Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Studiu insorire

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Studiu insorire

  Buna ziua. Este posibil ca prin construcția unei case cu parter sa umbresc casa vecinului?Casă mea va fi paralelă cu cea a vecinului, ferestrele orientate catre vest.Intre casa vecinului si hotar sunt 5m, iar casa mea ar fi amplasată la 1m de hotar, în prelungirea altei case de pe teren.Multumesc mult!

 • #2
  Daca distanta pana la casa vecina este mai mare decat inaltimea casei pe parter, cum ar putea sa o umbreasca avand in vedere pozitia soarelui pe cer? Si chiar daca o perioada de timp umbreste o parte din gard sau terenul vecinului, este o problema?
  VYS Blog - 100 % D I Y
  Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

  Comentariu


  • #3
   Am văzut că studiul de insorire face referire la faptul că între case trebuie să fie o distanță cel puțin egala cu înălțimea casei mai mari(in cazul meu este cea a vecinului) Dar odată ce casa acestuia este in spatele viitoarei mele case nu cred ca se aplica situația în care i as face umbra.Totui ma gândisem ca odata ce iarna soarele este mai jos pe cer fata de vară ca exista vreo sansa sa i umbresc vreo camera de la parter.Casa lui este p+2e.Casa mea pe parter as avea maxim 5m înălțime in dreptul coamei.

   Comentariu


   • #4
    Studiul analizeaza pozitia de umbrire la ora 12. Nu cred ca este cazul in cazul casei tale.
    Daca vrei sa te feresti de umbra vecinului, este suficient sa vezi cum ajunge umbra la tine pe teren si vei vedea cum pozitionezi casa. Altfel, nu vad cum vei reusi sa umbresti casa vecinului cu viitoarea casuta pe parter.
    VYS Blog - 100 % D I Y
    Cel mai bun Blog de constructii si amenajari

    Comentariu


    • #5
     În cazul asta Ma faceti sa ma gandesc ca mai bine ar fi sa fac o supraetajare la casa existentă daca spuneti ca nu ar fi mari probleme cu distanta.Totusi in cazul acesta casa in dreptul coamei ar ajunge la 8m, iar peretii de reazam la 5m, iar în dreptul casei distanta dintre aceasta și vecin este de numai 5m(4m de la casa lui la hotar, 1m de la casa mea la hotar). Ma gañdesc ca pentru o înălțime de 8m si o distanta intre case de doar 5m nu prea ar fi un lucru bun, am analizat mai multe studii de insorire care au evidențiat modul în care clădirea umbreste la mai multe ore din zi ca sa se vada cat si cum umbreste.La mine cred ca pana in ora 12:30 soarele ar ajunge pana la vecinul pentru ca ar fi din lateralul casei mele.In imaginea atașată nordul este in partea de sus a plansei

     Comentariu

     Procesare...
     X