Cuptor pizza

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • SpecialistulMC
    Moderator
    • 19.mai.2004
    • 34968

    #31
    Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

    Postat în original de iahim_namor
    - mortarul refractar M29A (sau produse similare) este un mortar cu intarire la temperaturi ridicate; se intareste doar la temperaturi ridicate
    Nu ati inteles bine.

    In cazul meu cred ca voi folosi mortar refractar M29A in care voi adauga ciment refractar (am vazut ciment refractar la un magazin de bricolaj; era 14 RON un KG de ciment...parca).
    Sa nu faceti mai mult rau.

    Despre produs vedeti fisa tehnica aici: http://www.heliossa.ro/fise/DP-41.6-Mortar.pdf

    Comentariu

    • iahim_namor
      Membru
      • 02.mar.2015
      • 198

      #32
      Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

      Postat în original de Specialistul MC
      Nu ati inteles bine.
      Ma ajutati sa inteleg mai bine? Tocmai asta era rostul intrebarilor mele...
      Postat în original de Specialistul MC
      Sa nu faceti mai mult rau.
      In ce fel?
      Postat în original de Specialistul MC
      Despre produs vedeti fisa tehnica aici: http://www.heliossa.ro/fise/DP-41.6-Mortar.pdf
      Am vazut. Cu cateva posturi in urma am si citat din aceasta fisa tehnica atunci cand am comentat cele spuse de dumneavoastra
      Oricum, nu vad nici o referire la priza hidraulica -> pana la urma asta ma intereseaza: mortarul sa fie cat mai rezistent mecanic, deoarece voi zidi caramizile pe cant.

      Au venit placile izolatoare si adezivul special.

      Click image for larger version  Name:	IMAG1284.jpg Views:	1468 Size:	164.3 KO ID:	621020 Click image for larger version  Name:	IMAG1286.jpg Views:	1481 Size:	157.5 KO ID:	621021

      Placile sunt foarte dense -> vor suporta usor greutatea cuptorului. Maine iau ceva caramizi de samota si mortar refractar, ca sa testez cum adera si ce rezistenta mecanica o sa aiba.

      Am lipit niste caramizi cu mortar refractar.

      Click image for larger version  Name:	IMAG1292.jpg Views:	1259 Size:	256.8 KO ID:	621034

      Pentru moment e asa cum ma asteptam: mortarul e ca un lut cu ceva nisip prin el. In nici un caz nu se poate face altceva cu el decat simpla suprapunere orizontala de caramizi; pentru suprapunere inclinata trebuie un suport de sustinere.
      Nu s-a intarit inca (dupa 9 ore) pentru ca inca mai absoarbe apa din samota. Presupun ca dupa ce se evapora toata apa va fi (la rezistenta) ca un vas din lut inca nears.

      Samota: majoritatea caramizilor sunt ca in poza, foarte aspre si cu ceva materiale care arata ca zgura de la sudura (sau sticla/fier topit). Am gasit doar 2-3 caramizi cu suprafata fina - imi trebuie pentru vatra. Voi mai cauta si de la alte firme, poate gasesc mai netede.

      ...si gata si experimentul cu mortarul refractar
      Rezultat:
      - rezistenta mecanica foarte mica -> ca un pamant intarit
      - se poate dezlipi usr de pe caramizi cu mana -> nu il pot folsi pt zidire
      - la umezire se dizolva
      Concluzie: nu il voi folosi. Voi cauta Isomat AK-FIRE (se pare ca nu se gaseste in supermarket ) si daca nu gasesc, o sa incerc probabil ceva retete cu ciment refractar...

