Construire balcon

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • iulian_v
    Incepator
    • 03.dec.2015
    • 4

    Răspuns la: Construire balcon

    Acum un an am construit un balcon la bloc. Constructia s-a facut respectand intocmai proiectul si specificatiile primariei (fundatie, dimensiuni, dimens. armatura). Balconul a ridicat ca si constructie individuala si nu a fost prins de bloc, exact asa cum a zis primaria prin arhitectul si proiectul lor, pentru a fi structura separata de bloc. Atasat este proiectul conform caruia s-a executat constructia.
    Acum, la 1 an dupa finalizarea lui, s-a departat deja de bloc cu aproape 1cm, pe laterale dar si pe partea de jos, avand o mica rotatie, adica crapatura este mai mica jos si mai mare sus. Atasat imagine cu laterala.
    Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
    1. Este posibil sa continue distantarea balconului de perete si in mai multi ani sa ajunga mai grav?
    2. Ce as putea face pentru a opri distantarea? Ar fi suficiente niste solutii bagate in crapatura (gen rasini) ca sa si tina sa nu se departeze? Am auzit ca ar fi ceva rasini de reparatie sapa, dar am o indoiala ca o asfel de solutie ar fi suficienta.

    O varianta ar fi sa ancorez podeaua, pentru ca am cum pe toata latimea balconului, cu "U"-uri bagate in sapa, o latura in bloc si o latura in sapa balconului. Acestea fiind ori din fier-beton sudat in "U", ori din platbanda de 5mm prinsa cu conexpand (sau ce ar fi mai bun). Stiti alte solutii mai eficiente?

    Multumesc.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	distantare perete.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	52,3 KB 
ID:	624035Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	proiect.jpg 
Afișări:	1 
Mărime:	534,9 KB 
ID:	624034

    Comentariu

    • SpecialistulMC
      Moderator
      • 19.mai.2004
      • 34932

      Răspuns la: Construire balcon

      Proiectul este bun, insa are o chichita pe care nu toata lumea o baga in seama. Zice acolo ca acea constructie sa se realizeze pe teren bun de fundare ori in jurul unui bloc, mai ales daca are si subsol, acel teren bun de fundare se gaseste la o adancime de cel putin 2 m deoarece in rest este doar umplutura.
      constructia a fost realizata pe teren de umplutura si pana cand umplutura nu o sa se stabilizeze tot o sa aveti probleme, sub nici o forma nu se va lega constructia de structura blocului deoarece exista riscul ca sa angreneze in miscare elementele de structura ale blocului.
      Deocamdata nu aveti solutia decat de a umple rostul cu spuma poliuretanica, sa o deupati ulterior la nivel si sa finisati. Cand o sa dispuneti de o suma de bani puteti stabiliza constructia prin injectarea sub fundatie a unor materiale care sa opreasca tasarea.

      Comentariu

      • iulian_v
        Incepator
        • 03.dec.2015
        • 4

        Răspuns la: Construire balcon

        Multumesc. Si cum s-ar gasi acest teren bun de fundare? El este in jurul blocului sau se poate pregati?

        Asa o sa fac acum, o sa umplu fisura cu ceva mai elastic, ma gandeam la ceva care are o elasticitate cat de cat acolo gen cauciuc, si s-ar si intari. Cica i s-ar mai spune "salam" pentru vine intr-un tub de tipul salamului si se aplica cu un pistol special.
        Iar in timp vad cum evolueaza situatia (sper ca nu evolueaza) ca poate doar se aseaza la locul lui si betonul si solul. Fiind si construit de curand sunt inca optimist in directia aceasta.

        Comentariu

        • SpecialistulMC
          Moderator
          • 19.mai.2004
          • 34932

          Răspuns la: Construire balcon

          Postat în original de iulian_v
          Multumesc. Si cum s-ar gasi acest teren bun de fundare? El este in jurul blocului sau se poate pregati?
          Determinarea terenului bun de fundare se face in baza unui studiu geologic. Se poate pregati un teren bun de fundare prin diferite lucrari de constructii insa trebuie sa se cunoasca in prealabil caracteristicile terenului. Asa cum va spuneam in jurul blocului terenul este cel mai probabil un teren de umplutura rezultat in cursul amenajarilor de dupa terminarea constructiei.

          Comentariu

          Procesare...