Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sfat ridicare nivel alee casa

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sfat ridicare nivel alee casa

  As avea si eu nevoie de un sfat, am in spatele casei trepetele + alee si as dori sa umplu aleea sa o aduc la nivelul primei trepte. Ce solutii as avea sa umplu fara a turna doar beton? aleea are urmatoarele dimensiuni latime 50cm, lungime totala 5m, iar diferenta de nivel fata de prima treaba aproape 25cm. Imi este teama sa umplu doar cu beton ca sa nu cumva greutatea finala sa rupa intreaga placa. Ma gandeam sa ridic la capete cate o centura, sa torn piatra ca umplutura, si peste ea sa pun un strat de beton la nivel cu prima treapta.

 • #2
  Am revenit si cu poze, aceea alee este la un nivel jos fata de gradina, spatiu destul de inutil. Si caut metode prin care sa-l umplu si sa-l aduc la nivelul primei trepte dar fara a pune presiune prin greutate. Betonul odata intarit cantareste destul de mult, ar fi o optiune sa umplus 75-80% din inaltime cu piatra, compactata serios si turnat pe diferenta beton?

  Comentariu


  • #3
   Cat este spatiul pentru umplutura? Va fi placata cumva aleea? 25cm pana la treapta, scadem 15-16 cm cat ar trebui sa ramana, avem de acoperit 9-10cm cu tot cu finisaj alee?
   VYS Blog - 100 % D I Y
   Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

   Comentariu


   • #4
    Am mai masurat odata, diferenta fata de treapta este mai mica aproape 16cm. Probabil se va mai pierde 1cm in momentul in care voi scoate placarea de pe trepte. Astfel as vrea sa umplu golul de 16 cm inaltime, 50cm latime si 5m lungime, aducand aceasta parte de alee la nivelul primei trepte. In acest moment aleea este cam inutila, terenul este cu vreo 10cm mai inalt. Ar merge ideea cu umplutura cu piatra si sapa? Sau mai bine ar fi sa umplu direct cu beton? Ar pune o presiune mare asupra structurii existente? Risc sa se rupa? Cat despre placare, voi dori sa o refac total aleea + trepte.

    Comentariu


    • #5
     Poti utiliza piatra si peste ea torni un strat de beton de 5cm sau daca doresti si un strat de polistiren extrudat de 5cm pentru ceva mai usor.
     VYS Blog - 100 % D I Y
     Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

     Comentariu

     Procesare...
     X