Cum se face o subzidire ?

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi

  • Mircea_G
    a răspuns
    http://surveyingproperty.blogspot.co...l#.X055AMgza70 sint niste desene concludente !

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Ce doriti sa faceti dumneavoastra se cheama subturnare si se realizeaza pe portiuni de cate 1 m, inlaturand vechea fundatie si turnand alta noua. Aveti grija ca armatura din fundatie trebuie sa fie continua, armati portiunea de 1 m lasand mustati de legatura pentru urmatoarea turnare.

    Lasă un comentariu:


  • cristi16v
    a răspuns
    Da, cu plasa de 8 din fundație pana sus pe doua rânduri
    Ultima editare de cristi16v; 30.aug.2020, 06:55.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Observ ceva elevatie turnata proaspat. Elevatia turnata a fost armata ?

    Lasă un comentariu:


  • cristi16v
    a răspuns

    Am pus un link cu câteva poze cu casa la exterior
    Menționez ca terenul pe care este așezată casa este în cel mai înalt punct din sat. Pământul este foarte tare și uscat. Nu am avut probleme cu umezeala.
    La interior pereții casei au fost renovati provizoriu cu plasa și golband. Podeaua casei este din lemn așezată pe niște grinzi de lemn direct pe pământ.
    După ce torn fundația casei o sa scot podeaua veche și o sa torn beton, după care încălzire în pardoseala și gresie sau parchet. Acoperișul casei va fi demolat și construit altul. Noul acoperiș va fi ridicat 1.80 sau 2 m pentru a putea mansarda. Toți pereții ii voi îmbraca în rigips pe profile metalice la parter și mansarda.
    Dar mai întâi aștept părerile voastre despre cum ar trebuii sa torn fundația. Un meseriaș care sa uitat la casa a sugerat sa torn sub casa în câteva puncte la adâncimea de 80 cm beton. După turnarea punctelor care vor susține casa se poate scoate toată piatra de sub restul casei, se sapa tot la 80 cm, se baga grinzi de fier și se toarnă beton
    Fișiere Atașate
    Ultima editare de cristi16v; 26.apr.2020, 12:25.

    Lasă un comentariu:


  • SpecialistulMC
    a răspuns
    Va rog sa atasati cateva imagini cu casa.

    Lasă un comentariu:


  • cristi16v
    a răspuns
    buna ziua .
    Am ocasa la tara , casa este din lemn , asezata direct pe pietre , nu are fundatie. casa are aproximativ 80 m2 . Casa arata destul de bine , nu are peretii crapati , si nu sa lasat , banuiesc ca aceasta casa dateaza de pe la sf anilor 1860 . Eu vreau sa extind casa ma gandesc tot la lemn ca material . Dar trebuie mai intai sa fac fundatie la aceasta casuta si nu stiu de unde sa incep. Un sfart ar fi binevenit. Mentionez ca deasupra casei actuale o sa fac mansarda , iar pe constructia noua o sa fie P+Etaj.

    Lasă un comentariu:


  • cosmintr
    a răspuns
    Tocmai am terminat si eu la un zid de facut acest lucru, am avut trei oameni, 3 picamere diferite ca putere, caramizi noi pline, ciment, nisip, pietris, izolatie de 4.5 kg pe mp, si izolator la rece. A mers repede si bine, trebuie o buna sincronizare, si atentie sa nu daramati casa, am platit in jur de 50 de lei pe zi la fiecare om.

    Lasă un comentariu:


  • Stefan_C
    a răspuns
    Fundatia este din beton . Intre elevatia fundatiei si zid a fost facuta o hidroizolatie din bitum si carton bitumat . Am inteles corect ?
    Daca am inteles corect nu trebuie sa faci subzidire . Subzidirea se face pantru consolidarea fundatiei . In cazul de fata cred ca vrei doar sa refaci hidroizolatia de sub zidul de caramida .
    Se desface zidaria in bolta pe portiuni mici de maxim 1-0,9m , se reface izolatia, si apoi se pun caramizile la loc . In functie de grosimea zidului si de marimea caramizii , operatiunea se poate face pe toata grosimea zidului sau doar pe jumatate . Sa fii foarte atent ca este o operatiune care cere manopera calificata ... nu poti sa o faci cu orice meseriasi ...

    Lasă un comentariu:


  • Mike53
    a răspuns
    Pret subzidire

    Buna ziua,
    Daca stie cineva sa ma ajute cu un sfat ii sunt recunoscaor dar iata cazul meu:
    As vrea sa fac la o casa partial etajata din caramida, o subzidire inainte de a face o izolare termica din polistiren de 10 cm. Fundatia este din beton peste care in 1969 ( anul constructiei parterului ) s-a turnat bitum , apoi hartie gudronata si din nou bitum si in continuare s-a facut zidul. Pe ici si colo a mai iesit egrasia si ma gandesc daca pun polistirenul peretele nu mai poate "respira" si o sa iasa egrasia si mai mult pe sub polistirem.
    Stie cineva cam cat este metrul de subzidire ? Eventual cu tabla de inox cum se face mai nou. Va multumesc

    Lasă un comentariu:


  • otehf
    a răspuns
    Domnule Codex,

    Vreo noutate in cazul dvs?

