Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Am nevoie de devizul unui cunoscator

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • puiu007
  a răspuns
  Postat în original de cuishor
  dati pe google - cautare cuvantul < CARTE TEHNICA A CONSTRUCTIEI> si gasiti toate explicatiile.

  ms frumos... am cartea tehnica a constructiei ma interesa daca poate cineva sa ma ajute in privinta unui inginer de santier... am nevoie de nistre stampile pe procesele verbale.

  si cine dracu mai stie de cate mai am nevoie..... pe cine intrebi cate ceva ... totdeauna iti da alt raspuns... in fine am sa astept pe cei de la primarie ai am sa vad care este treaba./......

  Lasă un comentariu:


 • cuishor
  a răspuns
  dati pe google - cautare cuvantul < CARTE TEHNICA A CONSTRUCTIEI> si gasiti toate explicatiile.

  Lasă un comentariu:


 • puiu007
  a răspuns
  Postat în original de raduca
  Postat în original de Geoneameon
  Deocamdata voi cere permisul de constructie si voi vedea arhitectul, nu stiu cat o sa cheltui!
  Fara arhitect nu puteti obtine decit certificatul de urbanism. Pentru autorizatia de constructie va trebuie proiectele casei, care sint facute de ingineri, arhitecti etc. Mai simplu, dar cu cheltuiala ceva mai mare, e sa apelati la un arhitect care se va ocupa de toate. Inteleg ca ati turnat deja fundatia, chiar daca nu ati avut actele necesare. Cautati sa intrati cit mai repede in legalitate, amenzile sint mai mari decit suma pe care vi-o cere un arhitect.


  cine ma poate ajuta... am terminat constructia casei... si pe 30. 10. 2007 expira si autirizatia... am fost la primarie mi-au dat un formular , l-am completat si cica acum sa astept pana ma contacteaza un inspector...
  nelamurire mea este astfel: ce procese verbale mai imi trebuiesc daca am facut casa in regie propie??? si ce alte documente...
  cu respect...

  Lasă un comentariu:


 • RaduCA
  a răspuns
  Postat în original de cuishor
  Iar legat de scenariile facute, am impresia ca va uitati prea mult pe OTV .
  Cu toata sinceritatea va spun ca nu ma pot uita pe OTV (in sensul ca nu suport).
  Eu unul, cind spun ceva ce stiu din auzite, ma exprim cu "am auzit ca...". Acel scenariu descris de mine nu este unul fantastic, din filme sau carti, din pacate este cit se poate de real, l-am intilnit personal de multe ori. In acelasi timp afirm ca este unul posibil, nu unul care are loc de fiecare data.

  Lasă un comentariu:


 • cuishor
  a răspuns
  Daca ar fi toti corecti si optimisti ca voi , sincer, i-am intrece pe nemti si japonezi la toate capitolele. Nu uitati totusi ca traiti in Romania , o tara cu multe legi nescrise si cu o coruptie infloritoare. Iar legat de scenariile facute , am impresia ca va uitati prea mult pe OTV .
  Numai bine !

  Lasă un comentariu:


 • RaduCA
  a răspuns
  Postat în original de LucianDr.
  [...] si cand se scoate autorizatia de constructie trebuie platit 5 sau 7% [...]
  Cui? unde?

  Lasă un comentariu:


 • LucianDr.
  a răspuns
  S-ar putea ca terenul sa fie arabil. Asa ca inarmati-va cu multa rabdare si faceti actele ca o sa dureze destul de mult. Vedeti ca arhitectul va trebui sa va faca un deviz si cand se scoate autorizatia de constructie trebuie platit 5 sau 7% , iar la intabulare la fel. De exemplu mie a vrut arhitectul sa imi treaca 300.000 de lei si i-am spus ca nu fac cu banci etc si a mai redus la 250.000 de lei sa nu bata la ochi altfel de imi vine o comisie si mi-o evalueaza la 400.000. Pana acum am bagat peste 500.000 de lei dar are peste 400 mp. Nu va bazati pe sumele pe care le-am trecut deoarece am bagat multe finisaje sau obiecte sanitare de 10 ori mai scumpe decat cele mai ieftine.

  Lasă un comentariu:


 • RaduCA
  a răspuns
  Daca tot sintem la "scenarii"...

  Un "baiat bun" spune: "merge si asa, da-mi mie ceva si da-i drumul"; dupa ce incepe lucrarea, vine "baiatul rau" (care cica nu-l cunoaste pe "cel bun") si zice: "aha, v-am prins, amenda este de NNN!"; beneficiarul, speriat si disperat, se duce la "baiatul bun": "pai mi-ati promis ca..." "da, da'de unde sa stiu ca o sa vina asta sa...; ca e de la Bucuresti" "si ce facem?" "pai mai dati-mi ceva sa-i dai si lui si gata..." "bine!" s.a.m.d.

