Propunere modele case

Adună
Acesta este un topic important.
X
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • bpetrescu00
    Incepator
    • 14.iun.2011
    • 15

    Va multumesc pentru raspunsurile prompte.

    @ Specialistul MC: Poze pot sa atasez maine cand ajung la teren. Terenul are 1300 mp, in forma de trapez cu baza mare de 40m si cea mica de 14m.

    @ambra0: Cotele includ si dimensiunea peretilor. Din pacate nu am precizat la inceput.

    Comentariu

    • bpetrescu00
      Incepator
      • 14.iun.2011
      • 15

      Faceti o descriere a casei dorite.

      Mi-a placut mult modelul:
      aov-architecture.ro/proiecte-locuinte/property/10/proiect-105

      Fara etaj, cu o veranda (terasa) in dreptul bucatariei si un mic adapost la intrarea principala care sa urmareasca linia acoperisului.

      Am atasat si o schita cu terenul aproximativa, este perfect plan.
      Fișiere Atașate

      Comentariu

      • bpetrescu00
        Incepator
        • 14.iun.2011
        • 15

        Schita teren actualizata + poze

        Am atasat schita terenului din nou, actualizata si poze.
        Pe langa schita 3d , va rog, daca se poate, sugestii de amplasament pentru casa.

        Multumesc mult.
        Fișiere Atașate

        Comentariu

        • Concept
          Incepator
          • 01.feb.2011
          • 60

          Tot citesc pe forum si ma minunez...Atatea cazuri de cladiri inaltate fara niciun proiect, negandite si- sincer-foarte urate. Oare pentru aceste cladiri n-a fost nevoie de autorizatie? Oare aceste cladiri pentru care cereti sfaturi ca sa le dregeti nu meritau poate atentia unei echipe de proiectanti (arhitect, ingineri structuristi si de instalatii) ca sa fie functionale, solide si sa arate bine? Credeti ca un simplu sfat pe forum va aduce solutii miraculoase pentru aceste case?
          Credeti-ma, si va spun acest lucru din experienta ratata a atator clienti care au ajuns la arhitect dupa ce facusera o gramada de "boacane" si i-a costat infininit mai mult repararea lor decat daca realizau totul de la inceput cu un proiect bine gandit! Ca sa nu mai spun ca unele lucruri chiar nu se mai pot indrepta sau acest lucru se face cu mari compromisuri.
          Credeti ca un proiect bun costa scump?
          Construiti in continuare fara proiect sau cu un proiect de 2 bani si o sa aflati in timpul constructiei ce inseamna sa platesti scump !
          Citeam mai devreme ca i-a placut lui bpetrescu00 un proiect. De ce nu apelati la firma de arhitectura care a realizat acel proiect si sa le cereti sa-l adapteze conform cerintelor terenului dvs? Credeti ca va va realiza cineva proiectul pe forum? Un proiect bun se naste din sute de discutii, din gandirea celor mai avantajoase solutii si adaptarea la cerintele dvs. de buget, teren, necesitati de spatiu, etc.
          O zicala spune sa gandesti de sute de ori si sa tai o singura data. Proiectul reprezinta aceste sute de ganduri si analize iar taiatul il reprezinta constructia. Dupa ce deja ati taiat prost materialul ce faceti? Va apucati sa carpiti? Se va vedea cusatura, domnilor! Urat!
          --------------------------------------------------------------------------
          Arhitectura ar trebui sa fie o sculptura la scara orasului!

          Comentariu

          • bpetrescu00
            Incepator
            • 14.iun.2011
            • 15

            Raspuns

            Buna ziua,

            Ma vad nevoit sa raspund comentariului de mai sus pentru a da cateva lamuriri referitor la ceea ce am dorit sa aflu cand am postat.

            1. Am sunat la 3-4 arhitecti de pe net.
            Cerere: pret/mp si ce primesc pentru pretul platit.
            Raspuns invariabil: Domne, depinde de tipul proiectului, de suprafata construita, de stelele de pe cer, etc.

            Asta in conditiile in care ei ar trebui sa imi prezinte SOLUTII si avantaje/dezavantaje pentru fiecare tip de constructie in parte.

            2. Am sunat la 3-4 constructori de pe net.
            Cerere: pret/mp la rosu si ce primesc pentru pretul platit.
            Raspuns invariabil: Domne, depinde de tipul proiectului, de suprafata construita, de stelele de pe cer, etc. Aveti o SCHITA/PROIECT cu ce doriti sa construiti?

            Concluzie #1: Daca sunt tratat asa de la inceput, mai ales de catre arhitecti, care din cate stiu trebuie sa fie langa beneficiar de la inceput la sfarsit, ce pretentii sa am mai tarziu?

