Fundatie magazie stramba

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • Laurens
    Incepator
    • 12.aug.2019
    • 7

    Fundatie magazie stramba

    Buna ziua!

    Eu de regula, la ce nu ma pricep, apelez la cineva. Mesterul care mi-a facut fundatia din poze a profitat de lipsa mea de cunostiinte in domeniu si si-a batut joc.

    Am cumparat o casuta de gradina cu montaj in sistem chertat, la care am decis ca vrem sa-i facem o placa de beton. Terenul este in panta, se poate observa din poze.

    Am cumparat materialele, am chemat meseriasul si dupa 2 zile jumate de lucru, mi-a facut placa din imagini (mi-am dat seama ca e stramba dupa ce am inceput sa montez baza magaziei).

    Acum, un colt din rama magaziei sta pe beton iar cel de pe diagonala opusa sta la 17cm inaltime de placa.


    Ce as putea sa fac acum ca sa pot monta casuta asta de gradina? O pardoseala din lemn, o rama de fier? Va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie.


    Multumesc pentru ajutor.


    Ultima editare de Laurens; 27.aug.2019, 08:39.
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 35019

    #2
    Postat în original de Laurens
    Ce as putea sa fac acum ca sa pot monta casuta asta de gradina?
    Cumparati scandura lata de 20 cm si de 48 mm grosime si o prelucrati in asa fel incat ca forma sa fie identica cu scandurile casutei. O asezati pe cant si decupati partea inferioara sa urmareasca panta placii de beton iar partea superioara sa die la orizontala.

    Comentariu

    • fanero
      Living Legend
      • 02.aug.2008
      • 2107

      #3
      Sfat. De la unul care a patit-o.

      Tratati foarte bine talpa casutei.
      Nu o montati direct pe beton.
      Puneti sub macar o bucata de carton asfaltat.

      Cel mai bine ar fi sa dati un strat de amorsa bituminoasa pe beton si sa aplicatii un strat de amorsa bituminoasa si pe talpa casutei.

      La mine ''meseriasii'' nu au facut acest lucru si acum (dupa 9 ani) prima grinda a putrezit.
      A fost montata direct pe beton si fara a fi tratata inainte.
      Fișiere Atașate

      Comentariu

      • Laurens
        Incepator
        • 12.aug.2019
        • 7

        #4
        Va multumesc pentru raspunsuri.

        De cand am postat si pana acum, am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa mai torn un strat de ciment deasupra ca sa o nivelez. Altfel, intreaga placa este degeaba intrucat puteam face din prima cadre din lemn sau fier.

        Eu cand am inceput cu montajul casutei mai intai am pus un carton bitumos acolo unde faceau peretii contact cu placa dar n-am mai continuat pentru ca am vazut ca nu "pusca".

        Imi place ideea cu prelucrarea scandurilor in asa fel incat sa se potriveasca sub casuta, cred ca ar fi si cea mai ieftina solutie. Insa in lipsa unei pardoseli drepte (asta daca aleg sa modelez doar baza pe care va sta peretii), toate vor sta inclinate inauntrul magaziei. De asta am ales sa nivelez intreaga suprafata.

        O sa revin cu noutati pe parcursul reparatiei.

        Comentariu

        • Laurens
          Incepator
          • 12.aug.2019
          • 7

          #5
          Buna ziua, revin cu o intrebare.

          Cum ma asigur ca placa turnata peste placa existenta o sa se lipeasca corect si nu o sa se miste in timp?

          O sa cofrez, o sa intind o plasa sudata si apoi am sa umplu cu ciment. Dar ce solutii sunt ca sa prind plasa aia in placa existenta? Eu ma gandeam sa dau niste gauri si sa bag capetele plasei in ele, dar e suficient? Poate sa dau niste gauri mai sanatoase si sa pun niste suporti din aceia de stalpi de lemn. Nu am cum sa razuiesc sau dalta sa sparg un strat asa ca ma gandesc la alternative.

          PS. M-am decis sa torn o placa dreapta numai pe dimensiunea casutei de gradina, nu pe intraga placa. In felul asta evit apa sa intre in casuta, rezolv si problema cu treapta si nu se mai inalta intreg blocul de beton.

          O zi frumoasa!

