, e limpede că panta a devenit mai abruptă și nu puteți da utilitatea de garaj.

      Dacă cei care v-au vândut spațiul ca garaj știau că este doar o boxă, atunci ... vina este în altă parte.

      Cazul Dumneavoastră nu este unic, înțelegem că în zonă sunt mai mulți proprietari de garaje inutilizabile - și vă rugăm să ne țineți la curent cu evoluția cazului.

      Gânduri bune din partea Echipei Misiunea Casa,

      Călin Diaconu
      www.calindiaconu.com

      Comentariu


      • #7

       29.mar.2021, 22:31
       Raspunzand cuiva in ceea ce priveste inclinarea rampei de acces intr-un garaj subteran ,Specialistul MC A afirmat ca unghiul,de inclinare TREBUIE sa fie de 9- 10 %.Conform carui Normativ sau baza legala SpecialistulMC facut aceasta afirmatie. Posed un garaj la demisolul unui bloc si a.d.p.-ul refuza sa-mi reconfigureze rampa de acces care are inclinatia de 25%(pe 4 metri lungime am diferenta de nivel de 1.1 metri). Am anexat poze de laa..''fata locului''. Multumesc anticipat.

       Comentariu


       • #8
        1.Este construit in 1962...
        2.In actul de vanzare-cumparare este mentionat ca obiect al tranzactiei : GARAJ. =>NU-i DAU EU UTILITATEA DE GARAJ...ASA ESTE TRECUT IN CONTRACTUL DE VANZARE- CUMPARARE..
        3.La demisolul blocului sunt ''baterii'' de cate 3(trei) GARAJE, TOATE cu ACEEASI PROBLEMA,respectiv rampa de acces cu ACEEASI INCLINATIE : 25 %..

        Comentariu


        • #9
         In 1962 sigur zona nu arata asa si exista o panta normala , anormalitatea survenind cind s-au facut restul de sistematizari .
         Acum sigur blocul este proprietate personala in totalitate , asa ca aveti dreptul sa faceti tot ce doriti in limita legii si a terenului proprietate .
         ....care teren nu permite sa faceti modificarea .
         In ziua de azi nu aveti cui sa va plingeti , deci nu ramine decit sa schimbati destinatia spatiului in altceva ....
         Eu , asa mai plin de imaginatie , daca aveam apartament desupra garajului , faceam scara din interior , si aparea o camera eventual hobby iar pt parcare construiam o rampa la nivel cu strada . Putin gindita chestia iese ceva ok si cred ca se obtine autorizatie de constructie .
         Sau varianta mai SF . Un sistem de parcare automat , cu o rampa ce se ridica din fata usilor . se baga masina cu potul pe ea , apoi se lasade " virf " sa se poata face manevra ... Vedeti pe Klaus sau alte firme ...
         Ultima editare de Mircea G; 23.nov.2021, 20:58.
         Instalatii verificari-revizii gaze

         Comentariu


         • #10
          Mircea G-''living legend''- proprietatea condominiului,conform Legi 297/2009 este 0.6 metri de la peretele constructiei...!! =>IN CONTINUARE ESTEE....DOMENIU PUBLIC...!!!
          Fiind DOMENIU PUBLIC =>Administratia Domeniului Public Sector 1=>PRIMARIA SECTOR 1 ARE OBLIGATIA DE A-MI FACILITA ACCESUL LA PROPRIETATE CARE ARE DESTINATIA DE GARAJ,CONFORM ACTELOR DE VANZARE-CUMPARARE...
          PE MINE MA INTERESEAZA UNDE ESTE STIPULATA - LEGAL..!! - INCLINATIA MAXIMA A RAMPEI DE ACCES LA GARAJ...!!!
          COMENTARIUL DUMNEAVOASTRA N-ARE NICI O LEGATURA CU CEEA CE DORESC EU..
          A.D.P.,respectiv PRIMARIA SUNT OBLIGATE-PRIN LEGE..!! - SA-MI ASIGURE ACCESUL LA PROPRIETATEA MEA CONFORM DESTINATIEI CARE O ARE : DE G A R A J ...!!!
          PRIN URMARE CAUT LEGEA CARE REGLEMENTEAZA MARIMEA MAXIMA A RAMPEI DE ACCES LA GARAUL CE-L DETIN si NU idei de cum as putea sa fac...''sa dreg''...=>Sunt INGINER MECANIC si am suficienta experienta - vreoo..35 de ani..!! - in proiectare si executie a multor constructii metalice si nu numai...
          Doresc OPINIA PERTINENTA,BAZATA PE LEGE A UNUI INGINR CONSTRUCTOR...!!!

          \

          Comentariu


          • #11
           Unde estee...''SPECIALISTUL MC'' CARE SCRIA CA PANTA MAXIMA A UNEI RAMPE EXTERIOARE DE ACCES LA UN GARAJ LA DEMISOL ESTE DE MAXIM 12%...???
           ACUM NU MAI EXISTA ''SPECIALISTI'' PE FORUM CARE SA ARGUMENTEZE - LEGAL..!! - ACEASTA AFIRMATIE...???
           INCA MAI ASTEPT OPINIA UNUIA DINTRE ACESTI SPECIALISTI...!!!