            Concluzie #2: Nu se intelege ca nu fiecare posibil client, care suna la un arhitect/constructor, are 100.000E cash/credit alocati constructiei. Am luat terenul cu ~ 10.000E mai am 15.000E disponibili pentru o constructie parter 70-80mp la rosu.

            Concluzie #3. Sunt atat de multe pareri pe acest forum incat si daca faci casa de la 0 cu arhitectul sef al Parisului ai mari sanse sa nu fie apreciata. "Etrierul ala e prea putin curbat, ai pus izolatie de 5 cm la fundatie? Nu, decat de 4. Ah, trebuia de 5. Acoperisul are folie de "vapoare" sub el" etc etc etc.

            Comentariu

            • Concept
              Incepator
              • 01.feb.2011
              • 60

              Pai mi se par absolut normale raspunsurile!
              Imaginati-va ca va duceti la un supermarket si intrebati o casiera cat costa o sticla de suc. Invariabil va va da un raspuns nuantat ...depinde de ce suc vreti, acidulat, neacidulat, natural, ce marca, ce cantitate, etc.
              La fel si dvs. cu intrebarile cat costa un proiect si cat costa o constructie. Acestea nu se vand la kg sau la metru patrat si sunt nuantate de foarte multi factori. Un proiect are cel putin 3 specialitati (arhitectura, structura, instalatii), fiecare cu 3 faze de proiectare (DTAC, PTh, DE). E normal ca atunci cand sunati sa cereti o oferta trebuie sa fiti mai precis ca sa vi se poata da o oferta precisa.
              Pe de alta parte remarc destul de des acest aspect: va alegeti arhitectul exclusiv pe criteriul pretului. Proiectele nu se vand ca frigiderele din magazine, unde pentru un anumit model mi se pare normal sa cautati cel mai mic pret, deoarece toate produsele din acea gama sunt identice. Arhitectii si ceilalti proiectanti sau constructori in schimb nu sunt identici si va ofera produse diferite si e firesc sa ofere preturi diferite. Aceasta presiune asupra "celui mai mic pret" nu a facut decat sa creeze in Romania o categorie de asa- zisi arhitecti care lucreaza proiecte proaste ca sa se incadreze in pretul minim solicitat de beneficiar. Proiectantul tocmit cu pretul minim face o casa gen "cotet" cu un acoperis in 2 ape si -gata proiectul facut pentru o suma minima-.
              Pentru un pret de 2 bani primiti de la proiectant un proiect de 2 bani iar constructorul platit cu 3 lei va va oferi o casa de 3 lei. Ei pleaca si Dvs. veti continua sa traiti in aceasta casa de 3 lei, in care o sa constatati ca e prost impartita, ca nu va place cum arata, ca aveti probleme cu instalatiile, ca platiti facturi mari pentru ca nu e izolata cum si unde trebuie, ca aveti infiltratii, ca primiti amenda ca n-ati depus o documentatie completa si nu ati achitat nu stiu ce taxa, etc. Si veti continua sa platiti o groaza de bani ca sa reparati ce n-ati facut bine de la inceput! Mult mai mult decat credeti acum ca va costa un proiectant si un constructor cu experienta.
              Dar Dvs. sunteti la inceput cu constructia, o sa vedeti pe parcurs cat o sa aveti de tras si de cate lucruri va veti lovi.
              Referitor la concluziile Dvs.-marturisesc ca nu va inteleg nedumeririle.
              1. Cum ati fost tratat? Ati cerut un pret si vi s-a facut o oferta si inteleg ca n-ati batut palma cu niciun arhitect. Cum vreti sa fie langa Dvs. arhitectul daca nici macar n-ati semnat un contract?
              2. E adevarat, nu se intelege! I-ati spus arhitectului in ce buget vreti sa va incadrati? Cu 15000 e posibil sa faceti constructia in suprafetele stabilite de Dvs.
              3.Institutia Arhitectului Sef se ocupa in special de probleme urbanistice ale orasului, nu inseamna ca este un super-arhitect. Daca va luati dupa miile de pareri de pe forum, unele enuntate de specialisti, altele enuntate de oameni care n-au nimic in comun cu meseria , dar care cum-necum au reusit sa termine o constructie si si-au descoperit peste noapte veleitati de specialisti nu o sa realizati nimic. Alegeti-va un proiectant si un constructor pe criterii sanatoase (experienta, portofoliu lucrari, etc) , nu doar pe criteriul pretului si ascultati-i pe ei, pentru ca ei vor fi responsabili de calitatea lucrarilor, nu cei de pe forum. Daca cineva de pe forum va da o idee, Dvs. o puneti in aplicare, cumparati materiale si vedeti ca nu functioneaza ce-ati realizat? Ati platit niste muncitori si niste materiale degeaba si nu aveti pe cine sa faceti responsabil!
              --------------------------------------------------------------------------
              Arhitectura ar trebui sa fie o sculptura la scara orasului!