          Comentariu

          • Mircea G
            Living Legend
            • 14.ian.2007
            • 12085

            #6
            Solutia este o fundatie peste placa respectiva , si sa va ridicati , ca lemnul sa inceapa pe la 30 de cm .. Apoi faceti hidroizolatie si montati un dulap pe care construiti casuta . Totul in ideea sa dureze ceva mai mult .
            Se poate sa faceti doar un " chenar " .
            Instalatii verificari-revizii gaze

            Comentariu

            • SpecialistulMC
              Moderator
              • 19.mai.2004
              • 35019

              #7
              Postat în original de Laurens
              Cum ma asigur ca placa turnata peste placa existenta o sa se lipeasca corect si nu o sa se miste in timp?
              Nu este chiar asa de simplu. Fixati in placa existenta conexpanduri de M16x115 din 30 in 30 cm (pe orce directie). De aceste conexpanduri fixati prin sudura plasa sudata din fier striat cu ochiur de cel mult 10/10 cm. Turnati un beton B200 iar in compozitia betonului adaugati aditivul Ceresit CC83.
              Inainte de turnarea betonului udati placa veche intens pentru a indeparta orce urma de praf iar placa sa fie umeda (nu uda).

              Comentariu

              • foto_raw
                Incepator
                • 23.iul.2013
                • 76

                #8
                Nu va faceti probleme ca nu va pleaca fundatia de acolo. Din ce stiu, casutele de acest gen sunt destul de usoare poate chiar sub o tona doar casuta, nu o sa aveti probleme. Eu am spus la fel, unde nu stiu chem mesterul, si are sens. Acum fac casa, si ma trag cu mana de par de anumite lucruri facute de echipa (firma) "in boloboc" sau cu furtun, si cand ii aud ca se indreapta la urmatoarea etapa, inebunesc. Am facut in familie, 2 persoane, un gard de 90ml, cu fundatie de beton si cu lemn sus, si a iesit f bine. E ideal cand poti tu sa gandesti pt lucrul tau, mai ales ca nu te grabeste nimeni.
                La casuta de scule, eu voi fi si executantul si dirigintele, eventual iau un necalificat care sa nu mi iasa din cuvant. E o nenorocire ce se intalmpla in tara asta, la capitolul calificare, ajungem sa ne calificam singuri la nevoie, pe forumuri sau din experiente proprii negative.
                Scz pt portiunea de off topic, da-i inainte ca nu e greu de reparat, si treci la amenintari cu nea, fara nicio gluma, responsabilitatea nu e in vocabularul tuturor.

                Comentariu

                • Laurens
                  Incepator
                  • 12.aug.2019
                  • 7

                  #9
                  Va salut! Revin cu actualitati.

                  Eu impreuna cu un prieten, amandoi fara experienta in constructii si cu meserii care nu implica decat efort mintal, am reusit sa turnam o placa perfect dreapta. Am cofrat intr-o seara si in ziua urmatoare am pregatit beton si turnat 6 ore incontinuu. E grea munca in constructii, ne-a obosit maxim, dar macar acum am invatat ce implica si cum se face in asa fel incat data viitoare o sa pun in balanta daca chem pe cineva sau ma incumet eu.

                  Costul materialelor pentru reparatie au fost de aproximativ 500 lei, pentru 2mc balast, 13 saci de ciment si o plasa sudata de 4. De la lucrarea initiala mai aveam ramase lemne pentru cofrat si altele precum cuie si sarma. Am imprumutat o balastiera si o roaba.

                  Casuta de gradina am montat-o in 3 zile, cate 3 ore dupa munca. S-a asezat perfect (talpa am asezat-o pe o margine de carton bitumos). Urmeaza sa o dam cu grund si lac, sa cumparam niste rafturi si la final partea cea mai placuta - adunat lucrurile din casa si de dupa si pus organizat in ea.

                  Cateva poze cu reparatia: https://photos.app.goo.gl/2JVftygQqvMPnS2c9

                  Pana la urma tot raul spre bine. Aveti grija la "meseriasii" increzuti (ca pe mine au reusit sa ma faca sa cred ca stiu ei ce fac).

                  Multumesc pentru ajutor!

                  Comentariu

                  • SpecialistulMC
                    Moderator
                    • 19.mai.2004
                    • 35019

                    #10
                    Postat în original de Laurens
                    ...am reusit sa turnam o placa perfect dreapta.
                    Daca se poate as comenta faptul ca plasa sudata nu isi mai are rostul deoarece din foto observ ca nu ati fixat plasa sudata cu conexpanduri de placa veche asa cum v-a recomandat in postul nr. 7. Spre norocul dumneavoastra noua placa este destul de groasa pentru a nu "se misca" de pe placa veche. Desprinderea placii o sa fie mai accentuata daca intre placi patrunde umiditate care iarna poate sa inghete.

                    Comentariu

                    Procesare...