Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

PERETI EXTERIORI

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • PERETI EXTERIORI

  Ce este indicat sa folosesc pentru pereti exteriori neportanti (structura este in cadre din beton armat) caramida cu goluri verticale de 38 cm (de la Sighisoara, Doicesti sau Urziceni) sau blocuri ceramice Porotherm de 38 cm??? Ma intereseaza care solutie este mai eficienta din punct de vedere termic si as mai vrea sa stiu care - dintre cele enumerate mai sus - este caramida cea mai putin casanta (am auzit ca blocul Porotherm este foarte casant).
  Va multumesc mult!!!

 • #2
  Stimate vizitator,
  Alegeti dintre furnizorii enumerati de dvs. varianta cea mai convenabila financiar, ca izolare termica sunt asemanatoare.
  In privinta notiunii de casant la caramida va asigur ca cine a folosit-o nu o intelege. TOATE blocurile ceramice arse sunt casante dar acest lucru nu este relevant pentru o zidarie.

  Comentariu


  • #3
   Daca folosesti cadre din beton nici nu mai conteaza cu ce inchizi peretii. Dar daca te intereseaza un perete din caramida cu care sa reaizezi o buna izolare ar fi bine sa ceri fisele tehnice de la producatori si sa vezi ce coeficient de trasfer termic au produsele lor. Cu siguranta ai sa gasesti aceste date la Wienerberger(porotherm) si sighisoara, nu stiu insa la urziceni sau doicesti. Iti mai spun un mic secret ........vezi cite camere(goluri) de aer are blocul ceramic pe grosimea peretelui(3.
   In ceea ce priveste faptul ca produsele porotherm sunt casante.......e cam relativ.........insa poti cauta produsele cu rezistenta la compresiune de 7,5N/mmp sau 10N/mmp.(pt alte detalii da-mi un telefon 0723/225655)

   Succes

   Florin

   Comentariu


   • #4
    Multumesc atat specialistului cat si dl. Florin....
    As mai avea o intrebare de maxima urgenta....
    am un proiect pentru o casa P+1, cu care, incepand de luni, voi incerca sa obtin autorizatia de constructie (proiectul este facut de o firma de arhitectura)... dar , in ultima clipa, constructorul cu care am contractat constructia casei a spus ca pentru realizarea acestei casei in timp mai scurt ar trebui sa folosim caramida Porotherm de 38 cm si nu de 30 cm (asa cum este prevazut in proiect) - se elimina timpii necesari relizarii sistemului de termoizolatie...
    Arhitectul a spus ca nu este nevoie sa modifice proiectul deoarece structura in cadre din beton armat este suficient dimensionata pentru a suporta o greutate de 8 tone in plus (talpile de fundare se prevad a se realiza de 70*40cm sau 60*40 si stalpii sunt in forma de L la colturi, iar in rest sunt dreptunghiulari de 30*45 cm, sau patrati de 30*30cm, iar grinzile vor avea gabarite de 30*45 cm sau 30*40 cm ).

    VA ROG SA-MI DATI UN SFAT!!!!

    Comentariu


    • #5
     Corect ...mergi mai repede cu PTH 38, asa cum spune si constructorul dar, parerea mea, insista la arhitect sa modifice proiectul pe PTH 38 si sa dea cu subsemnatul.....asa ca sa stai tu linistit... sa raspunda pt banii pe care ii ia. Daca modifici proiectul fara sa ai ceva scris de la arhitect, doamne fereste de ceva rau, el se spala pe cap...........stii cum e .....cind se intimpla ceva rau toata lumea se uita in hirtii

     Succese depline

     Florin

     Comentariu

     Procesare...
     X