Announcement

Collapse
No announcement yet.

Construire casa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Răspuns la: Construire casa

Multumesc pentru raspuns.I-mi puteti aduce si cateva argumente?

Comment

astazi am turnat radierul urmand Planurile de fundare.20 m3 b150.PENTRU ELEVATIE CE MA SFATUITI B200 SAU B250?

Comment

Daca retin bine intr-o sectiune aveti precizat clasa betonului pentru elevatie "C12/15" corespunzator unui beton B200.

Comment

cu ce Click image for larger version

Name:	IMG_3236.jpg
Views:	2
Size:	340.7 KB
ID:	603009ma sfatuiti sa incarc fundatia

Comment

Umpleti cu pamant bine batatorit, tasat in straturi de cate 20 cm, pana la circa -20 (-25 cm) sub cota planseului. De la acesta cota puneti:
            -un strat bine tasat de piatra sparta de 15-30 cm cu grosimea tasata de 15 (20 cm)
            -folie de polietilena
            -polistiren extrudat de minim 5 cm grosime
            Peste polistirenul extrudat montati armatura planseului de la parter si turnati placa.

Comment

Multumesc mult am sa va urmez sfatul si o sa va mai deranjez cu intrebari

Comment

vreau sa va intreb urmatorul lucru:daca ridic constructia pana la centura inclusiv si ramane asa peste iarna ce probleme sunt?peretii vreau sa-i construesc din caramida porotherm,stalpi si centura din b200.mansarda este pe material lemnos si fara placa din beton.pe grinzi 15/20,pe aceasta urmand sa o ridic in primavara anului urmator.astept un raspuns avizat si serios din partea dumneavoastra.va multumesc anticipat.

Comment

nu are nici problema atata timp cit la turnarea primului planseu se da o mica inclinatie pt scurgerea apei, pt a nu ramane pe placa .cred ca ati observat destule constructii care nu sunt inca finalizate de 3-4 ani si nu au avut probleme,personal as folosi b250 pt stalpi si restul grinzilor respectiv centuri.
                  in viata orice este posibil doar daca ai curajul sa vrei

Comment

Originally posted by MORARU FLORIN View Post
                    vreau sa va intreb urmatorul lucru:daca ridic constructia pana la centura inclusiv si ramane asa peste iarna ce probleme sunt?
                    Nu ar trebui sa aveti probleme insa merita sa protejati constructia de umiditate.

peretii vreau sa-i construesc din caramida porotherm,stalpi si centura din b200.mansarda este pe material lemnos si fara placa din beton.pe grinzi 15/20,
                    Este OK daca asa aveti prevazut in proiectul de constructie.

Comment

vreau sa va intreb urmatorul lucru:daca ridic constructia pana la centura inclusiv si ramane asa peste iarna ce probleme sunt?peretii vreau sa-i construesc din caramida porotherm,stalpi si centura din b200.mansarda este pe material lemnos si fara placa din beton.pe grinzi 15/20,pe aceasta urmand sa o ridic in primavara anului urmator.astept un raspuns avizat si serios din partea dumneavoastra.va multumesc anticipat.
                      In cazul in care faci parterul cu structura tip cadre de beton armat sau zidarie portanta cu stilpisori si centuri,atunci te sfatuiesc sa faci si placa peste parter tot din beton.O sa coste putin mai mult ,dar elimini exact problema care apare des la o casa din lemn,si anume fatul ca in timp planseul incepe sa scirtiie.In cazul in care nu vrei sa faci placa peste parter din beton,atunci fa toata constructia din lemn pentru ca iesi mai ieftin.

Comment

Daca ma hotarasc sa fac placa din beton peste parter si vreau sa o fac la betoniera i-mi puteti spune niste cantitati la producerea betonului care sa se apropie be betonul b200 sau b250?

Comment

Daca ma hotarasc sa fac placa din beton peste parter si vreau sa o fac la betoniera i-mi puteti spune niste cantitati la producerea betonului care sa se apropie be betonul b200 sau b250?
                          Gasiti pe forum ambele retete.

Comment

Buna ,
                            Am si eu o rugaminte, nu ma pricep dar vreau sa construesc o casa(D+P+M amprenta la sol 12x11 m)am facut un mic plan cateva ideii le-am transpus in CATIA V5(asta lucrez asta am ) si daca ma poate ajuta careva cu cateva informatii privind dimensionarea(grinzi,stalpi,fundatie, placa), mentionez ca am ales tipul de constructie pe cadre, caramida exterioara (bloc ceramic phoroterm 3 caramida interioara ( bloc ceramic brikstone 1. sunt constient ca nu pot primi date 100% reale dar undeva niste valori aproximative cred ca ar putea fi date.Deasemeni tipul de beton de fier beton poate si alt tip de caramida ar fi de mare ajutor. o sa atasez un mic desen pentru a veni in ajutorul d-vstra si v-as fi foarte recunoscator daca a-ti putea sa ma ajutati.Click image for larger version

Name:	View_fundatie_grinzi_stalpi.jpg
Views:	2
Size:	175.2 KB
ID:	603850

Comment

Si eu am vrut o perioada sa fac planseu peste parter din lemn ,de vazut nu am vazut dar am auzit beneficiari care s-au plans ca nu sunt multumiti de el din cauza ca scartaie ,are si o oarece vibratie.Acum nu stiu poate nici nu era corect executat.Nu am vrut sa risc.Chiar si acum ma gandesc cateodata daca nu era mai bine cu lemn .Oricum daca te hotarasti la placa de beton sfatul meu este sa o torni cu beton de la statie.Placa este mare vei avea multe intreruperi.Eu am turnat stalpii la betoniera ,fara sa fac pauza pana nu terminam de turnat un stalp sau stalp+ boiandrug .Am turnat un stalp si s-a continuat cu boiandrugul din partea opusa stalpului deci a fost o pauza de vreo 35 minute si se cunoaste "nada".
                              Totusi poti face si un calcul, beton de la statie B200 --260-270-ron/mc cu tranport.Beton la betoniera 290Kg ciment *0.5lei =145lei, sorturi 80-90ron/mc .Total 235ron +munca,muncitori,curent.....eventual difera de la sarja la sarja.
                              Attached Files

Comment

Originally posted by florin_dan View Post
                                .... nu ma pricep dar vreau sa construesc o casa(D+P+M amprenta la sol 12x11 m)....
                                Sfatul meu este sa apelati la seviciile unui inginer constructor proiectant de structuri pentru intocmirea proiectului de constructie.

Comment

Working...
                                X