      Cumparat materiale:
      - AK-FIRE : un sac de 25kg
      - diatomita: un sac de 40kg

      Inceput lucrul. Pregatit suprafata:
      - curatat cu presiune placa
      - prelungit cu 15cm in fata, ca e prea ingusta

      Click image for larger version  Name:	IMAG1492.jpg Views:	1133 Size:	270.9 KO ID:	621446

      - taiat placile pentru fund si spate la dimensiune; se taie cu fierastrau normal de lemn; sunt de consistenta rigipsului; e recomandat un aspirator daca tai afara si bate vantul

      Click image for larger version  Name:	IMAG1493.jpg Views:	1138 Size:	211.5 KO ID:	621447

      Lipit placile cu adeziv special pentru placi de silicat de calciu. Chiar daca placile absorb enorm de multa apa, adezivul nu a crapat.

      Click image for larger version  Name:	IMAG1495.jpg Views:	1131 Size:	259.1 KO ID:	621448 Click image for larger version  Name:	IMAG1496.jpg Views:	1197 Size:	267.8 KO ID:	621449

      Trasat 3,5cm pe toate partile (mai putin fata) pentru a lasa loc pentru placile verticale care formeaza peretii:

      Click image for larger version  Name:	IMAG1500.jpg Views:	1030 Size:	189.4 KO ID:	621450

      Deoarece sub vatra vor fi 3cm de sapa, resturile de placa de izolatie ramase au fost bune pentru a da nivelul de jur-imprejur:

      Click image for larger version  Name:	IMAG1502.jpg Views:	1006 Size:	188.8 KO ID:	621451

      Deoarece nu stiu cum reactioneaza placile de silicat la expunerea indelungata la umezeala, am separat sapa printr-o folie de aluminiu de gatit. Din cauza vantului a trebuit sa o ud si sa pun pietricele ca sa ramana pe pozitie:

      Click image for larger version  Name:	IMAG1507.jpg Views:	962 Size:	339.4 KO ID:	621453

      Sapa am preparat-o cu:
      - 1 parte mortar refractar cu PRIZA HIDRAULICA si ceramica
      - 1/8 parte ciment
      - 4 parti diatomita
      Rezultatul ar trebui sa fie un material refractar, dar mai ales izolator.

      Click image for larger version  Name:	IMAG1511.jpg Views:	998 Size:	373.3 KO ID:	621454

      Peste sapa am pus samota de 3cm grosime. Desi caramizile sunt inegale, le-am nivelat destul de bine. Rosturile se vor umple cu mortar refractar...probabil. Ce nu imi place este ca suprafata caramizilor e foarte aspra; nu stiu cum sa o mai finisez putin Am mai cuparat niste caramizi de la acelasi producator si sunt mult mai fine la suprafata, insa nu mai stric ce am facut deja.

      Click image for larger version  Name:	IMAG1515.jpg Views:	984 Size:	346.2 KO ID:	621461

      Rezultatul este ca in poza: izolatie silicat 3cm, sapa cu diatomita 3cm, samota 3cm. Sapa ramane cruda mult timp pentru ca samota si diatomita au absorbit foarte multa apa, pe care o lasa treptat in sapa.

      Click image for larger version  Name:	IMAG1516.jpg Views:	952 Size:	250.8 KO ID:	621462

      Primul strat zidit, din caramida intreaga. Urmatoarele vor fi din jumatati de caramida.
      Mortarul pare bun; face priza hidraulica, insa ramane crud foarte mult timp(zile) deoarece samota a fost tinuta in apa.

      Click image for larger version  Name:	IMAG1526.jpg Views:	1360 Size:	321.0 KO ID:	621479

      Am facut template-ul din polistiren extrudat. Intrarea cuptorului este de 39,5cm latime(utila) si cam 30cm inaltime, insa inauntru, pe unde iese fumul, intrarea va fi de 17-18cm inaltime. Nu am masurat lungimea/latimea interioara a cuptorului...
      Probleme pe care le prevad de acum:
      - voi lucra greu din cauza polistirenului, adica nu voi putea finisa frumos rosturile pe interior
      - deoarece intrarea cuptorului e mica(39,5x18cm), voi avea probleme cand voi incerca sa finisez vatra

      Click image for larger version  Name:	IMAG1528.jpg Views:	1048 Size:	307.1 KO ID:	621480

      Primele jumatati de caramida zidite. Rosturile sunt destul de mari la exterior; de aceea am si folosit jumatati de caramida, ca sa fie putin mai mici rosturile.

