Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fisura intre zidarie si centura de beton

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Fisura intre zidarie si centura de beton

  Buna ziua. Sunt nou pe acest acest forum si mi-am facut contul pentru a citi sfaturile pe care le dati. Am nevoie si eu de un mic ajutor/sfat, chir si din partea Misiunea Casa.
  In urma cu ceva ani mi-am zidit casa P+1+M din zidarie caramida Porotherm. A stat asa aproximativ 3 ani (am zis ca se mai aseaza zidaria in acesti ani) , pana am inceput sa tencuiesc in interior cu o manata de tencuiala din tenco si 2 de tinci. Tencuiala s.a facut in urma cu aproximativ 2 ani. Săptămâna trecută am observat o fisura (poate ca e mai veche si nu am vazut eu pana acum) la etaj pe unde e facut golul de usa, exact pe colul care formează boiandrucul cu zidaria. Dar fisura e vericala, a mers pe perete.
  Am spart stratul de tinci in locul fisurat sa vad pana unde merge fisura. Ea e și în stratul de tenco. Am spart și stratul de tenco si am văzut ca fisura e aparuta intre centura de beton care s.a turnat peste zidarie si zidarie. Pe o portiune de 1 m. Doar aici a aparut fisura.

  Ce as putea sa fac in cazul asta sa nu imi mai apara fisura? Eu m.am gandit sa sparg tencuiala pe toata lungimea ei pana ajung la zidarie si sa pun ceva plasa si sa tencuiesc din nou acea portiune.
  Aștept parerile dumneavoastră si va mulțumesc frumos. (Daca nu se înțelege cum am explicat, am să atasej cateva poze)

 • #2
  Ai o foto la indemana?
  Inainte de a tenci din nou ar trebui sa umpli fisura cu un ciment de montaj.
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Momentan nu am poza. Maine o sa fac o poza si o postez. Mulțumesc!

   Comentariu


   • #4
    Buna ziua. Revin cu pozele. Ce se vede in poze, tencuiala e data jos pe hol, se vede cum fisura merge pe directia imbinarii dintre grinda de beton si zidarie. Cealalta poza cu fisura subitre e pe cealalta parte in dormitor. Și acolo a fost fisura dar in dormitor am tras glet in urna cu o luna jumatate. Am crezut initial ca fisura e doar în tinci si cu gletul o sa dispară (meseriasul a spus ca a pus banda, dar fisura a aparut chiar si asa).
    Ce parere aveti si ce sfat imi dati? Mulțumesc!

    Comentariu

    Procesare...
    X