Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Placa de beton 5x5 m: prea mare?

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Placa de beton 5x5 m: prea mare?

  O portiune de placa de beton (planseu deasupra parterului) de forma patrata cu latura de 5 m e prea mare? Vreau sa spun ca doar perimetrul ei se sprijina pe grinzi si/sau ziduri. Deschiderea asta e exagerata din punctul de vedere al rezistentei?
  Face parte dintr-o constructie P+1 obisnuita. Am observat ca de obicei la casele noi exista grinzi sprijinite de stalpi acolo unde sunt mai mult de cca 4 metri largime a incaperii.

 • #2
  Răspuns la: Placa de beton 5x5 m: prea mare?

  Daca armatura si betonul sunt calculate si efectuate corect , nu vad nici un impediment . Proiect de rezistenta ai sau vrei sa faci dupa ureche ?!
  Grinzile se pun doar daca deasupra, pe placa se construieste un zid ( perete ) .
  Si din nimicuri poti face ceva bun .

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Placa de beton 5x5 m: prea mare?

   Nu construiesc eu, casa exista. Si deasupra sunt intr-adevar doi pereti de compartimentare de 15 cm. Impreuna au cam 6,5 m lungime, adica vreo 2,5 mc de porotherm.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Placa de beton 5x5 m: prea mare?

    Postat în original de enverhoxha Vezi post
    O portiune de placa de beton (planseu deasupra parterului) de forma patrata cu latura de 5 m e prea mare? Vreau sa spun ca doar perimetrul ei se sprijina pe grinzi si/sau ziduri. Deschiderea asta e exagerata din punctul de vedere al rezistentei? Face parte dintr-o constructie P+1 obisnuita. Am observat ca de obicei la casele noi exista grinzi sprijinite de stalpi acolo unde sunt mai mult de cca 4 metri largime a incaperii. Nu construiesc eu, casa exista. Si deasupra sunt intr-adevar doi pereti de compartimentare de 15 cm. Impreuna au cam 6,5 m lungime, adica vreo 2,5 mc de porotherm.
    Sub planseu nu sunt grinzi de sustinere ? Sau peste planseu ?
    Ultima editare de Specialistul MC; 07.nov.2017, 10:53.

    Comentariu

    Procesare...
    X