      Click image for larger version  Name:	IMAG1531.jpg Views:	1735 Size:	387.0 KO ID:	621481

      Acestea sunt partile de la baza cosului. Opresc caldura in cuptor si previn iesirea fumului prin fata. Colturile mici de jos sunt singurele taieturi facute cu flexul pana acum - sper sa fie si ultimele.

      Click image for larger version  Name:	IMAG1532.jpg Views:	1010 Size:	222.2 KO ID:	621482

      Comentariu

      • SpecialistulMC
        Moderator
        • 19.mai.2004
        • 34968

        #33
        Răspuns la: Cuptor pizza

        Daca ati fi taiat caramizile ca in imaginea atasata rosturile erau si mai mici,

        Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	taiat caramida.JPG 
Afișări:	1354 
Mărime:	159,2 KB 
ID:	621487

        Comentariu

        • iahim_namor
          Membru
          • 02.mar.2015
          • 198

          #34
          Răspuns la: Cuptor pizza

          Terminat cupola/arcada. Rezultatul este o structura cu peretii de aproximativ 5-6cm grosime de samota. Peste aceasta voi pune 2-3cm de amestec mortar refractar+diatomita...si din pacate o sa ajung la o grosime si mai mare a peretilor.

          Click image for larger version  Name:	IMAG1537.jpg Views:	1741 Size:	283.3 KO ID:	621488

          Inceput hornul. Va fi facut din samota de 3cm grosime. Va fi placat oricum cu silicat de calciu, deci nu ar trebui sa fie probleme de rezistenta.

          Click image for larger version  Name:	IMAG1538.jpg Views:	980 Size:	294.0 KO ID:	621489

          Terminat de zidit. Au intrat 37 de caramizi mari si 47 caramizi mici. Eu ma asteptam la maxim 30-30.
          Hornul va ramane la aceasta inaltime. Ii voi mai pune un guler de samota. In cazul in care o sa fac un mic acoperis pentru cuptor (sigur o sa fac mai devreme sau mai tarziu), voi prelungi hornul cu unul de tabla. As putea sa fac tot din samota, dar nu vreau sa mai ingreunez structura.

          Click image for larger version  Name:	IMAG1542.jpg Views:	1149 Size:	286.4 KO ID:	621511

          Pus primul rand de izolatie. Pe caramida voi mai pune o carapace de 2-3cm de sapa din 4 parti diatomita+1 parte mortar refractar cu priza hidraulica+putin ciment (de aceea am pus plasa aia subtire).
          Dupa cum se vede in poza, intre izolatie si cuptor am 1-1,5cm spatiu pe care l-am umplut doar cu diatomita (fara mortar) pana la inaltimea de ~15cm. Am pus doar diatomita pentru ca in cazul in care se dilata cupototul pe latime, sa aiba un spatiu flexibil.

          Click image for larger version  Name:	IMAG1543.jpg Views:	957 Size:	278.7 KO ID:	621512

          Turnat carcasa de sapa peste samota. Continuat cu izolatia.

          Click image for larger version  Name:	IMAG1547.jpg Views:	1126 Size:	293.9 KO ID:	621551

          Asa arata cuptorul izolat. Mai trebuie sa ii pun izolatie pe arcada de la intrare.
          Din pacate, prin adaugarea carcasei de sapa, am mai adaugat ceva material ce trebuie incalzit...asta o sa imi ofere inertie termica, insa o sa se incalzeasca mai greu cuptorul.

