Probleme la balcon - cât sunt de grave crăpăturile și ce soluții am?

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • calin.diaconu
    Administrator
    • 17.mar.2005
    • 420

    Probleme la balcon - cât sunt de grave crăpăturile și ce soluții am?

    Salutări Forumiștilor Misiunea Casa! Am primit pe adresa Redacției noastre acest mesaj din partea unui cititor, domnul I.C. - locuiește la bloc, etajul 9. Ce produs de etanșare pentru beton ați folosit cu succes, în situații similare? Iar pentru tavanul proaspăt răzuit ce amorsă gletul sau tinciul ați aplica? Poate aveți și alte sfaturi? Vă mulțumim anticipat, în numele cititorului nostru! ... Imaginile sunt relevante și avem convingerea că la finalul lucrării, după ce va folosi sfaturile voastre, vom primi și pozele după renovarea balconului în cauză! (ideal, și cu costurile aferente reparației) ...

    Bună dimineața, "Misiunea Casa",

    Iată despre ce e vorba: locuiesc la etajul 9 și am probleme la balcon, atât la placa de beton a balconului meu, cât și la placa balconului vecinului de deasupra mea.

    Menționez că balconul meu nu este închis, iar cel de deasupra mea, da.

    Mai exact, placa de beton a balconului meu are crăpături, pe care, respectuos vă rog să mă sfătuiți cum și cu ce aș putea să le astup.

    Sus, plafonul a fost dat cu decorativă de către firma care a izolat termic blocul, cu ani în urmă. În timp, această vopsea, a început să se desprindă și ca urmare, zilele trecute, am răzuit tavanul cu șpaclul.

    Și în acest caz, vă rog să mă sfătuiți cum sa procedez: ce fel de amorsă să folosesc, glet sau tinci? Cu siguranță nu vreun să mai aplic decorativă, ci lavabilă.

    Vă mulțumesc!

    Vă urez să aveți parte de mult bine!

    PS: anexez trei poze, două cu placa beton de la apartamentul meu și a treia cu placa de la balconul de deasupra.

    Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	crapaturi placa balcon.jpg 
Afișări:	204 
Mărime:	18,1 KB 
ID:	688560 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	crapaturi placa balcon 2.jpg 
Afișări:	116 
Mărime:	20,5 KB 
ID:	688561 Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	crapaturi placa balcon 3.jpg 
Afișări:	104 
Mărime:	38,5 KB 
ID:	688562
    www.calindiaconu.com
  • VYS
    Living Legend
    • 19.aug.2005
    • 13008

    #2
    Sus ar trebui desfacuta tencuiala afectata (daca este fisaurata si desprinsa) si retencuit, apoi finisat. Gletul nu intra in ecuatie, se poate face reparatia cu mortar sau adeziv daca nu este o grosime mare.
    Jos pare o bordura de mozaic crapata. Nu prea ai ce sa ii faci in afara reparatiei cu mortar. doamne fereste sa nu cada vreo bucata din ea.
    VYS Blog DIY

    Comentariu


    • calin.diaconu
      calin.diaconu comentat
      Editarea unui comentariu
      Mulțumim pentru raspuns! Mă întreb, privind foto in sus - dacă nu e o problemă și la acoperiș (sistemul de colectare a apelor pluviale/streașină, burlane) ...? Pare a fi la ultimul etaj 9/9 ... Intrebări pentru proprietar, domnul I.C.: când anume a fost construit blocul? Când anume (dacă s-a efectuat), ați făcut ultima reparație a acoperișului?
Procesare...