Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Renovare casa saseasca in inima Transilvaniei

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Răspuns la: Renovare casa saseasca in inima Transilvaniei

  Eu am folosit o perioada de timp ciment cu filer, carbonat de calciu ,la tencuiala clacar concasat. Se pastra si umed .Il puneam 1 la4 cu ciment pt aderenta si vâscozitate.

  Comentariu


  • #32
   Răspuns la: Răspuns la: Renovare casa saseasca in inima Transilvaniei

   Postat în original de VYS Vezi post
   Gasesti reteta de tencuiala pe sacul de liant (Multibat, Tenco etc.) Prepari la betoniera in functie de capacitatea acesteia, pentru consolidare cu plasa de otel un mortar preparat cu 30 lopeti de nisip la sacul de liant(40kg), fara var.

   Multumesc mult pentru reteta. astazi plec spre Viscri. va tin la curent cu cele intamplate. am inceput doar intr o camera a decoperte peretii. sunt plini de tencuiala de lut si o groaza de straturi de var. am incercat sa observ daca sunt ceva scrisuri sau desene pe acei pereti dar se pare ca nu sunt....intentionez sa folosesc plasa pentru ca cum au spus si colegii de pe acest forum. peretii arata destul de urat si crapati. am gasit galerii de soareci cu coji de nuca..samd. plus ca tencuiala dintre pietre sau caramizi este din lut. a inceput sa se faramiteze aproape de tot si este f mult praf.am observat si in pivnita cateva probleme la doua barne care cu siguranta trebuie sa le inlocuiesc. am noroc ca sunt vreo 4 barne de stejar pe care tineau butoaiele si cred ca pot sa le folosesc in acest scop.in pivnita a si un perete care a inceput sa se umfle si sa cada pietrele de acolo...probabil de la umiditate.
   Multumesc again pentru ajutor.

   doru

   Comentariu

   Procesare...
   X