          Click image for larger version  Name:	IMAG1551.jpg Views:	1019 Size:	238.4 KO ID:	621552 Click image for larger version  Name:	IMAG1566.jpg Views:	939 Size:	246.3 KO ID:	621553

          Comentariu

          • mbostangiu
            Membru Marcant
            • 31.dec.2011
            • 594

            #35
            Răspuns la: Cuptor pizza

            Felicitări!
            Arata foarte bine, chiar dacă nu are aerul acela rustic dat de caramida mie îmi place și voi folosi aceasta sursa de inspirație.
            Ați gândit cumva un fel de clapeta cu ajutorul căreia sa blocați la momentul optim evacuarea aerului cald pe coș?
            “Quality means doing it right when no one is looking.”

            Comentariu

            • iahim_namor
              Membru
              • 02.mar.2015
              • 198

              #36
              Răspuns la: Cuptor pizza

              Multumesc de apreciere!

              Postat în original de mbostangiu
              ... chiar dacă nu are aerul acela rustic dat de caramida...
              Nu doresc sa arate rustic -> decorul nu prea s-ar potrivi. Cuptorul e pe un fel de terasa si deocamdata nu stiu cum va fi finisat.
              Postat în original de mbostangiu
              Ați gândit cumva un fel de clapeta cu ajutorul căreia sa blocați la momentul optim evacuarea aerului cald pe coș?
              Da. Nu e chiar clapeta. Cuptoarele de pizza functioneaza ca in poza:

              Click image for larger version  Name:	IMAG1569.jpg Views:	990 Size:	99.8 KO ID:	621568

              Aerul intra prin partea de jos a gurii, alimenteaza focul, sa intoarce pe tavan catre gura si iese pe cos. Eu as vrea sa controlez admisia de aer rece/evacuarea aerului cald cu ajutorul usii cuptorului (desenata punctat):
              - in pozitia 1 va bloca aerul cald in cuptor
              - intre pozitia 1 si pozitia 2 va permite mai mult sau mai putin evacuarea aerului cald prin cos

              Doua probleme:
              1. Izolatia este lipita la imbinari cu acel adeziv special. Presimt ca atunci cand voi face focul in cuptor voi avea punti termice la imbinari, de aceea nu voi face finisajul pana la primul foc (peste doua saptamani, conform instructiunilor de pe mortarul refractar). Daca la imbonari voi avea temperaturi foarte mari, va trebui sa ma gandesc la o modalitate de a mai adauga ceva izolatie.
              2. Problema complicata - am scos sabloanele din cuptor si acum pot sa vad rezultatul.

              Click image for larger version  Name:	IMAG1558.jpg Views:	1238 Size:	345.6 KO ID:	621582 Click image for larger version  Name:	IMAG1562.jpg Views:	1059 Size:	282.0 KO ID:	621583

              E bine, cu exceptia unor rosturi care nu sunt umplute cu mortar. Din pacate intrarea in cuptor este foarte mica si va fi foarte dificil sa corectez acele rosturi deoarece nu pot sa bag si mana si sa si vad ce fac Majoritatea rosturilor problematice sunt de la jumatate in sus.

              Click image for larger version  Name:	IMAG1561.jpg Views:	925 Size:	153.1 KO ID:	621584

              Am in plan sa cumpar o oglinda pe care sa o pun in cuptor si sa ma uit in acea oglinda in timp ce umplu rosturile...

              Cumparat oglinda si silicon rezistent la foc. Metoda cu oglinda a functionat foarte bine. Am chituit rosturile problematice si acum totul e ok.
              Din pacate nu am am avut prea multe detalii despre metoda de aplicare a siliconului pentru ca instructiunile sunt in germana:

              Click image for larger version  Name:	IMAG1580.jpg Views:	888 Size:	99.2 KO ID:	621586 Click image for larger version  Name:	IMAG1581.jpg Views:	798 Size:	62.1 KO ID:	621587

              Am aplicat cu degetul, ca sa fiu sigur ca intra in profunzimea rostului. Sper sa fie ok.
              Proiectul intra in asteptare pana peste o saptamana, cand voi face primul foc.