           Comentariu


           • #12
            1. Faptul ca reactezi mesajul cu litere mari nu este un lucru prea bun, arata ce nu trebuie.
            2. Suntem pe un forum unde dorim sa fim colegi preocupati de binele tuturor, daca aciditatea, ca sa nu zic alfel, porneste de la noi, nu ne ajuta cu nimic. Sunt putini care isi pierd timpul sa ajute colegii de forum si mai putini care revin cu rezolvarea problemei, indiferent ca s-a realizat cu sau fara sfaturile gratuite de aici.
            3. In nebunia de legislatie, dracu mai stie care sunt regulile pentru ca orice afirmatie poate fi demontata usor de altele, mai rau ca in lumea jiristilor, totul este varza si la fel intrarea voastra in garajele blocurilor. Dincolo de o litere de lege, sincer, oricat vei crede ca vine primaria sa iti rezolve problema, nu se va intampla. Asa cred eu, a ramas atat de putin spatiu incat fizic nu cred ca se mai poate face ceva acum. Este dreptul tau sa speri si sa ii dai in judecata daca vei considera ca merita.

            Ce am gasit acum, la o simpla cautare:

            "8.7. Parcajele şi garajele de autoturisme se vor amenaja ţinînd seama de:

            - înălţimea liberă minimă a gabaritului este 2,20 m ... 2,10 m;

            - adîncimea locurilor de parcare 5,00 m, iar pentru garajele individuale în construcţii 6,00 m;

            - rampele drepte şi acoperite vor avea declivitatea maximă de 15% iar cele descoperite 12%;

            - rampele curbe vor avea de regulă declivitatea maximă de 6% şi raza de curbură de minimum 7,00 m.

            Pe rampele în aer liber cu declivitatea peste 6% ca şi pe rampele acoperite cu peste 10% se vor prevedea măsuri speciale contra derapajului cum sînt fîşii carosabile rugoase (de rulare), striuri sau crampoane metalice etc.
            "

            Acesta este un extras din Normativul pentru proiectarea parcajelor de autoturisme în localităţi urbane - Indicativ P. 132-93, din 06.04.1993.
            A fost
            În vigoare de la 06 aprilie 1993 până la 27 noiembrie 1997, fiind înlocuit prin Normativ 24/1997;
            Cauta ce scrie in Normativul 24/1997 si poate gasesti informatie relevanta.

            Spor in demersuri! Ar fi frumos sa ne anunti ce reusesti su ce pasi reusesti sa faci, pozitivi.

            VYS Blog - 100 % D I Y
            Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

            Comentariu


            • #13
             Apreciez tenacitatea ta , dar urmareste logica . Statul cind a decis sa faca strada aia in fata si blocul , a decis , si a facut cum a dorit . Acum este imposibil sa se revina la situatia initiala chiar daca regimul a trecut .
             Incerca macar sa faci o schita in situ si vezi daca ar fi posibila o rampa cum spui , cu cale de acces .
             ...iar impozitul nu diferea intre garajul ala si debaraua din apartament .
             Instalatii verificari-revizii gaze

             Comentariu


             • #14
              Ha..!! =>Debaraua din apartament are ACEEASI COTA INDIVIZA CU CEA A APARTAMENTULUI pe cand GARAJUL ESTE IMPOZITAT CA SPATIU SEPARAT,CU ALTA COTA INDIVIZA SII...CU TOTUL ALT IMPOZIT...
              AICI estee...vorba de IMPIEDICAREA ACCESULUI SI FOLOSIRI SPATIULUI CU DESTINATIA DATA INITIAL...!!!
              Art.44 Alin.2 si Alin.4STIPULEAZA CLAR DREPRUL ASUPRA PROPRIETATII ESTE SFANT
              L-am CUMPARAT cu destinatia de GARAJ SI ASA IL VOI FOLOSI =>PRIMARIA SECTOR 1 ,RECTE A.D.P. =>''OBLIGATIA DE A FACE'' + PENALIZARI PENTRU PERIOADA IN CARE NU L-AM FOLOSIT CU DESTINATIA SPECIFICATA IN C/V....!!

              Comentariu


              • #15
               Sa-ti mai enumar citeva probleme . Discutam de doua perioade politice diferite . Atunci si ACUM .
               Ce spui tu cu constitutia , este apa de ploaie . Sint n-spe alte legi si articole care te pot lasa fara proiprietate sau iti pot reduce posibilitatea de o folosi , deoarece traim intr-o comunitate si primeaza interesul general . In alta ordine , tu nu ai ceva drepturi legale asupra acelui teren , nici proprietar , nici concesionar , el a fost " acordat " tacit , moca , spre folosinta , in perioada trecuta . Nu vad cum faci tu actiune in instanta pt un teren care nu este al tau , te indrepti spre primarie care nu are treaba cu asa ceva , nu este ceva facut de ei , cred ca actiunea nici nu va fi primita .
               Ca o paranteza , te las sa-ti imaginezi pe cine sa dea in " judecata " aia care au terenuri la marginea unor drumuri si care drum s-a ridicat si cu peste 1 m , impiedicind pe veci intrarea cu auto in curte !? Crezi ca astia pot face ceva ????
               Instalatii verificari-revizii gaze

               Comentariu

               Procesare...
               X