Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Finisarea si amenajarea piscinei

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • #31
  Răspuns la: Finisare pereti piscina.

  Cred ca puteti folosi Mortarele CD 25 sau CD 26.
  Ultima editare de Specialistul MC; 08.iul.2012, 21:16.

  Comentariu


  • #32
   Răspuns la: Finisare pereti piscina.

   Multumesc, de CD 25/26 am auzit si eu dar am zis poate mai primesc si alte pareri .

   Comentariu


   • #33
    Răspuns la: Finisare pereti piscina.

    Iata ceva si de la Mapei.
    http://www.mapei.com/RO-RO/product-d...3284&IDLinea=1

    Comentariu


    • #34
     Răspuns la: Finisare pereti piscina.

     Postat în original de justmechiry Vezi post
     ......cu ce as putea acoperi aceste gauri ramase de la turnare....
     Depinde de marimea gaurilor ramase dla turnare. Puteti sa utilizati mortarele de reparatii din gama Ceresit CD24, CD25, CD26.

     Comentariu


     • #35
      Răspuns la: Finisare pereti piscina.

      pana la finisarea peretilor care au fost celelalte etape ? sapat groapa . si turnat peretii direct sau ceva izolatii anterior ? multumesc ?

      Comentariu


      • #36
       Răspuns la: Finisarea si amenajarea piscinei

       astept si eu un proiect de la sapatul groapei pana la umplutul cu apa daca se pricepe cineva.materiale si toate cele.in primavara vreau sa incep lucrul la o piscina 10/5/1.5.am decis sa mi fac singur una turnata din beton pt ca una cumparata m ar fi costat 10 mii euro.multumesc,cred ca multi asteapta acest proiect

       Comentariu


       • #37
        Răspuns la: Finisarea si amenajarea piscinei

        Pentru piscine din beton trebuie sa aveti un proiect.

        Comentariu


        • #38
         Poate pot sa lamuresc mai multe intrebari.
         In primul rand trebuie sa decidem ce tip de piscine vrem sa construim (cu skimere/cu luciu de apa/infinity) apoi foarte importanat cu ce o finisam ( mozaic de sticla/gresie/liner). si ce modalitate de constructie alegem ( beton; radier beton si panouri metalice pentru pereti; radier beton si blocuri de cofraje din polistiren pentru pereti; piscina din fibra de sticla etc)
         Pasul 2: proiectul. Cei care vor sa construiasca in regie proprie nu prea vor sa plateasca un proiect de constructie. Foarte important este ca arhitectul ce realizeaza proiectul sa vorbeasca cu un specialist inainte. ( detaliile de armatura, golurile tehnologice, grosimea peretilor,grile perimetrale etc. depind de modelul de piscina si de finisajele alese si nu multi proectanti sunt specializati pe piscine). Puteti lua legatura cu un specialist, cei cu experienta (peste 100 piscine construite) cam stiu ce si cum trebuie facut.
         Pasul3: groapa. In general groapa trebuie facuta cu 1m mai mare (pentru a putea fi realizata instalatia exterioara, legatura dintre piesele din bazin si caminul tehnic, etc). E bine sa nu degajati tot pamantul excavat (cam 10% e necesar pentru a umple santul perimetral dupa realizarea instalatiei).
         Pasul3: Turnare cuva piscina. Este bine sa aveti un studiu geo facut si sa tineti cont de nivelul panzei freatice, apoi totul depinde ce finisaje alegeti ( liner sau ceramica ). In varianta in care doriti sa placati piscina ( ceramica, mozaic de sticla, vopsea) ar fi bine sa efectuati urmatoarele etape: 1. strat piatra sparta batuta bie, apoi strat pietris. 2. turnare beton egalizare. 3 hidroizolatie. 4 armare si turnare radier (beton B300, grosime si fier in functie de dimensiunile piscinei dupa ce au fost pozitionate piesele de pardoseala: sifoane, duze refilare etc ). 5. armare si turnare pereti (beton B300, grosime si fier in functie de dimensiunile piscinei dupa ce au fost prinse skimerele, refulari, aspiratii, nisele pentru proiectoare etc). 6 Se finiseaza interiorul: tencuiala si sapa (ciment, nisip, polimeri lichizi, rasina epoxy, apa) .7 Hidroizolatia interioara ( bicomponenta data in 2 straturi 1-2mm cu plasa de fibra de sticla intre ele, Intre pereti si radier si la rosturile intre pereti se foloseste banda de etansare prinsa intre cele doua straturi ed izolatie). 8 Placarea : se foloseste un adeziv cu alunecare 0 , elastic si aditivat, de preferinta alb. 9 Chituirea: se foloseste un chit de rosturi impermeabil in functie de dimensiunea rostului

         Pentru piscinele finisate cu liner nu e nevoie de atata atentie la constructie, deoarece membrana de liner asigura 100% hidroizolatia (daca e montata corect evident)
         constructii piscine - www.piscinepremium.ro

         Comentariu

         Procesare...
         X