Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Autorizatie case pe structura metalica

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Autorizatie case pe structura metalica

  Buna ziua ma numesc vladoiu Gelu si caut un arhitect autorizat in structuri metalice pentru o locuinta particulara cu etaj care include 8 camere: 4 parter si 4 etaj.
  Eu am desenul (schita), trebuie doar calculul de rezistenta
  si aprobarea proiectului.
  De asemenea m-am gindit la pereti exteriori de tip sandwich.
  Sistemul energetic eolian si solar poate permite o independenta de 98%.
  Astept sugestii si ajutor tehnic.

  Cu multumiri VG
  eu iteleg ca ma-ntelegi dar ma-ntelegi ca te-nteleg?

 • #2
  STIMATE GELUVLADOIU dvs.trebuie sa contactati un arhitect si sa-i spuneti ce anume si cum vreti sa arate casa dvs. ESTE problema lui sa elaboreze proiectul si sa gaseasca structuristul si respectiv verificatorul de proiecte.oricum sa stiti ca banii dati arhitectului presupune proiectul intreg al casei,exceptie fac proiectele de instalatii sanitare,termice si electrice care se platesc separat.cel putin la mine asa a fost.
  O INTREBARE ,cand spuneti pereti exteriori tip sandwici va referiti la panourile metalice cu interior poliuretanic?aceste panouri nu sunt pentru spatii de locuit.e ca si cum a-ti locui intr-o conserva.
  mai dati-ne detalii si poate va putem ajuta.
  KATA

  Comentariu


  • #3
   Multumesc pt apelare dar sincer sa-ti spun nu am inteles mai nimic din
   mesajul tau ? Eu am o idee in cap, pe care am transpus-o intr-un proiect, dar nu sunt atestat sau autorizat deci am nevoie de o autorizare a acestui proiect, cat despre partea exterioara a casei eu nu am zis nimanui care
   si-a placat casa cu marmura ca locuiesc in cavouri. Sistemul peretilor tip sandwici la exterior se foloseste cu succes in afara in toate sistemele de locuinte, birouri, etc. Deci, eu am nevoie sa verifice, sa corecteze si sa-mi autorizeze acest PROIECT. La interioar se va folosi rigips pentru compartimentare. Eu nevoie de fundatia plus stilpi si cele doua plafoane.
   eu iteleg ca ma-ntelegi dar ma-ntelegi ca te-nteleg?

   Comentariu


   • #4
    O sa folosesti OSB+izolatii interior-exterior?Eu chiar anul trecut am montat parchet intr-o astfel de casa la Cluj. Daca vrei iti dau nr. de telefon al respectivului poate te pune in teme cu structuristul lui!

    Comentariu


    • #5
     aici as putea sa te ajut cu anumite informatii.
     Eu sunt inginer proiectant specializat pe structuri metalice. E adevarat ca pina acuma nu am avut ocazia sa fiu contactat de vre-un beneficiar pentru o casa particulara pe structuri metalice dar cunosc citeva cazuri in care s-a adopta aceasta solutie pentru casa unifamiliala, unul dintre ele a fost cu rol de experient al respectivului beneficiar iar altele le-am vazut gata construite. De asemenea am vazut la televisor la o emisiune din aceasta cu imobiliare despre o firma de constructii care a construit citeva cartiere de case cu o structura metalica.

     Ceea ce pot sa iti spun cu siguranta e ca iesi foarte scump, cu o asemenea casa.
     Solutii constructive sunt multe dar nici una dintre ele nu bate caramida si betonul ca si pret si durabilitate, pret de intretinere, etc.
     De asemenea pentru versiunea etajata a unei astfel de case iti recomand sa nu cumva sa iei in calcul versiunea cu planseu din beton armat daca nu cumva vrei sa inmultesti cu 3 costul structurii de rezistenta. Trebuie sa adopti solutii de plansee usoare cu dezavantajele lor din pacate.