              Comentariu

              • miti_sko
                Incepator
                • 09.feb.2011
                • 15

                Are dreptate CONCEPT. Dacă nu îţi deschizi ochii de la început şi nu faci ceea ce trebuie, ai să regreţi mult timp. Cauţi ce e mai ieftin dar calitatea lasă de dorit. Mai bine faci puţin şi bine decât mult şi prost. Eu sunt unul dintre aceia care m-am grăbit şi acum........................

                Comentariu

                • Concept
                  Incepator
                  • 01.feb.2011
                  • 60

                  Din pacate aceasta este una din greselile majore care se fac in constructii si nu numai. E de inteles ca fiecare doreste sa scoata casa cat mai ieftin, poate alimentat si de nu stiu ce cunostinte care spun ca au facut treaba ieftin. Dar acest "ieftin" se dovedeste aproape intotdeauna mult mai scump in executie, unde o solutie proasta de conceptie necesita cateodata-pentru remediere-cel putin inca o data costul materialelor. Iar pentru cineva care nu are experienta in constructii si face o constructie prima oara e o capcana in care se cade foarte usor.
                  --------------------------------------------------------------------------
                  Arhitectura ar trebui sa fie o sculptura la scara orasului!

                  Comentariu

                  • Balaban_Laurentiu
                    Incepator
                    • 12.dec.2011
                    • 15

                    Rog moderatorii sa stearga acest post.
                    Imi cer scuze, am postat intr-un loc gresit.
                    Fișiere Atașate
                    Ultima editare de Balaban_Laurentiu; 28.dec.2011, 17:15.

                    Comentariu

                    • methodwar
                      Incepator
                      • 02.feb.2012
                      • 2

                      buna ziua, sunt interesat de un proiect, pentru o casa de aproximativ 160mp mai multi sau mai putini. Am cautat pe web, dar nu gasesc decat proiecte idioate, cu spatiile prost compartimentate. la pret am vazut ca sunt 700-1000euro cu documentatie completa.
                      mie imi place casele cu design modern, as dori sa fie cu etaj, mansarda pe toata suprafata casei, sau cu o camera (playground) si cu subsol. asta ar fi casa ideala in viziunea mea. stie cineva daca am un plan facut si trebuie doar verificat, cam cat se ia pe semnatura?

                      Comentariu

                      • Augutini
                        Incepator
                        • 26.feb.2007
                        • 23

                        Postat în original de VYS
                        Chiar daca e doar un model merita vazut.
                        Mie imi place foarte tare.
                        Imi place foarte mult.
                        Ai cumva si schitele, interior, etc.
                        Superba.

                        Comentariu

                        • Augutini
                          Incepator
                          • 26.feb.2007
                          • 23

                          Postat în original de leon
                          La urmatoarea adresa veti gasi cateva modele interessante.
                          Aveti posibilitatea de a vizita catalogul sau parcul caselor model.
                          Daca doriti vizualizarea in 3D aveti nevoie de instalarea programului: http://www.o2c.de/uk/download.htm
                          se pare ca nu mai e valabil link-ul.
                          m-am trezit prea tarziu.

                          Comentariu

                          • SpecialistulMC
                            Moderator
                            • 19.mai.2004
                            • 35026

                            Vedeti aici: http://www.massivhaus-bautraeger.de/...massivhaus.php si aici http://www.o2c.de/de/download/o2c-do...d/o2c-download

                            Comentariu

                            • VYS
                              Living Legend
                              • 19.aug.2005
                              • 12977

                              Postat în original de Augutini
                              Imi place foarte mult. Ai cumva si schitele, interior, etc. Superba.
                              Noroc ca am pastrat denumirea pozei ca altfel nu mai stiam de unde sa o iau.
                              Uite linkul catre casuta, analizand planurile se pare ca e cam spatioasa, merge remodelata.
                              VYS Blog DIY

                              Comentariu

                              • leon
                                Membru Marcant
                                • 19.sep.2006
                                • 905

                                Postat în original de Augutini
                                se pare ca nu mai e valabil link-ul.
                                m-am trezit prea tarziu.
                                Firma Nordlicht Massivhaus nu mai exista, poate veti gasi mai jos cateva idei interesante:


                                - cateva modele pot fi vizitate virtual, de exemplu:








                                cu click pe Virtueller Rundgang

                                Comentariu

                                Procesare...