Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Egalizare scara exterioara

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Egalizare scara exterioara

  Buna ziua. Vreau sa plachez niste scari exterioare cu trepte de travertin premium de 2cm si cu contratreapta din placute ardezie (soclul e placat cu aceeasi ardezie).
  Din masuratorile facute se pare ca am niste diferente la trepte de maxim 1 cm ca sa le uniformizez. Ca sa uniformizez contratreapta nu e problema fiindca pot regla usor placutele de ardezie din adeziv (nu au aceeasi grosime), insa am o dilema cu egalizarea treptelor. Pot folosi sapa autonivelanta de maxim 1 cm? Daca am folosi sapa normala ne-am ridica prea mult si am depasi tocaria la usile exterioare, acesta fiind si motiful pentru care nu am comandat travertin de 3cm.

  Ca si ordine lucrari + materiale ma gandeam
  1. curatare/aspirare beton + spalare cu apa
  2. dupa uscare, aplicare amorsa de aderenta Mapei Eco Prim Grip
  3. turnare sapa autonivelanta de maxim 1 cm
  4. montare travertin cu adeziv Ceresit CM 25 pe care l-am folosit la ardezie pe soclu.


  Fișiere atașate

 • #2
  Exista mai multe optiuni, depinde de calitatea turnarii treptelor. De regula pentru egalizarea treptelor se utilizeaza mortar de sapa, se aseaza pe treapta si deasupra se trage o mana de adeziv, lipind treapta la nivel. Mai exista metoda de reparare initiala a treptelor cu mortare de reparatii, ulterior realizand placarea. Daca abaterile sunt mici si nu sunt defecte de turnare semnificative, se poate trage o mana de adeziv, se lasa sa se usuce 24 de ore apoi se face placarea.

  Comentariu


  • #3
   Deci nu este in regula sa folosesc o sapa autonivelanta la trepte de exterior? Am vazut filme cu asa ceva dar scarile erau de interior.

   Am uitat sa precizez ca sub scari este facut un U la fel cum e fundatia casei iar peste acel U au fost facute scarile care sunt pline, nu au gol sub ele.
   Fișiere atașate
   Ultima editare de Adyyda; 06.iul.2022, 12:44.

   Comentariu


   • #4
    Am mai intrebat diversi meseriasi si am primit urmatoarele recomandari:
    1. doar adeziv (pe beton si pe placile de travertin iar daca e o portine mai groasa undeva sa o indrept preliminar cu adeziv)
    2. o sapa mai fluida facuta din Baumit Solido E 225
    3. un fel de sapa facuta doar din Multibat
    4. mortar rapid Mapei MapeGrout Rapido

    Peste 2,3,4 ar urma sa folosesc adezivul, dupa ce acestea sunt uscate perfect.

    Deci fiecare meserias o vede in felul lui, in functie de ceea ce a folosit. Personal am scos din calcul sapa autonivelanta (era cea mai usoara varianta dar se pare ca pot aparea surprize, mai ales ca treptele sunt pe exterior unde apar variatii mari de temperatura) si cred ca o sa folosesc mortarul Mapei care este utilizat la repararea elementelor din beton cu defecte dupa care sa plachez cu Ceresit CM 25.

    Comentariu


    • #5
     Am fost la casa si am masurat exact ce diferente sunt la scari. Am folosit cale de termopan pe care le-am pus pe colturi pana am scos la drept iar cotele cu cat m-am inaltat cu calele fata de beton sunt trecute pe schite si dupa cum se vede trebuie indreptate si egalizate pe cat posibil, inainte de a aplica adeziv.
     Dintre variantele enumerate, ce imi recomandati?
     Fișiere atașate

     Comentariu

     Procesare...
     X