              ...de fapt, pana atunci trebuie sa fac usa. Ma intreb daca aluminiul rezista bine la foc. Ma gandeam sa fac usa ca un sandwich din doua foi de aluminiu si la mijloc izolatie 3cm de silicat de calciu; in felul asta ar fi o piesa foarte usoara ca greutate, comparativ cu o usa de otel gros.

              Pentru ca e foarte importanta temperatura, am vrut sa iau un termometru asa:

              Click image for larger version  Name:	termometru.jpg Views:	1588 Size:	16.5 KO ID:	621590

              Insa pe unele site-uri scrie "A se feri de inghet!". Presupun ca asta ar fi din caza ca ar condensa pe undeva umiditatea din aer si daca ingheata il afecteaza...
              De aceea voi cauta un termometru cu infrarosu.

              Se pare ca apa se evapora foarte greu din materialele folosite la constructia cuptorului. Samota si diatomita au absorbit cantitati foarte mari de apa si, din cauza ca sunt mai multe straturi+izolatia, dureaza foarte mult sa se usuce.
              Dupa o saptamana, rosturile de mortar sunt tot inchise la culoare. De aceea am pus un ventilator de calculator in cuptor, ca sa circule aerul si sa mai scoata din umiditate. Ventilatorul e pornit de mai mult de o zi si se pare ca isi face treaba -> rosturile se deschid la culoare incet-incet.

              Click image for larger version  Name:	IMAG1582.jpg Views:	948 Size:	231.4 KO ID:	621621

              Ventilatorul a mers non-stop 5 zile. S-a mai evaporat ceva apa, dar greu...
              Vineri am facut primul foc pentru testare:

              Click image for larger version  Name:	IMAG1598.jpg Views:	1620 Size:	224.3 KO ID:	621654

              Am pus cate putine lemne, ca sa se incalzeasca usor. Am ars lemne 5 ore.
              Dupa cum ma asteptam, cuptorul inca are foarte multa apa in el. Cat timp am ars lemne, prin trei colturi de sus (unul in spate si doua la imbinarea cu hornul in fata) a iesit cate un firicel de abur timp de 4 ore si nici nu s-a oprit -> este umezeala din materiale care si-a gasit loc sa iasa la suprafata.

              Desi nu am facut foc mare, temperatura tavanului a ajuns la 400 grade:

              Click image for larger version  Name:	IMAG1601.jpg Views:	1332 Size:	245.4 KO ID:	621655

              Temperatura vetrei a fost peste 280 grade:

              Click image for larger version  Name:	IMAG1604.jpg Views:	1640 Size:	218.5 KO ID:	621656

              Izolatia:
              - dupa o ora: peste tot temperatura mediului
              - dupa doua ore: deasupra si laterale -> 40 grade, placa -> 30 grade
              - dupa patru ore: deasupra si laterale -> 45 grade, prin unele locuri 60 grade , placa -> 50 grade
              - dupa cinci ore: deasupra si laterale -> 45 grade, prin unele locuri 60 grade , placa -> 60 grade
              In locurile pe unde iesea abur (portiuni de 1-2 mm) -> 70 grade.
              Este posibil ca temperatura izolatiei sa fie mai crescuta si din cauza umiditatii; cand se va evapora toata apa izolatia va fi mai buna. Am mai adaugat ieri 3 cm de izolatie (vata) deasupra si pe laterale. Nu era necesar, dar daca tot ma plictiseam...
              Am inceput si cu finisajul -> va fi partial realizat (doar niste pietricele; decorativa nu o voi aplica inca).

              Concluzie: estimez ca pana acum totul e ok si cand voi face pizza voi avea temperatura optima in cuptor.

              Comentariu

              • FilipT
                Membru Marcant
                • 15.feb.2009
                • 695

                #37
                Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

                Frumos, felicitari. Se poate sa fi facut foc prea mare totusi, 400 grade e mult . Nu a crapat nimic?
                Stiu ca la pizza trebuie aprox 200-220 grade celsius. O sa urmaresc sa vad cum o sa vina instalat termometrul si finisajele. Spor la lucru!