     Pentru inchiderile laterale, pot sa iti spun ca am vazut o casa din aceasta in timisoara realizata cu panouri sandwich (2 foi de tabla cu miez de poliuretan expandat intre ele) si sa stii ca nu arata foarte rau, chiar bine as putea zice, desi parerea mea poate nu e avizata avind in vedere ca eu lucrez numai aplicatii industriale si poate scara mea de valori estetice a fost afectata. Casa are panouri sandwich de culoare verde si tabla exterioara are rizuri mici si dese, panourile sunt asezate orizontal si sunt prinse de structura fara suruburi aparente(ca si lambriurile, cu suruburi autoperforante in "ulucul" panoului) Executia e ingrijita si ca durabilitate la asemnea panouri nu trebuie sa iti faci griji cel putin 20 de ani daca protectia anticoroziva nu a fost afectata la montaj.
     Un panou sandwich din acesta la 80mm grosime este suficient pentru inlocuirea unui perete de caramida de 30cm si polistiren pe el.
     Dar vine cu dezavantajele pe care o sa ti le descriu altadata deoarece nu am timp azi.

     Comentariu


     • #6
      A, si imi cer scuze ca nu am raspuns de fapt la intrebare:
      Katalin are dreptate, si va rog sa il ascultati.

      Pasarea ce o cautati DVS nu numai ca e rara dar cred ca nu exista, cel putin pe la noi. Eventual ati putea sa il inscrieti me marele arhitect Santiago Calatrava (www.calatrava.com unul dintre arhitectii de marca ai lumii, un google pe net si va puteti convinge cu ce se ocupa).

      Deci ca sa revenim la oile noastre, dvs va trebuie un arhitect care sa aiba un colaborator de rezistenta specializat pe structuri metalice, si in urma unei colaborari pe care noi toti o dorim cit se poate de fructuoasa intre acestia 2 oameni sa iasa casa dvs intr-o forma cit mai apropiata de cea la care v-ati gindit.
      De obicei cel care vine cu detaliile speciale ale unei astfel de aplicatii este inginerul caci daca arhitectul ar veni cu asa ceva (desi e treaba lui de fapt) s-ar fi facut inginer, iar daca era putintel mai talentat se facea artist.
      Nu e imposibil, de fapt daca intrebi un inginer ti-ar spune ca nimic nu e imposibil ci doar scump.
      Succes si va stau la dispozitie in continuare!

      Comentariu


      • #7
       Eu vorbeam de varianta cu fundatie beton apoi restul pe grinzi de otel si stalpi de otel,inclusiv placa de la etaj pe grinzi de otel+OSB+fono si termo izolatii, iar inchiderea peretilor cu OSB 3 grosime 22mm peste care la exterior izolatie cu polistiren expandat de 10cm iar la interior folii,vata de X cm si placi de gips carton. Exact cum se construieste in tari civilizate (SUA,Anglia,GErmania etc.)

       Comentariu


       • #8
        Acolo se castiga bani. La noi......... o tzuica de casa...
        faci o casa si pentru urmasii tai

        Comentariu


        • #9
         STIMATE GELUVLADOIU i-mi cer scuze,am sa incerc sa ma fac inteles.
         nici un structurist sau verificator de proiecte autorizat nu-si va pune semnatura pe proiectul dvs.atat timp cat nu sunteti arhitect autorizat.
         eu personal mi-am conceput casa cum am vrut si m-am prezentat la arhitect cu planul meu.
         am tinut sa-mi construiesc casa pe dimensiunile si modul de amplasare stabilit de mine si din bca.
         in elaborarea proiectului au aparut modificari (asupra carora am fost consultat)de ex.mi-a inversat pozitia garajului pe partea de nord si am fost de acord,a marit suprafetele vitrate in spatiile de zi si camera copilului si am fost de acord deoarece mi-a demonstrat ca nu voi avea suficienta lumina naturala.in rest in privinta armaturilor si betoanelor nu este loc de negociere.
         KATA

         Comentariu

         Procesare...
         X