Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Placi azbociment

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Placi azbociment

  Buna seara,
  locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, eu stau la etajul 8 si pe langa blocul meu sunt blocuri cu 4 etaje care au acoperisuri facute, cred, din azbociment.
  In urma unui vant puternic, dupa cum se observa in poze, s-au desprins 2 palci care au cazut jos si s-au spart, in zona une este si geamul meu ( acesta se afla mai sus de acoperis cu 3 etaje insa cu fata inspre el), care era deschs in acel moment, iar vantul era destul de puternic.
  Ma puteti ajuta va rog, din cunostintele Dvs, acele placi, degaja automat azbest la rupere sau la spargere? E posibil sa se fi ridicar particule de azbest si la etajele superioare?
  Sunt ingrijorat pt ca am copil mic si stiu ca e foarte periculos pt plamani, mai ales la cei mici.
  Multumesc.

 • #2
  Salut Edenberg,

  Asa este, sunt placi de azbociment, asa cum se utilizau cu ani buni in urma.
  Am trait cu totii cu aceste tipuri de placi pentru invelitori. Stim ca sunt declarate cu risc cangerigen dar nu cred ca trebuie sa exageram. Ele nu va pot afectea decat daca intrati in contact prelungit si aprope permanent. Nu este cazul la dvs., consider ca va ingrijorati prea mult.
  Placile sunt casante, mai ales daca au o vechime considerabila si se sparg foarte usor. Sa speram ca vor fi inlocuite integral cu trecerea anilor si cel mai probabil vor fi inlocuite cu tigla din tabla.
  Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

  Community Manager MC

  Comentariu


  • #3
   ..citisem ca placile cand se rup, fibrele produc un nor de praf care, ma gandisem, ca putea intra la mine in casa. Ei spuneau ca e de ajuns sa inspiram o fibra de abzest sau sa atingem haine contaminate si ne imbolnavim si noi.

   Comentariu


   • #4
    Poate sint de fibrociment , deci eco !
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     au fost montate acum vreo 25 de ani..nu cred ca nu sunt de azbociment..

     Comentariu


     • #6
      ..m-am agitat si acum cred ca o sa o iau razna. Au reparat acoperisul si 3 bucati le-au taiat cu flexu. Probabil ca ne intoxicam cu totii acum.

      Comentariu


      • #7
       Daca au inhalt ei praful de la debitare, la dvs. nu a mai ajuns. Va temeti degeaba, sunt sanse infime sa va afecteze cumva.
       VYS Blog - 100 % D I Y
       Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

       Comentariu


       • #8
        ..am atasat 2 poze unde se vede cum e orientat burlanul de la hota inspre acoperisul unde au avul loc taierile de placi..Imi e si frica sa deschid geamul, nu stiu cat stau in aer acele particule..
        Fișiere atașate

        Comentariu

        Procesare...
        X