                Comentariu

                • iahim_namor
                  Membru
                  • 02.mar.2015
                  • 198

                  #38
                  Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

                  Postat în original de FilipT
                  Frumos, felicitari.
                  Multumesc
                  Postat în original de FilipT
                  Nu a crapat nimic?
                  Nu stiu pentru ca nu m-am uitat in interior. O sa pun becurile si o sa analizez cu oglinda sa vad daca sunt crapaturi. E posibil sa fi crapat pentru ca l-am facut destul de "compact".
                  Postat în original de FilipT
                  Stiu ca la pizza trebuie aprox 200-220 grade celsius.
                  Approx 200-220 grade e temperatura pentru coacere paine si alte aluaturi. La pizza trebuie MINIM 370 grade celsius
                  Dupa cum am mentionat pe la inceput, cuptorul a fost facut in asa fel incat sa atinga 400 grade (relativ usor si in acelasi timp sa pot tine mana pe fata exterioara). Daca nu atingeam temperatura asta, il stricam pentru ca nu mi-ar fi fost de folos.
                  Postat în original de FilipT
                  ... sa vad cum o sa vina instalat termometrul ...
                  Nu voi pune termometru din motivul mentionat intr-un post anterior. Voi folosi acest termometru cu infrarosu:

                  Click image for larger version  Name:	IMAG1620.jpg Views:	1183 Size:	132.3 KO ID:	621680

                  Ar fi fost mai frumos cu acel ceas pe fata cuptorului, dar termometrul cu infrarosu imi da posibilitatea sa masor temperaturile in mult mai multe locuri separat (tavan, podea, pereti, izolatie).

                  Postat în original de FilipT
                  ...O sa urmaresc sa vad ... si finisajele...
                  Cam asa a iesit finisajul. L-am terminat acum doua zile (de fapt era aproape terminat, dar asteptam sa ii prelungesc cosul prin acoperis si sa il dau cu decorativa alba).

                  Click image for larger version  Name:	Finisat.jpg Views:	1350 Size:	261.8 KO ID:	622766

                  Weekend-ul asta voi face si cateva tentative de pizza...sa vedem ce o sa iasa.
                  Ultima editare de iahim_namor; 18.mai.2015, 09:15.

                  Comentariu

                  • gmtiby
                    Living Legend
                    • 24.oct.2008
                    • 1192

                    #39
                    Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

                    Postat în original de iahim_namor
                    Weekend-ul asta voi face si cateva tentative de pizza...sa vedem ce o sa iasa.
                    Felicitari, arata foarte bine, spor la pizza si asteptam poze si "cu produsul final"....

                    Comentariu

                    • FilipT
                      Membru Marcant
                      • 15.feb.2009
                      • 695

                      #40
                      Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

                      Postat în original de iahim_namor
                      Cam asa a iesit finisajul.
                      Felicitari! Foarte frumos. Ma mir de temperatura specificata, deoarece eu am un cuptor acasa si fac pizza in el la temp de 220 grade, cam 13-15 min dureaza pana se coace la aceasta temperatura.

                      Comentariu

                      • coby
                        Living Legend
                        • 21.feb.2012
                        • 6865

                        #41
                        Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

                        Postat în original de FilipT
                        Felicitari! Foarte frumos. Ma mir de temperatura specificata, deoarece eu am un cuptor acasa si fac pizza in el la temp de 220 grade, cam 13-15 min dureaza pana se coace la aceasta temperatura.
                        Pizza are blat subtire sau gros ?

                        Postat în original de iahim_namor
                        Cam asa a iesit finisajul. L-am terminat acum doua zile (de fapt era aproape terminat, dar asteptam sa ii prelungesc cosul prin acoperis si sa il dau cu decorativa alba).
                        Weekend-ul asta voi face si cateva tentative de pizza...sa vedem ce o sa iasa.
                        Felicitari , spor la facut pizza !
                        Si din nimicuri poti face ceva bun .