    Lasă un comentariu:


  • evisceratum
    a răspuns
    Nu dispera!

    In primul rind refa acoperisul ca aia e urgenta nr 2, si fa-l bine de data asta. Acoperisuri care sa se lase de noi eu nu am mai vazut, probabil ca bataia de jos e groasa tare.
    Refertor la restuc cladirii nu iti ramine acum decit sa o tii sub observatie. uzual, daca nu sunt conditii speciale cu teren de fundare f slab si de calitate diferita sub suprafata casei in decur de 1 an se consuma cam toate tasarile sub talpa fundatiei timp in care va trebui sa observi anumite crapaturi in pereti daca apar sau alte probleme de genul acesta.
    In mod normal o fundatie la 1m sub cota terenului ar trebui sa nu faca probleme desi nu imi dau seama cum ai construit subsol la adincimea asta. Armaturile in fundatiile continue nu au aparut ca obligatorii decit prin 2005-2006 nu mai stiu exact odata cu aparitia noului cod de zidarie respectiv normativul P100/2006 referitor la seism.
    Prin urmare repet daca nu ai probleme de calitate a betonului si de uniformitate a terenului de fundare nu vei avea probleme dinspre fundatii. Daca treaba a fost facuta in acest fel de catre executant te poti astepta sa ai o multime de alte probleme caci probabil nici betonul nu e la calitatea din proiect samd.

    Deci nu dispera si nici sa nu tragi mari sperante dinspre Inspectoratul de stat in Constructii ca aia oricum sunt niste incapabili. Daca doresti le poti faca o reclamatie scrisa si ei probabil ca il vor amenda pe constructor si pot in cel mai rau caz sa ii retraga atestatul de diriginte de santier mosului (ceea ce intre noi cred ca e un lucru bun). In rest nu vor face mare lucru, timpitii sunt in stare sa iti impuna tie sa intri in legalitate cu expertiza si consolidare ca nu ai respectat normativele.
    Eu zic sa tii sub observatie constructia(desenezi cu creta sau marker o linie pa fundatie si o masori fata de o borna fixa la citeva luni sa vezi daca ai tasari inegale, etc.) Crapaturi in zidarie nu cred ca vei observa daca nu ai tencuit-o inca.

    Lasă un comentariu:


  • stefanev
    a răspuns
    chiar daca sunt prieteni mai vechi sau mai noi, daca ai facut cu o firma de constructie lucrarea DA-L IN JUDECATA !!! Sigur ai castig de cauza, numai ca partea proasta e ca il va lua la intrebari si pe diriginte de santier.

    Asa cum vi s-a mai recomandat, consultati mai multi experti in legatura cu structura de rezistenta a casei si luati masurile ce se cuvin ca sa puteti dormi linistit.

    Lasă un comentariu:


  • cosmintr
    a răspuns
    Buna, urata poveste, urat ce a facut si dirigintele de santier. Nu ii mai lasa sa isi bata joc si de altii si sa scrie pe cv lor cate case au construit. Apeleaza la Inspectoratul de Stat in Constructii. Te vor ajuta mai mult ca sigur. Asta in caz ca e construita cu acte in regula. Tot ei o sa-ti dea o solutie pertinenta.

    Lasă un comentariu:


  • teoliki
    a răspuns
    problema asemanatoare

    Am citit problema dvoastra si pot sa va spun ca intr-o situatie asemanatoare am fost si eu, adica sunt, in sensul ca eu am realizat o mansardare sau mai bine spus etajare, cladirea parintilor care a fost P+1E, obtinand P+E+M, culmea este ca nici eu nu am armatura la fundatii si nici stalpisori la colturi deoarece cladirea a fost executata inainte de 1977, are doar plansee din be. armat, centuri si grinzi, la mansarda am pus stalpisori pe care i am inglobat in planseele de bet armat. Problema e ca la momentul luarii deciziei de a face acest lucru am fost mai mult entuziasmata de spatiul pe care il voi obtine... dupa care am stat si eu o perioada cu frica in san, dupa care am tot vb cu proiectantul si mi-a spus ca eu sa nu ma gandesc la treba lui, ca de asta se ocupa el, asa ca stau linistita si ce da domnul, in orice caz am obtinut un apartament ff generos de 120 mp utili, in locul unuia de 48 mp .... asa ca stati deocamdata linistit si cereti parerea unor experti cu multa vechime in executie si proiectare (daca gasiti asa ceva) va vor face in primul rand un nou studiu geo sa vada exact dimensiunile fundatiei si daca se poate stabilirea marcii betonului si dupa accea sa luati in considerare solutia data de dansii...trebuie facute niste calcule exacte in situatia actuala , mai ales ca se cunosc incarcarile care descaraca pe fundatii....

    Lasă un comentariu:

Procesare...