yobit eobot freewallet bgogo digifinex wp fastest cache wp super cache
Urmareste-ne pe Facebook

Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Scarificator

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Scarificator

  Salut
  Pentru ce se foloseste un scarifctor de gazon? Aeriseste radacinile?
  Am inteles ca stringe si frunzele moarte
  Cind se aplica? 1 adta pe an?
  Eu am cam 1500 mp de gazon, lungime de 35m, modelul electric cred ca iese din discutie, iar pe benzina nuprea am vazut
  Merita sa investesc in cest utilaj?
  Am gazonul de 3-4 ani si la baza se vad frunze uscate
  Multumesc

 • #2
  Răspuns la: Scarificator

  Parerea mea este ca nu merita sa investiti intr-un scarificator. In loc de scarificator puteti sa utilizati o simpla furca de sapat. Frunzele moarte se pot aduna si cu o grebla metalica normala. Avantajul la furca de sapat este ca nu distruge radacinile viabile ale firului de iarba.
  Ultima editare de Specialistul MC; 23.mai.2015, 09:03.

  Comentariu


  • #3
   Răspuns la: Scarificator

   deci sa infig furca din loc in loc?
   la ce distanta?

   Comentariu


   • #4
    Răspuns la: Scarificator

    la circa 20-30 cm, operatie repetata de 2 ori pe an.

    Comentariu


    • #5
     Răspuns la: Scarificator

     conteaza perioada cind fac scarificarea ?

     Comentariu


     • #6
      Răspuns la: Scarificator

      Scarificarea manuala, spre deosebire de cea mecanica, se poate face in tot cursul anului.

      Comentariu


      • #7
       Cum să alegi un scarificator de gazon

       Ai o curte mare și vrei să arate cât mai impecabil? Este timpul să îți achiziționezi un scarificator de gazon. Acest aparat te va ajuta să îngrijești gazonul din curte pentru a fi cât mai aspectuos.

       Dacă ești în căutarea unui scarificator de gazon, dar nu știi ce model să alegi, îți vom prezenta în acest articol specificațiile la care trebuie să te uiți.

       1.Tipul scarificatorului

       Dacă nu ai mai avut un astfel de aparat, este important să știi că exista doua tipuri de scarificator. Acestea sunt:
       1. Scarificator pentru gazon manual
       2. Scarificator mecanizat

       Scarificatorul manual pentru gazon este unul mai ieftin și potrivit pentru curțile mai mici. De asemenea, nu trebuie să îl bagi în priză sau să îl încarci, ai doar nevoie de propria forță. Pentru a îl utiliza trebuie doar să îl plimbi pe gazon.

       Scarificatorul mecanizat necesită mult mai puțin efort din partea ta. De asemenea, este potrivit pentru curțile mai mari. Prețul unui astfel de produs este mai ridic și costurile de întreținere sunt mai mari. În ciuda acestui lucru, este mult mai ușor de utilizat.

       2. Alimentare

       Dacă optezi pentru un scarificator de gazon mecanizat trebuie să știi că acest tip are nevoie de alimentare. În prezent există modele cu cablu, cu acumulator sau cu carburant.

       Modelele cu cablu nu sunt tocmai facile dacă ai o suprafață mare de întreținut. Dacă ai o curte de peste 500 de metrii pătrați, îți va fi foarte greu să găsești un model potrivit. Dacă ai o curte mai mică, acest model este perfect. Nu trebuie să aștepți să se încarce bateria sau să îi adaugi carburant, trebuie doar să ai o priză prin apropiere.

       Modele cu acumulator sunt potrivite pentru cei care au curți mici sau medii. Ai mai mult spațiu de mișcare cu un astfel de scarificator, dar trebuie să nu uiți să îi încarci bateria înainte.
       3.Puterea motorului

       Puterea motorului este un indicator foarte important prin care poți să-ți dai seama dacă produsul este potrivit pentru curtea ta. Puterea este exprimată în funcție de tipul de alimentare. Vei vedea valori exprimate în volți, Watt sau cai putere.

       În cazul unei variante cu acumulator, vei găsi modele cu valori între 18 și 40 V. Pentru un model cu alimentare la rețeaua electrică, vei găsi modele cu o puterea între 1000 și 1800 W, în timp ce modele care funcționează cu carburant, au un motor cu puterea de 1,5 și 6,5 CP.

       Valorile mai mari indică faptul că vei putea să folosești aparatul pentru a curăța o suprafață mai mare de teren mult mai rapid.

       4.Funcții extra

       În afară de tipul de scarificator, puterea motorului și tipul de alimentare, trebuie să iei în considerare dacă îți dorești un aparat simplu sau unul 2 în 1 ca să decompactezi solul pentru a oxigena mai bine plantele.

       Desigur, un astfel de aparat este mai scump, însă îți rezolvă două nevoi. Dacă ești un împătimit al grădinăritului, este recomandată varianta 2 în 1. Dacă vrei doar să îți cureți gazonul, alege scarificatorul de gazon simplu.
       Va rog sa cititi si sa respectati Regulamentul Forumului Misiunea Casa!

       Community Manager MC

       Comentariu

       Procesare...
       X
       sigla BRAT