Fundatii una langa alta

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Stimata doamna Doina Neagu,
    Asa cum am spus de la inceputul raspunsului meu anterior, din punct de vedere al rezistentei si stabilitatii casei dumneavoastra pot aparea probleme numai in cazul in care fundatia casei viitoare (cea a vecinilor dvs.) este mai adinca decit cea a casei dumneavoastra. Acordul care va este solicitat tine de reglementari urbanistice de apropiere intre imobile. Oricum in acest acord mentionati ca sunteti de acord cu conditia ca adincimea de fundare a noii case sa nu o depaseasca pe cea a dvs. In cazul icalcarii acestei conditii acordul dumneavoastra este anulat si va rezervati dreptul de a sesiza forurile competente.

    Lasă un comentariu:


  • nd
    a răspuns
    Fundatie

    Multumesc pentru raspuns, mi-a fost de real folos!

    As mai avea o intrebare. Spuneati ca vecinii nostri trebuie sa aiba o autorizatie de constructie si implicit un proiect intocmit de un proiectant autorizat si contrasemnat de un verificator, care sa contina masurile ce trebuie luate in legatura cu casa noastra. Puteti sa-mi spuneti, macar in mare, care ar fi aceste masuri? Si trebuie luate anumite masuri chiar daca fundatia casei viitoare se gaseste la o adincime mai mica decit fundatia casei noastre? Adica daca ei n-o fac mai adanca decat a noastra, chiar daca la distanta de doar 80 cm, putem sta linistiti fara teama ca va avea de suferit casa noastra? Vecinii mei mi-au spus ca, pentru a li se da autorizatia de constructie, li se cere un act incheiat cu noi la notariat, prin care sa ne dam acordul ca ei sa construiasca la distanta asa mica de casa noastra. Exista astfel de reglementari?

    Multumesc,
    Doina Neagu

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Stimata doamna Doina Neagu,
    De la inceput e bine sa stiti ca pot aparea probleme numai daca fundatia casei viitoare se gaseste la o adincime mai mare decit fundatia casei dumneavoastra.
    Pentru ca vecinii dvs. sa construiasca o casa au nevoie de o autorizatie si implicit de un proiect intocmit de un proiectant autorizat si contrasemnat de un verificator. Daca dispun de un astfel de proiectsi il respecta, acesta contine si masurile ce trebuiesc luate in legatura cu casa dvs. In caz contrar va puteti adresa Inspectoratului in Constructii in jurisdictia caruia va aflati si care are obligatia sa rezolve problema.

    Lasă un comentariu:


  • nd
    a creat un topic Fundatii una langa alta

    Fundatii una langa alta

    Vecinii mei vor sa-si inalte casa la o distanta de 1 m de casa mea si ma tem ca fundatia casei mele va avea de suferit. Pe de alta parte, am auzit ca se poate construi asa, dar ca trebuie efectuate niste lucrari speciale atunci cand ei sapa pentru fundatia lor (consolidari inspre fundatia mea etc.). Ce sfat imi puteti da? Ce lucrari trebuie sa faca ei ca sa poata sapa in siguranta si sa nu-mi pericliteze mie casa?

    Multumesc,
    Doina Neagu
Procesare...