Crapaturi in BCA si stalp

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 35026

    #31
    Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Crapaturi in BCA si stalp

    Postat în original de fanero
    Solutiile nu le gasiti pe Forum.....
    Adica cum ? Pana acuma solutiile au fost data gresit ?

    Comentariu

    • Adyyda
      Incepator
      • 02.iun.2016
      • 95

      #32
      Răspuns la: Răspuns la: Crapaturi in BCA si stalp

      Postat în original de Specialistul MC
      Am specificat ca se va utiliza doar caramida plina presata, deci caramida fara goluri.

      Daca centura ar fi avut un 22-25 cm inaltime, mai ziceam ca aveti centura.
      Multumesc de ajutor.

      Comentariu

      • fanero
        Living Legend
        • 02.aug.2008
        • 2107

        #33
        Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Crapaturi in BCA si stalp

        Postat în original de Specialistul MC
        Adica cum ? Pana acuma solutiile au fost date gresit ?
        Nu am spus asta, dar
        cu tot respectul pentru membrii Forumului
        pana nu vezi la fata locului si nu faci masuratorile necesare, ne cam dam cu parerea si discutam solutii teoretice.

        Nu am vrut sa o spun pana acum, ca sa nu-l jignesc sau sa-l dezamagesc pe initiatorul topicului, dar in cazul de fata este vorba de nerespectarea unui proiect de construire si de o executie foarte proasta, fara a avea un diriginte de santier sau pe cineva care sa-i verifice pe meseriasi, meseriasi care, ca in multe cazuri prezentate pe Forum, se cred cei mai destepti si priceputi in ale rezistentei structurilor si care considera ca merge si cu BCA de 25 la exterior si cu stalpi si centuri turnate dupa ridicarea zidurilor etc. etc. etc.
        Meseriasi care au fost sau au invatat ceva prost si pun in practica prost sau foarte prost.
        Iar noi incercam sa dam solutii la ceva ce ar trebui demolat si construit dupa proiectul initial.
        Imi cer scuze daca se simte cineva jignit.
        Nu asta am intentionat.

        Pana cand nu vom invata ca o casa se face dupa proiect, cu contract de executie, cu plata dupa executarea lucrarrilor conform proiectului si cu diriginte de santier, o sa tot avem ce discuta pe Forum si o sa aflam cat suntem de "intelegatori" cu meseriasii, si cum consideram ca daca cumva ii dam afara din curte nu mai avem cu cine sa terminam casa.
        Daca vrem sa platim putin ca manopera, capatam ce am platit.

        In rest numai de bine
        Ultima editare de fanero; 24.feb.2018, 16:39.

        Comentariu

        • Adyyda
          Incepator
          • 02.iun.2016
          • 95

          #34
          Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Crapaturi in BCA si stalp

          Postat în original de fanero
          Daca vrem sa platim putin ca manopera, capatam ce am platit.
          Nu vreau sa intru in detalii dar nu am negociat nici macar 1 leu fata de pretul care mi s-a spus la fiecare etapa. De asemenea nu am apelat la neica de peste deal care mai aduce 2 ajutoare ci am apelat la un vecin din comuna care are firma de constructii si lucreaza pe rupte in zona. Am zis ca din moment ce lucreaza in continuu (case mult mai mari decat ce am eu) nu lucreaza si prost. Realitatea a fost alta dar este prea tarziu. Tot eu am fost cel injurat la final cand am refuzat s-a platesc nota de plata umflata cu 1000 euro pentru acoperis (orice reper in afara de tabla era de 2-3 ori mai scump decat este in magazine). Oricum am platit peste cat trebuia numai ca sa termin cu el, dar nici vaca de muls nu sunt, mai ales cand am atras atentia in continuu la greseli. Trebuia sa arat poarta de la primele greseli dar nu am facut-o. Regrete sunt multe dar degeaba.

          Din pacate acesta este standardul la care s-a ajuns cu constructiile in Romania.
          Plecand de la legislatia care nu obliga ca orice se construieste sa aiba si proiect tehnic de executie si diriginte de santier autorizat, care nu are nici o tagenta cu cei ce construiesc sau contract de executie (cel putin la lucrari peste o anumita valoare).