                        Comentariu

                        • iahim_namor
                          Membru
                          • 02.mar.2015
                          • 198

                          #42
                          Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

                          Postat în original de FilipT
                          Felicitari! Foarte frumos. Ma mir de temperatura specificata, deoarece eu am un cuptor acasa si fac pizza in el la temp de 220 grade, cam 13-15 min dureaza pana se coace la aceasta temperatura.
                          Merci!
                          Temperatura: eu doresc sa fac pizza in maxim doua minute. Uite aici niste temperaturi aproximative pentru gatit in cuptor:
                          Understanding the proper pizza cooking temperature will be a big help when using our ovens! Read our wood-fired pizza oven temperature scale page right here.

                          Eu vreau sa ma incadrez la "Pizza hot"

                          Comentariu

                          • FilipT
                            Membru Marcant
                            • 15.feb.2009
                            • 695

                            #43
                            Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

                            Postat în original de coby
                            Pizza are blat subtire sau gros ?
                            Pizza e cu blat subtire, facuta acasa.

                            Click image for larger version  Name:	pizza.jpg Views:	1233 Size:	265.0 KO ID:	622768

                            Postat în original de iahim_namor
                            Merci!
                            Temperatura: eu doresc sa fac pizza in maxim doua minute. Uite aici niste temperaturi aproximative pentru gatit in cuptor:
                            Understanding the proper pizza cooking temperature will be a big help when using our ovens! Read our wood-fired pizza oven temperature scale page right here.

                            Eu vreau sa ma incadrez la "Pizza hot"
                            De ce asa de rapid? Nu am incercat metoda asta cu gatirea rapida, dar trebuie sa studiez sa vad cum e. Probabil se compenseaza timpul mic de coacere cu timpul pana se incalzeste cuptorul si tot acolo se ajunge.

                            Comentariu

                            • iahim_namor
                              Membru
                              • 02.mar.2015
                              • 198

                              #44
                              Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

                              Postat în original de FilipT
                              De ce asa de rapid?
                              Ca sa se coaca imediat blatul si componentele. Pizza pe care ai pus-o in poza de mai sus e facuta in tava? Eu o fac direct pe vatra.

                              Am testat ieri cu cateva pizza mici, dar nu am facut decat o poza - eram prea preocupat cu gatitul si "managementul" temperaturii

                              Click pe imagine pentru versiune mai mare. 

Nume:	IMAG1820.jpg 
Afișări:	1345 
Mărime:	210,4 KB 
ID:	622771

                              Am facut foc cam 30-40 minute pana am bagat prima pizza. S-a facut in maxim doua minute, deci functioneaza asa cum mi-am dorit.
                              Dupa ce am terminat, am scos jarul ca sa vad cat timp ramane fierbinte cuptorul. Ramane fierbinte foarte mult timp datorita izolatiei, deci pot sa coc fara probleme in el. Am lasat usa pozitionata astfel incat sa iasa aerul prin horn (ieri la 22:00 si avea cam 230 grade) si azi la 09:00 cuptorul avea 100 grade.
                              Ramane sa mai experimentez cu diverse retete de blat si cu intinderea aluatului

                              Comentariu

                              • FilipT
                                Membru Marcant
                                • 15.feb.2009
                                • 695

                                #45
                                Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Răspuns la: Cuptor pizza

                                Postat în original de iahim_namor
                                Pizza pe care ai pus-o in poza de mai sus e facuta in tava? Eu o fac direct pe vatra.
                                Da, e facuta in tava. Intra la copt cate 4 odata.
                                Cuptorul e de tabla si nu inmagazineaza caldura, are nevoie de foc permanent. Dar e bine ca se incalzeste in 10 minute si cu jumatate de galeata de coceni de porumb sau rumegus am copt o tura de pizza.

                                Comentariu

                                Procesare...