Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Ventilatie in camere si posibilitati de realizare a tavanului

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Ventilatie in camere si posibilitati de realizare a tavanului

  Buna ziua,

  Apelez la experienta voastra poate ma puteti sfatui in 2 probleme

  1. Ventilarea/aducerea de aer curat in camera: ce modalitati sunt de a aduce aer proaspat intr-o camera dar de a nu pierde foarte multa caldura? Ma gandeam la varianta sa pun o gura de absortie a aerului in perete in partea de jos si inca una de iesire pe un alt perete in partea de sus. Sa pun grilaje reglabile pe ele si in functie de temperaturile exterioare sa reglez debitul de aer. Ar fi util un astfel de sistem sau sunt variante mai bune? De exemplu acele grilaje din geamurile termopan sunt utile?

  2. Tavanul unei camere are o inclinatie mare, cred ca sunt peste 10 cm diferenta intre capete. Am vazut ca ar fi posibilitatea de a face un schelet de lemn si placarea cu lambriuni. Nu doresc sa folosesc rigips. Sunt ceva lambriuri care sa fie ca si parchelul laminat? Sau se poate monta parchetul laminat pe tavan prin capsarea lui pe schelet de lemn?

 • #2
  Răspuns la: Ventilatie in camere si posibilitati de realizare a tavanului

  Postat în original de alinescoo Vezi post
  Ventilarea/aducerea de aer curat in camera: ce modalitati sunt de a aduce aer proaspat intr-o camera dar de a nu pierde foarte multa caldura?
  Sunt ceva dispozitive care se monteaza in perete si care asigura atat introducerea de aer proaspat filtrat cat si evacuarea aerului viciat din incapere + recupereaza caldura din incapere. Vedeti AICI

  Sunt ceva lambriuri care sa fie ca si parchelul laminat? Sau se poate monta parchetul laminat pe tavan prin capsarea lui pe schelet de lemn?
  Se poate placa cu parchet laminat un tavan insa nu cu cu un parchet laminat subtire ci cu un parchet triplustatificat.
  Ultima editare de Specialistul MC; 01.nov.2017, 13:10.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Ventilatie in camere si posibilitati de realizare a tavanului

   Multumesc @Specialistul MC

   Am gasit o firma cu care am discutat problema ventilatoarelor cu recuperare de caldura... sunt mai scumpe insa s-ar putea sa merite investitia.

   Legat de taban... parchetul triplustratificat e si scump si greu... Am vazut ca exista varianta lambriurilor. Am vazut lambriuri MDF insa ce am vazut erau acoperite cu hartie si sincer nu cred ca au vreo rezistenta in timp. Am mai vazut lambriuri PVC cu diferite texturi care ar fi ok insa lungimea la care le-am gasit varia intre 2.7-3m iar mie imi trebuie minim de 3.5m altfel trebuie sa le adaug, iar adaugarea lor nu prea se poate face. Parchetul laminat simplu poate l-as putea pacali cumva daca il capsez pe laterale sau iau cleme de fixare (desi nu stiu daca mai face "click"ul din cauza clemei) problema ramane la margini unde si acolo are "click"...

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Ventilatie in camere si posibilitati de realizare a tavanului

    Majoritatea parchetelor laminate au finisajul doar din hartie colorata. Gasiti in comert lambriu PVC si la 4 m lungime. Vedeti daca nu gasiti la un pret avantajos un parchet pentru incalzire prin pardoseala imbinat nut-feder dublustratificat.

    Comentariu

    Procesare...
    X