Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Subsol: pret, sfaturi si alte detalii

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Subsol: pret, sfaturi si alte detalii

  Salutari la toti oamenii de bine de pe acest forum,

  A venit timpul sa purced si eu la constructia unei case. Am proiect DTAC, dar inca nu-l am pe cel PTh.

  Casa va fi S+P+M, deoarece adancimea de fundare iesea la peste 1.7 m (fiind la "munte", altitudine mare si adancime mare de inghet, cumulata cu terenul relativ moale) asa ca m-am decis sa fac subsol... e un pic spre un demisol totusi, fiind expus cam la 2/3 din inaltime pe latura sudica, si ingropat complet doar pe nord.
  Acum, ajungand aproape la momentul cand trebuie sa scot banii din buzunar, intreb si eu pe forum, pe cei care au trecut prin asa ceva, cam cat ma va costa manopera la un subsol de cca 80mp? Si cum sa fac sa reduc costurile, pe cat omeneste posibil...
  Pentru o evaluare usoara: Desenul subsolului este relativ simplu: un dreptunghi "orizontal" de 7.5x11m, cu doar doi pereti interiori.
  Va fi hidroizolat.
  Sapatura va fi mecanizata, dar mi-ar fi de folos experienta dvs in materie de costuri si la acest capitol, ca sa stiu la ce sa ma astept si cat as putea negocia.
  Va multumesc

 • #2
  Răspuns la: Subsol: pret, sfaturi...

  Revin cu un desen, pentru a fi mai explicit.
  In stanga jos este scara de acces.
  Fișiere atașate

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Subsol: pret, sfaturi...

   La o adancime de fundare de -1,7 m aveti avantajul ca o sa obtineti un spatiu suplimentar. Personal as opta pentru subsol/demisol.

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Subsol: pret, sfaturi...

    Pai asa am zis si eu, deci este subsol/demisol.

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Subsol: pret, sfaturi...

     Nu-mi mai zice nimeni nimic...

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Subsol: pret, sfaturi si alte detalii

      Ce doresti sa afli ? Cat poti negocia diverse lucrari ? Asta depinde de tine si de oamenii cu care te intelegi ....
      Si din nimicuri poti face ceva bun .

      Comentariu


      • #7
       Răspuns la: Subsol: pret, sfaturi si alte detalii

       Da. Pentru asta, m-as putea ghida dupa raspunsurile (pe care nu le-am primit, dar inca sper) participantilor la forum. Intr-o prima etapa ma intereseaza cat au platit altii pentru subsolurile lor, si in ce conditii. Dupa cum am scris mai sus.

       Comentariu


       • #8
        Răspuns la: Subsol: pret, sfaturi si alte detalii

        Te va ustura grav la buzunar , de cca 3-4 ori mai scump costa mp construit de subsol la o casa , aici vorbim de pret corect la o executie corecta ( basmele lui unchiu sau vecinul nu intra in calcul/discutie) , adica subsolul la rosu cu hidroizolatii cu tot , iar la subsol intra armatura nu jucarie ,plus un beton de clasa C20-25 minim .R
        bagera

        Comentariu


        • #9
         Răspuns la: Subsol: pret, sfaturi si alte detalii

         De 3-4 ori mai scump decat ce? ca nu e explicit. Mai concret...

         Comentariu


         • #10
          Răspuns la: Răspuns la: Subsol: pret, sfaturi si alte detalii

          Postat în original de addysoftware Vezi post
          De 3-4 ori mai scump decat ce? ca nu e explicit. Mai concret...
          Probabil de 3-4 ori mai scump decat daca ai face doar fundatia.

          Eu nu sunt specialist, doar construiesc si eu prima mea casa, am terminat fundatia in urma cu ceva timp.

          Am avut si eu dilema aceasta ca si tine: sa fac sau sa nu fac subsol. Si la mine adnacimea de fundare era mare, in medie la 2m, dar terenul era orizontal. Pina la urma am ales sa nu fac subsol, tot din cauza costurilor, si imi pare rau un pic. Cred ca merita sa-mi fac un pic de subsol, chiar daca nu sub toata casa.

          In cazul tau, mai ales ca e si in panta terenul, eu zic sa faci subsolul (sau un garaj?), chiar daca nu sub toata casa. Dar parerea mea e ca in DTAC trebuia sa apara subsolul acela.

          Iti doesc bafta, rabdare, si noroc la o echipa buna.

          Adrian
          Ultima editare de adrian_p; 13.oct.2016, 23:06.

          Comentariu


          • #11
           Răspuns la: Subsol: pret, sfaturi si alte detalii

           Costurile unei camere /garaj,/pivnita in pamint sint de cca 3-4 ori mai mari decit o camera la parter ! Intra pc52 sau bst(fier) mai mult,beton mai scump(un b350) , sapatura,cofraje ,manopera legat,fasonat fier , plus pret proiect , pt 25 mp de garaj /beci, spunei cum doresti ,numai pe proiect ai cca 100-130 euro in plus, fier intra cca 1,5 tone,(1,3-1,7 tone in functie de cum reiese din studiul geo,poate e nevoie de cine stie ce radier mai gros in sectiune,sint multe aspecte tehnice de care trebuie tinut cont) , betonul C20-25 sau C18-22,5 e ceva mai scump ,iar in pamint ,sectiunea centurii ,peretilor si radierului este de regula mai mare (groasa) ,ok!Eu vorbesc despre un subsol facut dupa un proiect precis,nu dupa birfe ,vorbe batrinesti sau basme africane , mai intra si hidroizolatii care nu s deloc ieftine plus manopera,samd. Poate pare mult , dar daca te zgircesti sa l faci corect ,si l vei face dupa unchiul,vecinul sau mai stiu eu ce schita cazuta din cer, o sa ai probleme mari ulterior,iar costurile de reparatii ulterioare te vor seca grav la buzunar,mai grav decit daca ai face corect subsolul din prima faza/start,ok! Rabdare,fati niste calcule sau pune pe cineva sa ti faca calculele (vezi ca nu i deloc usor sau simplu),eu nu s proiectant ,sint inginer constructor pe executie (sef santier) , nu i iubesc nici eu prea tare pe ing proiectanti sau arhitecti , fac greseli mari , unii s visatori de la prea mult alcool,samd, unii copiaza mult si prost ,vezi perioada boom ului imobiliar. R
           bagera

           Comentariu

           Procesare...
           X