Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Pamint pentru curte

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Pamint pentru curte

  Salut
  Am o problema: un cretin mi-a adus pamint galben cu huma in loc de pamint normal, fiindca am fost atit de prost sa am incredere in el si nu am fost acasa sa il verific.
  Acum am in curte 12 masini de pamint galben... pe care cretinul nu vrea sa il ia inapoi
  Ma gindisem sa aduc un excavator sa sap gropi la 3 m adincime unde sa arunc pamintul galben iar pe cel care il scot de acolo sa il intind pe suprafata.
  Insa... cineva mi-a zis ca pamintul de la adincime mai mare de 40 cm chiar daca arata la fel cu cel de la suprafata este STERIL.
  Este adevarat?
  Chiar nu stiu ce sa fac, termin casa si ma uit la curtea blocata de huma

 • #2
  Banuiesc ca pe parte legala nu ai ce sa ii faci pentru ca nu cred ca ti-a adus facturi acte sau alt fel de contracte.De luat inapoi nu are ai cum s ail obligi decat daca iti iei 2-3 baieti mai facuti,ii dai o cafteala buna si ii dai foc la basculanta.In rest nu ai decat sa platesti un buldoexcavator si alta basculanta sa il ia si sa il arunce in alta parte ca material de umplutyura.Cel mai bun si roditor pamant este cel adus din padure.Nu o spun eu ci multi specialisti din domeniu.

  Comentariu


  • #3
   Ar fi o munca de ocnas sa decoperati 30 cm de pamant, adica stratul vegetal, dupa care sa intindeti pamantul adus pentru umplutura, sa tasati si sa repuneti inapoi pamantul vegetal.

   Comentariu


   • #4
    costinell_mc, intr-adevar, pamantul la o adancime mai mare de 40cm nu este bun pentru plante. De aceea si in constructii primul strat se numeste pamant vegetal (grosimea difera de la caz la caz, dar de obicei este 0.3-0.4m). Oricum pamantul vegetal in constructii trebuie separat si valorificat pentru ca este foarte pretios.

    Comentariu


    • #5
     Şi eu am păţit la fel dar pe o suprafaţă mai mică, doar 4 maşini. Am încercat să-l sap mai adânc pentru a scoate pământul negru de jos. E muncă de Păcală. Însă! În vreo 3 ani au facut treaba asta cărtiţele. la început mă enervau, numai movile peste tot, movile de pământ negru peste cel galben. Au facut ceva treabă!
     faci o casa si pentru urmasii tai

     Comentariu

     Procesare...
     X