Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Umplutura fundatie

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Umplutura fundatie

  Buna ziua, ma confrunt cu o dilema. anul viitor voi face o extindere la casa. se vor adauga 3 camere, problema este ca una din camere va fi peste o fosta hazna care era in curte cand am cumparat terenul. Aceasta hazna nu a mai folosita de aprox 2 ani de cand am cumparat terenul dar s-a folosit ca si scurgere pentru o chiuveta. haznaua este imensa si din pacate inca mai contine... materie. dimensiunile ei sunt aproximativ 3x3x6!!!. din cei 6 m adancime cam 2 m sunt plini. din cauza configuratiei terenului nu pot muta camera si ea va veni exact pe locul haznalei. Am vorbit cu un vidanjor sa o golesc, dar ramane problema umplerii dupa golire si a stabilitatii terenului de fundare.
  cu ce o pot umple sa nu am probleme? as vrea sa o umplu cat mai repede sa aibe timp sa se taseze pana in mai-iunie cand voi incepe lucrarile.
  am atasat si o schita rudimentara.

  multumesc pentru ajutor
  Fișiere atașate

 • #2
  Răspuns la: Umplutura fundatie

  In mod normal atunci cand ati facut studiul geo pentru obtinerea autorizatiei de construire (extindere casa) geologul trebuia sa va dea o solutie de stabilizare a terenului in zona respectiva. O sa fie foarte dificil sa stabilizati terenul mai ales ca in decursul anilor acel teren este imbibat cu apa si este foarte moale. Cel mai simplu ar fi ca pe conturul fundatie sa se injecteze ciment pentru a obtine cateva coloane de fundare dupa care deasupra sa se toarne grinzi de fundare armate.
  Groapa ramasa se poate umple cu pietris spart compactat dupa care o perna de balast din 40cm balast si 20cm balast stabilizat 6% cu lapte de ciment.
  Ultima editare de Specialistul MC; 17.oct.2017, 10:23.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Umplutura fundatie

   studiul geo a fost facut pentru constructia existenta si nu s-a luat in calcul atunci o extindere. o sa iau legatura cu ei dar erau binevenite toate sfaturile.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Umplutura fundatie

    solutie structurist: camasuire pereti fosa cu beton armat cu plasa sudata, pentru sustinere. umplutura cu piatra concasata si turnare grinda armata peste sectiune. practic fac o fosa umpluta cu piatra si torn grinda fundatie peste. grosimea peretilor este de 10 cm armat cu plasa de buzau fi 4. pentru linistea mea, dar a zis ca sunt bani aruncati a sugerat turnarea unei grinzi transversale armate care ofere o sustinere suplimentara grinzii de fundare.

    Dvs ce credeti?

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Răspuns la: Umplutura fundatie

     cam asa ar arata...
     Fișiere atașate

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Umplutura fundatie

      aaa si grinda de sprijin va fi sustinuta de peretii laterali ai gropii si 2 cuzineti turnati pe solul stabil...

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Umplutura fundatie

       Postat în original de trink Vezi post
       aaa si grinda de sprijin va fi sustinuta de peretii laterali ai gropii si 2 cuzineti turnati pe solul stabil...
       Problema este ca in jurul fosei septice nu prea aveti teren stabil ci imbibat cu apa. Nu vad rostul pentru care ar trebui camasuit peretii fosei daca umpleti fosa cu solutia data in mesajul anterior.

       Comentariu

       Procesare...
       X