Renovare casa veche

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță Tot
postări noi
  • Chroma
    Membru
    • 12.ian.2015
    • 120

    Renovare casa veche

    Imi doresc foarte tare o casa. A mea si numai a mea. Tot cautand in zonele limitrofe Craiovei am gasit o casuta tip vagon (adica 3 camere decomandate, beci de cca 6x5 sub una din camere si o sala inchisa in partea din fata). constructia este din 1965. Casa nu are fundatie de beton, este renovata in 2007 (omul zice ca este pusa armatura pe ziduri si retencuita), parchetata si tamplaria din pvc. Nu am vazut urme de umezeala pe pereti (interior/exterior), nu miroase a mucegai, nu are fisuri (decat unele firave in zona cosurilor de la sobe ). Din pacate, are un teren foarte mare (3300mp) cu deschidere 16m, imprejmuiti doar 700mp. Curtea aranjata, curata, fara cotete, magazii de cereale, toaleta decenta in curte (gresiata si faiantata), foisor (maaare) cu bucatarie (apa curenta) dar nu are baie in casa sau bucatarie. etc. Fantana la 20m adancime si hidrofor. Langa casa mai este o anexa din caramida fara fundatie de beton formata din 1 camera de 4x4 si o pivnita (un fel de garaj mare) de 9mx4m. Pretul destul de piperat zic eu (undeva spre 38000 eur).
    Avantaje: - 5 km distanta de centrul orasului
    - strada asfaltata
    - se lucreaza la reteaua de apa si canalizare (vor fi langa proprietate nu peste strada)
    - bransament curent
    - Catv si fibra optica
    - vecin cu scoala 1-8 si gradinita (vecin de gard), ambele renovate complet si utilate
    - transport in comun din ora in ora spre/dinspre oras 06:00-22:00.

    Intreb aici pentru ca sunt sigur ca exista si specialisti in constructii:
    - merita o renovare si cam ce implica (eu ma gandeam initial la o consolidare de fundatie, stalpi de sustinere, centura, acoperis inlocuit si pregatit pentru mansardare)?
    - dpdv al autorizatiilor si al timpului de rezolvare a cererilor este mai rentabil sa renovezi sau sa pornesti de la zero?
    - neaparat trebuiesc amenajate baie si bucatarie in casa. Estimam eu undeva spre 4000 eur costurile pentru cele 2 incaperi. Sunt aproape de adevar sau este mica suma?
    - lucrarile la canalizare nu stiu daca se termina anul acesta, obligatoriu o fosa trebuie sa am. Estimam undeva spre 2000 eur costul uneia de 2x3x3 (momentan suntem doar 2 persoane dar vom fi 3). Este mica suma?
    - la constructii sa spunem ca sunt incepator (in nici un caz novice), imi place sa lucrez cu beton, fier, lemn, am si ceva scule deja cumparate. Intrebarea este: o lucrare de genul asta (in cazul in care se dovedeste a fi rentabila desi am ceva indoieli) o pot realiza cu amici (evident respectand planurile unui structurist si ale unui arhitect) cu beton preparat la statie si invelitoarea montata de firma producatoare sau ar fi mai bine sa angajez o societate de constructii?

    Daca aveti timp si va face placere sa abordati subiectele propuse (si nu numai), astept cu interes sa vad si parerile dvs obiective si argumentate.
    Multumesc pentru rabdare si sper ca am fost suficient de explicit in doleantele mele!
  • coby
    Living Legend
    • 21.feb.2012
    • 6869

    #2
    Răspuns la: renovare casa veche

    1. Pretul : e bun tinand cont de zona ? Gasiti teren fara casa la 1/4 din pret ?
    2. Daca spuneti ca locuinta nu prezinta defecte vizibile , se poate face o subturnare la fundatie ( sapat si turnat beton pe segmente ) .
    3. Amenajare baie / bucatarie in casa - pretul depinde de mai multi factori , pozitionare , viitor traseu canalizare etc
    4. O fosa este obligatorie cu posibilitatea de a fi vidanjata
    5. Depinde de priceperea dvs daca veti angaja pe cineva sau nu .

    Daca aveti posibilitatea sa postati niste poze de la exterior si interior , veti primi mai multe raspunsuri , si poate sfaturi concrete .
    Si din nimicuri poti face ceva bun .

