Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Poarta culisanta completa (constructie, automatizare etc)

Adună
X
 
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Poarta culisanta completa (constructie, automatizare etc)

  Salut,

  Locuiesc intr-un complex de mai multe case si suntem nevoiti sa inchidem accesul din strada catre drumul de servitute. Cautam o solutie sau o companie (?) care sa faca tot proiectul, adica amenajarea intrarii, constructia si montajul portii, instalarea si configurarea automatizarii, mentenanta, garantie etc.

  Pentru a preintampina solutii proaste (oferte care sa maximizeze profitul companiei in detrimentul calitatii) am si cateva intrebari

  Am atasat o schema. Practic spatiul ce trebuie inchis are 4,5 m lungime, si exista loc pe langa gard de pana la 13m pentru o poarta culisanta. Poarta batanta iese din discutie, intrucat persoana de la prima casa nu vrea sa-i fie afectata deschiderea portii (am desenat-o in schema). In plus, trebuie o solutie si pentru accesul pietonal ca sa nu actionam poarta la fiecare intrare/iesire din complex.

  Desi nu cunsoc prea multe in domeniu, m-am gandit pana acum la 3 solutii dar nu stiu care ar fi mai buna. Mentionez ca in complex sunt in jur de 20 de masini deci cel putin 40-50 actionari/zi.

  1. Poarta culisanta de 5m
  Cred ca e solutia cea mai ieftina, dar mi-e teama de cateva problema. In primul rand, sina cred ca trebuie degivrata iarna (am inteles ca exista un cablu care se baga sub ea pentru aceasta), apoi nu stiu cat de fiabila este sa fie calcata de masini (unele de tonaj mai mare, gen curieri sau masina de gunoi - avem si o duba in complex) si intreg sistemul de glisare (9m) banuiesc ca trebuie sa fie la poloboc (trebuie reamenajat un pic terenul pentru asta).

  2. Poarta pietonala de 1m si culisanta de 4m
  Cred ca e o solutie mai fiabila pentru ca intreaga feronerie de poarta pietonala (balamale, inchizatoare, cadru etc.) nu mai fac parte din poarta auto si deci aceasta va fi mai usoara, insa inseamna un stalp suplimentar pentru ea, iar accesul auto va fi mai greu (deschiderea va scade la 3,5m fata de 4,5m cat are acum)

  3. Poarta autoportanta
  Pare a fi cea mai scumpa solutie, din cate am vazut necesita un bloc de beton pentru sina, stalpii de la capat, plus doar sistemul de autopurtare este 2-3000 lei, iar pentru porti de >4m pretul creste si mai mult. Insa nu mai are problema cu degivrarea, si nici nu mai este calcata sina cu rotile masinilor, nu trebuie pusa la poloboc zona unde merg masinile etc.

  Ca automatizare, exista avantaje de a folosi sistem cu cablu vs. cremaliera?
  Dat fiind ca ultima casa e la ~200m distanta, va trebui sa punem si un modul GSM, nu doar telecomenzi. Se poate monta acesta si dupa automatizare (unii vecini nu il doresc, il considera "SF")? Trebuie ca automatizarea sa aiba ceva special pentru el?

  Multumesc!

 • #2
  De ce nu montati o poarta rapida batanta? In loc de telecomenzi este mai simplu sa utilizati tag-uri de proximitate programabile.

  Comentariu


  • #3

   Comentariu


   • #4
    Problema este pusa gresit daca sint 20 de masini.... si citeva sute de lei de " caciula " vi se pare mult .
    O poarta amenajata si automatizata ca la carte costa .
    Aveti varianta ieftina cu citeva sticle de plastic cu un bat infipt in ele , sau varianta de buget , o bariera cu un minim de automatizare .
    Instalatii verificari-revizii gaze

    Comentariu


    • #5
     Autoportanta este cea mai fiabila si cu intretinere minima.

     Comentariu


     • #6
      Aveti idee cu ce se poate grundui inoxul pentru a fi vopsit? Un grund bun, potrivit? Se va utiliza la o poarta.

      Comentariu


      • Calin Diaconu
       Calin Diaconu comentat
       Editarea unui comentariu
       Salut, Domnule/Doamna ”10000”. Intrebarea Dumneavoastra e foarte interesanta desi nu are legatura directa cu subiectul pe care il discutam aici (sisteme de automatizare porti curte). Pentru căutarea unor produse specifice - cum este acesta ”grund inox” - de care ne-ați întrebat, puteți folosi un marketplace - de exemplu, Emag - vezi o selectie de produse in acest link: https://l.profitshare.ro/l/10682474 Pozele inainte/după operațiune precum și experiențele povestite, ne ajută pe toți! O zi frumoasă, și vă dorim să ajungeți la ... ”20000”!
     Procesare...
     X