Tencuiala groasa

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Eliza Stochita
    a răspuns
    multumesc tare mult!!

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Postat în original de Eliza Stochita
    Tencuiala este deja facuta pe BCA si are 8cm pe anumite zone. Intrebarea e ce e de facut acum ca sa reparam greseala si ca sa nu cada termoizolatia cu tot cu tencuiala ....
    Nu este o problema asa de grava precum pare. Grav este ca ati acceptati sa aplicati o tencuiala asa de groasa. In nici un caz tencuiala nu trebuie sa depaseasca cel mult 3 cm. Nu exista recomandari de armare a unei tencuieli de fatada cu plasa sudata, este o gaselnita de "constructori".
    Verificati prin ciocanire daca tencuiala nu suna a gol, daca aveti zone unde tencuiala suna a gol indepartati tencuiala doar in acea zona si reparati zona. Cand montati placile de polistiren utilizati elemente de fixare tip ciuperca care sa fie destul de lungi pentru a patrunde in zidaria din BCA circa 8 cm.
    Ultima editare de SpecialistulMC; 11.sep.2019, 11:14.

    Lasă un comentariu:


  • Eliza Stochita
    a răspuns
    Tencuiala este deja facuta pe BCA si are 8cm pe anumite zone, zone care prezinta acum niste vinisoare crapate. Dupa lungi documentari am aflat ca de la 3cm in sus ar fi trebuit armata. Noi avem si 8cm nearmati. Intrebarea e ce e de facut acum ca sa reparam greseala si ca sa nu cada termoizolatia cu tot cu tencuiala cand o fi , doamne fereste...

    Lasă un comentariu:


  • VYS
    a răspuns
    Ce inseamna acesti 5cm ? Este o diferenta intre verticala absoluta si peretele dvs. in punctul cel mai indepartat de aceasta sau sunt abateri de planeitate locale? Nu este un capat e tara ca peretele nu este chiar vertical, daca este tencuiala fara abateri de planeitate se poate placa asa cum este.

    Lasă un comentariu:


  • Eliza Stochita
    a creat un topic Tencuiala groasa

    Tencuiala groasa

    Buna ziua,
    Ne confruntam cu urmatoarea problema: casa cu pereti BCA, lasata peste iarna ( lipsa fonduri...) si la propunerea constructorului tencuita ( exterior) inainte de a se aplica termosistemul din cauza unor pereti strambi. Problema actuala este ca tencuiala aceasta de indreptare depaseste lejer 5cm , este nearmata si pe alocuri cu vinisoare crapate. Si bineinteles ca tot omul, documentarea si panica noastra a inceput abia acum, pentru ca de unde ne gandeam ca facem un lucru bun cu aceasta tencuire, in momentul de fata imi doresc sa nu o fi facut pentru ca imi e tare frica daca aplicam termosistemul sa nu pice cu tot cu tencuiala. Si cum nu mai stim ce sa facem si unde sa mai citim si ce sa mai credem am zis ca poate gasim o rezlvare pe acest forum si poate cineva s-a mai lovit de problema noastra.
    Intrebarea e ce e de facut in momentul asta? si cum putem repara treaba asta?
    Ultima editare de Eliza Stochita; 10.sep.2019, 16:41. Motiv: tencuiala, armare
Procesare...