    Comentariu

    • Chroma
      Membru
      • 12.ian.2015
      • 120

      #3
      Răspuns la: renovare casa veche

      - in zona respectiva preturile sunt in jurul a 14 eur/mp (preturi la care sa se vanda nu cele cerute de proprietari). un teren de cca 1000mp consider eu a fi ideal pentru o familie tanara (momentan fara copii), cu 2 catei si mari iubitori de natura. Asta ar insemna un 14000eur (+sau - 1000 eur). La care as adauga: bransament la utilitati (mai putin gaze pentru ca nu sunt momentan in zona), imprejmuire. asadar avantaj vechitura
      - Partea cu subzidirea nu m-ar speria din 2 motive: 1. nu mi-e frica de munca fizica si sunt sa spunem indemanatic si 2. as avea posibilitatea sa procur beton de statie ieftin (chiar foarte ieftin). Aici ar fi un echilibru pentru ca vechitura trebuie coafata daaaar cu un micut efort financiar as putea foarte bine sa fac fundatia pentru o casa noua.
      - Intre casa si gard ar fi 1,3m, anexele si casa propriu-zisa de-a lungul gardului aliniate in sir indian. spre gradina ar fi pivnita aia (o parte din ea treansformata in camera a centralei pe lemne iar restul compartimentat in 2 incaperi: una mai mare pe post de atelier ceva iar in cealalta mai mica sa fac un fel de camera de spalat: sa tin in ea masina de spalat, suporti pentru rufe sa se usuce, detergenti etc. Apoi in continuare este o camera cu intrare separata in care ma gandeam sa amenajez bucataria.Urmeaza casa lipita de cealalta anexa cu cele 3 camere, 2 mai marisoare si una micuta in care as fi amenajat baia. Gandeam amplasamentul acesta pentru ca m-ar avantaja traseul tevilor: toate pe peretele din spate (doar cu strapungeri intre camere) iar canalizarea toata pe la spate catre strada. Intre gardul de la strada si casa ar fi vreo 2,5m si ma gandeam sa pun fosa acolo (oricum va fi ceva temporar, locuitorii de pe strada spuneau ca anul acesta se termina sigur canalizarea).
      https://www.google.ro/maps/@44.37450...nUKkyH8nRg!2e0 aici ar fi casa iar cu street view asta se vede bine partea din spate.

      am si cateva poze (de fapt singurele poze). acoperisul e cam ruginit dar am urcat in pod si m-am uitat cu atentie (plouase 2 saptamani la noi) si totul era uscat, nu am vazut nici o gaurica pe nicaieri, doar ceva sapun camay home edition si ceva viespi.
      Fișiere Atașate

      Comentariu

      • coby
        Living Legend
        • 21.feb.2012
        • 6869

        #4
        Răspuns la: renovare casa veche

        La o prima vedere pare ca merita ( daca aveti acces la materiale ieftine cum ar fi betonul de la statie ) , insa incercati sa mai negociati daca vi se pare piparat ; si incercati sa duceti un expert la fata locului care sa faca o evaluare la consolidarea ce se impune , daca se impune si binenteles sa discutati doar dvs cu dansul despre costuri nu si cu proprietarul .
        Bafta .
        Si din nimicuri poti face ceva bun .

        Comentariu

        • Chroma
          Membru
          • 12.ian.2015
          • 120

          #5
          Răspuns la: renovare casa veche

          azi la 14 voi merge cu un expert constructor sa vada si sa-mi spuna ce si cum. Omul a supervizat lucrarile de la Centrul Multifunctional Craiova (al doilea ca marime din tara dupa Romexpo), la mall-ul din Craiova, la Ford plus multe alte lucrari rezidentiale (am incredere orbeasca in ce-mi spune el referitor la tot ce inseamna constructie pentru ca am fost de multe ori la el acasa si am ramas impresionat de solutiile tehnice aplicate).

          Comentariu

          • PowerMC
            Administrator
            • 02.mai.2007
            • 2235

            #6
            Răspuns la: Renovare casa veche

            De ce va ganditi la subzidire din start? Ideea si proiectul nu este chiar problematic insa depinde ce doriti sa faceti cu aceasa casa, care sunt planurile de viitor si mai ales cat timp si bani aveti pentru a investi in casa.
            Un teren generos necesita timp mai mult pentru intretinere, nu este acelasi lucru cu locuinta de la bloc.
            Pozele sunt putin prea mici. Asteptam impresiile domnului respectiv si va dorim bafta in alegerea pe care o faceti.
            Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

            Community Manager MC

            Comentariu

            • SpecialistulMC
              Moderator
              • 19.mai.2004
              • 34933

              #7
              Răspuns la: Renovare casa veche

              Comparand "street view"-ul cu imaginile atasate cred ca' casa a fost pregatita pentru vanzare, asa ca atentie mare. O renovare de multe ori poate sa ascunda defectele casei. O alta problema ar fi vecinatatea cu scola, in timpul pauzelor nu prea o sa aveti liniste. Asteptam sa vedem ce detalii suplimentare o sa mai ne dati in urma vizitei la fata locului insa eu as mai negocia in minus pentru casa.

              Comentariu

              • Chroma
                Membru
                • 12.ian.2015
                • 120

                #8
                Răspuns la: Renovare casa veche

                Din pacate nu merita din mai multe motive:
                1. omul este defect, nu lasa nimic sub 40000 desi am gasit la vanzare casa la o agentie (pretul de pornire 39000). Nu stie sa nu vrea sa negocieze
                2. prietenul meu a vazut ceva ce eu nu am vazut (la primele 2 vizite din august2014 si sept 2014 nu erau):
                -2 fisuri verticale, aproape de colturi, de jos pana sus
                - caramida in beci era umeda
                - parchetul in hol era usor ridicat (umezeala sub el este cu siguranta)
                - ceva fisuri aparute in jurul ferestrelor
                3. Casa a fost renovata in 2007 (mi-au spus vecinii) , insa proprietarul nu stie la ce adancime este in pamant zidul (si atunci am spus stop).
                4. prietenul meu mi-a spus ca sunt 90% sanse sa recuperez fix 10% din toata caramida (in cazul in care as demola-o).
                O evaluare corecta ar fi fost asa: 12 eur/mp terenul imprejmuit adica vreo 8500 eur, terenul de 2200mp fix 1 eur/mp adica vreo 2200eur, casa undeva la 8000eur Total maxim maxim 20000 eur. In nici un caz 42000 eur negociabil.
                Deeeeeci...... mai cautam!

                Comentariu

                Procesare...