          Comentariu

          • SpecialistulMC
            Moderator
            • 19.mai.2004
            • 35026

            #35
            Răspuns la: Răspuns la: Crapaturi in BCA si stalp

            Postat în original de Adyyda
            Multumesc de ajutor.
            Sincer imi pare rau de patania dumneavoastra. In conditii normale casa ar rezista in timp insa v-a continua sa se taseze. O lucrare pe care nu o puteti amana este sa faceti cei doi stalpi pe ambele parti ale usei de la intrare, macar asa mai "intepeniti" planseul.

            Comentariu

            • SpecialistulMC
              Moderator
              • 19.mai.2004
              • 35026

              #36
              Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Crapaturi in BCA si stalp

              Postat în original de fanero
              pana nu vezi la fata locului si nu faci masuratorile necesare, ne cam dam cu parerea si discutam solutii teoretice...
              Vedeti acesta este chiar rolul acestui forum. Sa discutam despre solutii tehnice, sa cerem imagini pentru a fi cel putin virtual la fata locului, sa ajutam pe cat posibil pe cei care ne cer ajutorul cu o solutie tehnica sau cu o indrumare.
              Stiu ca uneori adevarul spus doare, dar acel adevar trebuie spus, aratat unde s-a gresit si daca este posibil indrumat cel care ne-a cerut ajutorul pentru a-si recupera paguba.

              Pana cand nu vom invata ca o casa se face dupa proiect, cu contract de executie, cu plata dupa executarea lucrarrilor conform proiectului si cu diriginte de santier, o sa tot avem ce discuta pe Forum si o sa aflam cat suntem de "intelegatori" cu meseriasii, si cum consideram ca daca cumva ii dam afara din curte nu mai avem cu cine sa terminam casa. Daca vrem sa platim putin ca manopera, capatam ce am platit.
              Legislatie necesara pentru a face o constructie trainica exista insa noi am fost invatati sa "fentam" pe cat posibil legislatia actuala. Uneori aceasta "fentare" ne costa mai mult decat daca am fi fost in litera legii si nu in spiritul legii.
              Ultima editare de SpecialistulMC; 25.feb.2018, 11:42.

              Comentariu

              • sriw
                Membru Marcant
                • 05.dec.2007
                • 524

                #37
                Răspuns la: Crapaturi in BCA si stalp

                Haideti sa lamurim niste aspecte legate de tasarea constructiilor noi sau mai vechi.Toate constructiile sunt supuse procesului de tasare,tocmai de aceea este foarte mare nevoie de studiul geotehnic cand se realizeaza proiectul de executie.In cazul de fata nu stim daca a fost realizat,dar si asa inginerii de obicei supradimensioneaza rezistenta unei constructii.Tasarile sunt de doua feluri,tasari uniforme cand omul traieste bine mersi in casa si nici nu stie ca aceasta s-a miscat si tasari neuniforme cand apar fisuri pe anumiti pereti,exteriori sau interiori.In cazul de fata e clar ca sunt tasari neuniforme,ce afecteaza fundatia din interiorul casei.Aceasta este mai ingusta si foarte probabil nu s-a respectat nici adancimea de fundare,fiind pe interior foarte multi constructori fac acest lucru.Din cate vad eu,fundatia exterioara rezista foarte bine,planseul de beton impreuna cu centurile la fel,sarpanta descarca bine fortele in peretii exteriori(ca o paranteza la un acoperis in 4 ape contravantuirile la stalpi nu sunt necesare,contravantuirea fiind realizata de fiecare apa in parte,plus ca fortele nu sunt descarcate prin stalpii de lemn),dupa cum au aparut crapaturile in peretii interiori rezulta clar ca placa de beton de pe fundatie s-a lasat la mijloc,dar placa de sus nu a cedat astfel ca fortele au actionat direct pe stalpul din mijloc,facand sa apara acele fisuri in stalp si peretii adiacenti.Probabil o cauza a fost si folosirea armaturii in stalp din OB si nu PC.Orice solutie tehnica ce implica sprijin pe fundatia interioara este gresita.Un stalp nou de beton incastrat in peretele interior ar trebui sa se sprijine pe un cuzinet dimensionat corespunzator,separat de fundatia existenta,o solutie destul de complicata si costisitoare.Eu cred ca tasarea se va opri si pagubele nu vor fi mai mari decat acum,iar pentru linistea proprietarului,la urmatoarea renovare se poate decoperta stalpul cu pricina de tencuiala si sa se realizeze o camasuiala cu armatura noua si beton torcretat.
                If you can't pay cash for something, you probably don't need it.

                Comentariu

                Procesare...