Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

BCA-ul pe duca!

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #16
  Asa este, dar mai tine si de cum te gospodaresti! Pivnita este de nelipsit la o casa in Romania!

  Comentariu


  • #17
   De multe ori in zone unde nivelul apei este ridicat, pivnita poate crea numai necazuri.

   Este necesar, daca se opteaza pentru pivnita (subsol), de o hidroizolare foarte buna atat a peretilor cat si a pardoselii.

   In schimb as opta pentru o constructie cu demisol.

   Comentariu


   • #18
    Ce parere aveti de Gheorgheni, zona cu teren plat si si pietros. Altitudine, daca nu gresesc, peste 900 de metri fata de nivelul marii si aproape 50 metri fata de cel mai apropiat rau, Mures! Am cercetat zona pe "Yahoo global", fotografii din satelit, si de aceia spun cu aproximatie!

    Comentariu


    • #19
     Doar un studiu geologic efectuat la fata locului poate detemina calitatea solului pentru o viitoare constructie si conditiile de amplasare si realizare a constructiei.

     Comentariu


     • #20
      Sa facut studiul si am aprobare pentru pivnita si subsol in general. Scuze ca nu am realizat cind am mentionat situl cu imaginea de la satelit, este Google earth, nu Yahoo! Oricine poate vedea, in conditii destul de bune, pozitia terenului si anumite coordonate, inainte de a cumpara in vederea construirii unei locuinte. Acum am si eu o rugaminte catre cei informati! Stie cineva ce GPS este mai bun pentru masurarea terenurilor cu coordonatele punctelor sub 1/2 mertri, dar si compatibil la conectare USB. As dori sa stiu un nume care sa poata fi folosit in Romania. Sint convins ca pe acest forum sint o multime de specialisti in domeniul acesta. Deci este un aparat folosit de topometristi. Mii de multumiri!!!

      Comentariu


      • #21
       BCA-ul e pe duca si noi vorbim de GPS-uri.


       Postat în original de LucianDr.
       Sa va descretesc un pic mintiie. Ceea ce cred eu este in felul urmator: 1. Vor lasa doar firmele mari (Macon Deva, Elpreco Craiova, etc) care au toate autorizariile ISO, etc si v-or desfiinta firmele mici ca nu au toate normele. Stiu ca dupa revolutie s-au fabricat ceva BCA-uri care erou radioactive. Dar acestea nu se mai fabrica din cate stiu de firmele mari. Ceea ce s-a scos (din surse neoficiale stiu) azbocimentul care intr-adever ar fi radioactiv.
       On-Topic: Celco de C-ta nu este buna?

       Comentariu


       • #22
        Toate produsele de BCA sunt bune pentru constructii, sunt doar zvonuri stirile aparute intr-un cotidian.

        Oficial nu a aparut nimic cu privire la interzicerea folosirii BCA-ului in constructii.

        Comentariu


        • #23
         ma speriati! casa mi-am facut-o cu BCA de Constanta.de ce ar fi acest material radioactiv? prin ce proces chimic trece, la fabricatie, ca banalul ciment,var, nisip,si ce-or mai pune ei acolo,devine radioactiv?vorba cuiva de pe for, inca nu mi-a crescut nimic,in plus, sau mai altfel.stau intr-un bloc care in pereti o combinatie de BCA si caramizi arse.inca nu s-a intamplat nimic. sa mai astept,oare...?
         tibis

         Comentariu


         • #24
          ma speriati! casa mi-am facut-o cu BCA de Constanta.de ce ar fi acest material radioactiv? prin ce proces chimic trece, la fabricatie, ca banalul ciment,var, nisip,si ce-or mai pune ei acolo,devine radioactiv?vorba cuiva de pe for, inca nu mi-a crescut nimic,in plus, sau mai altfel.stau intr-un bloc care in pereti o combinatie de BCA si caramizi arse.inca nu s-a intamplat nimic. sa mai astept,oare...?
          tibis

          Comentariu


          • #25
           Ei, aicea-i hiba! Si ce-or mai pune acolo!!!! Tineti minte ca popular BCA-ul se numea placi de azbo-ciment. Unele tari au renuntat la azbest, dar nu se stie daca Romania a facut acelas lucru. Si daca da, cine garanteaza? Asa cum am mai spus, sa dovedit ca azbestul este cancerigen. Adevarat ca poate uneori va trebui sa traiesti doua vieti sa faci cancer de la azbest, dar asta depinde si de structura fiecaruia dintre noi. Sa incercam sa aflam amanunte si apoi sa-l folosim in continuare. Daca nu corespunde cerintelor sa boicotam BCA-ul pina cind pretul va scadea sub cel al chirpicilor!!!

           Comentariu


           • #26
            BCA

            Certificarile ISO se fac pentru clientii care au mai multa incredere daca stiu ca lucrezi intr-un sistem de asigurarea calitatii si a mediului .Nu ii da nimeni afara de pe piata pe cei care nu au certificari insa companiile serioase prefera sa achizitioneze materiale si materii prime de la firme certificate care dau siguranta ca lucreaza corect si isi respecta clientii.Oricand le poti face audituri sa vezi cum lucreaza sa ii verifici si apoi te poti hotari daca vei cumpara de la ei sau nu,incluzandu-i in lista furnizorilor aceptati sau respingandu-i .
            Practic daca nu sunt acceptati ca furnizori nu pot vinde la acea companie /magazin etc ..Si in general certificarile sunt cerute de clienti si pentru a-ti vinde marfa te certifici .Ani de zile clientii nostri din vest au cerut multe certificari diferite -si ne-am pregatit apoi ne-am certificat pentru ca altfel nu puteai intra pe piata Germaniei,Angliei,
            Americii .Despre Orient ce sa va spun :sunt niste conditii infioratoare ca se numeroteaza materialul bucata cu bucata si se sabloneaza si marcheaza,si se pun zeci de fundite .. Despre azbociment stiu ca nu se mai foloseste ca si azbestul de altfel Despre BCA daca aflu ceva va spun .Este posibil sa fie fabricat din cine stie ce substante neprietenoase cu mediul dar cel mai bine este sa intrebam si sa aflam.In definitiv ne plangem de tot ce inseamna UE dar vrem doar salariile de acolo.In vest sunt si alimente cu e-uri si fara E-uri si depinde de bugetul tau pentru a opta .Pana una alta ne omoara alte lucruri poluante si nu nu eurile pe care le putem evita Dar cate neveste mai fac zacusca acasa sau dulceturi sau rosii in bulion sau prajiturele sau inghetata? Nu e mai bine sa le iei de la magazin??Noi suntem cei care crestem consumul de fast food si nimeni altcineva

            Comentariu


            • #27
             Nu are nimic daunator

             Cateva cuvinte:


             http://www.elpreco.ro/products/bca/?...cf9a4978fdee23
             VYS Blog - 100 % D I Y
             Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

             Comentariu


             • #28
              Placile de azbociment erau placi de azbociment iar BCA-ul era BCA, nu faceti confuzie intre cele doua materiale.

              Placile de azbociment sun constituite din azbest si ciment pe cand BCA-ul este un amestec autoclavizat dintr-un amestec de nisip, ciment, var, gips, apa si generator de gaze.

              Comentariu


              • #29
               bca

               Ok,dar trebuie intrebat la mediu sa vedem ce e adevarat si ce nu

               Comentariu


               • #30
                Bca-ul se foloseste de peste 30 de ani in Romania. Si nu s-a intamplat nimic. Dintr-o data nu mai e bun. Cred ca de la el a aparut "gripa aviara". In toata Europa se foloseste BCA.

                Comentariu

                Procesare...
                X