Zid exterior fisurat la un bloc "vechi"

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Ivarr
    Incepator
    • 09.nov.2018
    • 7

    Zid exterior fisurat la un bloc "vechi"

    Salutare!

    De ceva timp am o dilema si nimeni nu pare sa aiba un raspuns clar si nici pe net nu am gasit nimic despre acest subiect.

    Am cautat (si cumparat ulterior) un apartament in zona centrala a Bucurestiului, respectiv Splaiul Unirii / Mircea Voda / Nerva Traian. Mergand la diverse vizionari in zona, am observat ca aproape toate blocurile de pe Splaiul Unirii dar si de pe Mircea Voda si o mare parte dintre cele de pe Nerva Traian, au aceste fisuri ale placii de BCA la parter. In aproape toate cazurile, fisurile sunt asemanatoare.
    Interesant este ca toate aceste blocuri sunt printre cele mai noi dintre cele vechi, mai exact construite intre 1988 si 1996.
    Am observat fisuri similare si in alte zone unde blocurile au un aspect similar, cu acea plata groasa de BCA la parter (parter locuit in toate cazurile) - Bd. Tineretului, Barbu Vacarescu (portiunea dintre Stefan cel Mare si Lacul Tei) . Si acolo este vorba de blocuri construite dupa 1986 si pana prin 1990.

    Are cineva idee ce este cu aceste fisuri si cum de ele se regasesc la atatea blocuri din zone diferite ale orasului? De asemenea vorbim si de blocuri terminate inca pe vremea lui Ceausescu dar si de blocuri terminate in anii '90.
    Fișiere Atașate
  • tymotyman
    Membru Marcant
    • 01.nov.2009
    • 572

    #2
    Acea fisura nu este o problema de structura,este doar de tencuiala. Toclul blocului este tencuit mai gros si are acel model . Cand se face o cladire se sapa groapa mai mare decat fundatia dupa finalizare se umple acel spatiu cu pamant(sau pietris) ,care de cele mai multe ori nu este compactat ,si se toarna trotuare direct legate cu acea tencuiala groasa de toclu,cu timpul pamantul se taseaza si tencuiala se desprindesi se lasa in jos.Daca vrei sa fiti sigur,mergeti in subsolul blocului si veti vedea ca acea crapatura nu exista.

    Comentariu

    • SpecialistulMC
      Moderator
      • 19.mai.2004
      • 34919

      #3
      Postat în original de Ivarr
      Are cineva idee ce este cu aceste fisuri si cum de ele se regasesc la atatea blocuri din zone diferite ale orasului?.
      In perioada acea se dadea prea putina importanta asupra calitatii lucrarilor de finalizare a unei constructii, trustul de constructii se grabea sa dea in folosinta repede un bloc si sa raporteze ca si-a indeplinit planul. Din pacate asa este in majoritatea zonelor, nu se mai tasa prea bine terenul din jurul blocului si se turna repede trotuarul de protectie si gata.... locatarii se pot muta.
      Ar fi o problema grava daca fisurile se vad si in interior, insa este putin probabil sa fie asa.

      Comentariu

      Procesare...