  Vi se pare cunoscuta aceasta varianta? Nu-i asa ca parca ati mai auzit-o?

  Lasă un comentariu:


 • dmih
  a răspuns
  Postat în original de Maistrul Max
  Sunteti prieten cu primarul ?
  Chiar daca .... cine garanteaza ca va fi acelasi primar si mai incolo, cand va trebui sa dati piept cu autoritatile? Sau aveti niste "prieteni buni" care va urmaresc actiunile?

  Recomandarea mea: faceti lucrurile legal, chiar daca dureaza mai mult si mai costa ceva.

  Lasă un comentariu:


 • rotaru violeta
  a răspuns
  Ai grija, mare grija cu constructia fara acte, chiar de zice primarul, amenda e mare. Iar toate actele nu se pot scoate in 2 sapt. cum iti spunea cineva(cuishor), crede-ma! Ex. un prieten a facut o fosa septica(in zona in care locuieste nu exista canalizare) fara avizul garzii de mediu si amenda a fost de 8000 lei ron. A avut vecini "buni".

  Lasă un comentariu:


 • Maestrul Max
  a răspuns
  Postat în original de Geoneameon
  ...Apropo, mi-a spus ca pot incepe constructia si fara autorizatie! Ce amenda pot risca in cazul in care? ....
  Sunteti prieten cu primarul ?

  Lasă un comentariu:


 • SilviuB
  a răspuns
  Eu nu am vazut case din boltari.
  Pe aici demisolurile sunt facute din boltari.

  Lasă un comentariu:


 • cuishor
  a răspuns
  Legat de ce a zis primarul : se refearea la faptul ca te poti apuca de casa in sensul ca poti sapa fundatia , turna beton etc. fara a "scoate" casa din pamant. In acest timp termin si cu actele pentru autorizatie.
  Primarul ti-a dat un sfat bun in sensul ca are cunostiinta unde doresti sa faci casa si binenteles stie daca e voie sa nu sa se construiasca in acea zona. Problema era de timp si tocmai de aia te-a sfatuit sa te-a apuci cat mai repede ca in paralel sa termini si cu actele.
  Iar faptul ca te-a sfatuit sa declari ca vei face casa din lemn , era in avantajul tau , in sensul ca la intocmirea devizului , in functie de care vei plati niste taxe , va fi mai mic si evident ca vei avea de platit mai putin.
  Observ ca lumea cu care ai intrat in contact incearca sa te ajute iar tu in schimb esti pesimist si iti faci ganduri negre de parca ai construi o bomba atomica.
  De boltari - iti sugerasem sa cauti pe la tara ca e mai ieftin - in sensul ca ai putea trage o fuga prin imprejurimi sa te interesezi cine are asa ceva, la ce pret si daca sunt de calitate. Mergi prin mai multe locuri si iti faci o imagine si te hotarasti dupa ce analizezi mai multe oferte.

  Lasă un comentariu:


 • RaduCA
  a răspuns
  Postat în original de Geoneameon
  Am luat si eu pe cine mi-a recomandat primarul! Apropo, mi-a spus ca pot incepe constructia si fara autorizatie! Ce amenda pot risca in cazul in care? Sau este voie prin lege? Ca prea e serviabil fara sa dau ceva...
  Nu, prin lege nu este voie. Sa va dea inscris oficial.

  Postat în original de Geoneameon
  A, si inca ceva: cand am vorbit cu cea care se ocupa cu autorizatiile, m-a sfatuit sa declar ca fac casa de lemn, costa mai ieftin! Ce parere aveti?
  Cu cit mai ieftin? Oricum nu cred ca iesiti prea ieftin pentru ca trebuie sa tineti cont si de spaga pentru cel ce face receptia casei (daca va fi de acord cu asa ceva).

  Lasă un comentariu:


 • Geoneameon
  a răspuns
  Buna! Inca nu m-am intalnit cu arhitectul! am luat o intrevedere, dar ma intereseaza si altcineva! Am luat si eu pe cine mi-a recomandat primarul! Apropo, mi-a spus ca pot incepe constructia si fara autorizatie! Ce amenda pot risca in cazul in care? Sau este voie prin lege? Ca prea e serviabil fara sa dau ceva... Ma intereseaza si boltarii... Stiti vreun depozit mai ieftin, dar de calitate totusi? Mersi pentru amabilitate! A, si inca ceva: cand am vorbit cu cea care se ocupa cu autorizatiile, m-a sfatuuit sa declar ca fac casa de lemn, costa mai ieftin! Ce parere aveti? Mersi pentru amabilitatea de a participa la discutie, chiar ma ajuta foarte mult!

  Lasă un comentariu:

Procesare...
X