Schimbare culoare granit fiamit

Adună
X
 
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi
  • nbhb
    Incepator
    • 20.sep.2017
    • 19

    Schimbare culoare granit fiamit

    Salut,

    Am un granit fiamat pus pe exterior, terasa, trepte, etc. Din pacate am luat un model care nu se potriveste cu casa (acela gri) si vreau sa ii schimb culoarea. Exista vreo solutie?

    Atentie nu doresc sa il vopsesc cu ceva epoxidic, ma intereseaza ceva hidrozolant(un galben deschis), ceva ce intra(se absoarbe) in granit, chiar daca culoarea se va pastra doar pentru vreo 2-3 ani...

    Multumesc.
  • calin.diaconu
    Administrator
    • 17.mar.2005
    • 417

    #2
    Stimate Forumist,

    am solicitat PIATRA ONLINE - Partener de Incredere Misiunea Casa, sa formuleze un raspuns competent in ce priveste întrebarea ridicata de Dumneavoastra: schimbarea culorii pentru granit fiamat. Îl redăm integral, mai jos - și vă invităm să vizitați universul inspirațional al Showroom-ului, dedicat pietrei naturale!

    De asemenea, ne-am bucura mult să primim din partea Dumneavoastra si cateva poze, pentru a ilustra aceasta discutie interesanta!

    Salutari de primavara si spor la treaba, invităm și pe ceilalti prieteni să-și spună părerea pe această temă ...

    Cu stimă,

    Călin Diaconu

    Project Manager, Misiunea Casa





    Schimbarea culorii unei suprafete din granit la exterior

    Sunt relativ putine solutii convenabile pentru schimbarea culorii placarilor din piatra naturala la exterior.

    In piata exista mai multe tipuri de lacuri care schimba aspectul pietrei, fara sa realizeze si o protectie de lunga durata a suprafetei. Plus ca intretinerea va fi mai dificila.

    Solutiile de impregnare sunt de obicei create tocmai pentru a pastra aspectul placarii precum si calitatile pietrei. De aceea ele sunt in cele mai multe cazuri transparente.

    Totusi este cunoscuta tehnologia de schimbare a culorii folosind laptele de var – Ca(OH)₂, acesta se poate prepara din var nestins si apa.
    Dupa spalarea suprafetei din granit (este bine sa folositi un detergent acid, ex: LTP Grout Stain Remover) si uscarea naturala a acesteia se aplica solutia de lapte de var intr-un strat subtire (eventual 2 straturi pentru suprefete cu porozitate ridicata). Culoarea finala merge spre alb.
    Cu efect de culoare exact opus (mergand spre negru) se poate folosi impregnatorul ecologic LTP Blackstone.
    Avantajul folosirii acestor solutii rezida in aceea ca permit pietrei sa respire, realizand in acelasi timp o protectie eficienta a placarii.
    Inainte de aplicarea pe suprafete mari verificati efectele produselor pe arii reduse (faceti o proba pe o suprafata mica).

    In concluzie o culoare asa cum va doriti o veti obtine mai degraba aplicand vopsele (lacuri) de exterior, insa protejarea placarii la apa, grasimi, agenti de patare diversi va fi deficitara si de scurta durata.
    www.calindiaconu.com

    Comentariu

    • nbhb
      Incepator
      • 20.sep.2017
      • 19

      #3
      Buna seara,

      In primul rand va multumesc foarte mult pentru raspuns.

      Solutia cu lapte de var ma tenteaza foarte tare. Totusi in cazul in care optez pentru aceasta solutie sunt cateva lucruri pe care nu le-am inteles si abuzez de toata amabilitatea dvs sa va intreb:

      Cat timp se va pastra efectul de alb pe piatra?

      Nu trebuie sa folosesc si o solutie de impregnare? Daca da cand, inainte sau dupa ce am dat cu lapte de var? Ce solutie si cum reactioneaza ea cu laptele de var, va schimba culoarea de tenta spre alb? Dar peste 1 an cand trebuie din nou sa folosesc alta solutie?

      Cum reactioneaza laptele de var cu chitul dintre rosturi, il albeste si pe el?

      Comentariu

      • calin.diaconu
        Administrator
        • 17.mar.2005
        • 417

        #4
        Stimate Forumist, va transmitem mai jos mesajul de raspuns din partea Partenerilor nostri Piatra Online.
        Misiunea Casa va multumeste pentru apreciere si increderea acordata. Speram ca sfaturile competente ale Partenerilor nostri - sa fie pe masura asteptarilor. Fiindca suntem un proiect deschis, ne bazam pe intervenitii de calitate din diferite domenii, iar colaborarea cu departamentele tehnice ale leader-ilor din domeniul materialelor de constructii o consideram esentiala.
        Spor in operatiunile de reconditionare a pietrei si asteptam fotografii (before/after).



        Impermeabilizarea unei suprafete cu culoare schimbata


        De la inceput vreau sa precizez ca vopsirea si tratamentele asupra pietrei pictate nu sunt activitati comune. Desi pictarea pietrei s-a mai facut totusi acest lucru a fost practicat pe pietre mici, operatiunea avand un caracter decorativ.
        De aceea nu putem prognoza cu precizie ce rezultat ar putea avea schimbarea culorii pe suprafete mari, mai ales cand aceasta se realizeaza cu lapte de var, deci nu cu solutii dedicate pietrei. Pur si simplu nu putem anticipa reactia pietrei si cu atat mai mult comportamentul ei in timp.
        O proba pe o suprafata de dimensiuni reduse, mai ascunsa, ar putea clarifica unele aspecte.
        Cu aceasta precizare, referitoare la imposibilitatea de a oferi o reteta detaliata de lucru si, cu atat mai mult, de a garanta rezultatele, iata raspunsurile la intrebarile dumneavoastra:

        1.rezistenta in timp a culorii este data de mai multi factori. Vremea este un element esential. Vantul, variatiile de temperatura, ploile influenteaza in mod decisiv perioada de timp in care culoarea rezista. Radiatiile UV au si ele un rol important.Traficul pe suprafata conteaza si el. In masura in care putem contoriza aceste efecte, fiecare in parte si cumulat, atunci putem da un raspuns. Altfel putem doar estima. De exemplu o placare situata pe tarmul marii va avea mai multe de suferit din cauza radiatiilor UV dar si a salinitatii. O alta situata in zona Curtea de Arges – Campulung ar avea mai mult de suferit din cauza ploilor si tot asa.

        2. nu este obligatoriu sa impermeabilizati suprafata. Daca va hotarati sa faceti asta atunci va recomand sa efectuati operatiunea dupa ce aplicati solutia de lapte de var.

        3. piatra este un material anizotrop, adica nu are aceleasi proprietati (fizice) in toate directiile. Si chiar daca un granit fiamat a reactionat intr-un fel, acelasi tip de granit, din aceeasi cariera, poate reactiona in alt fel, daca masuram anumiti parametri (ex: porozitatea) pe directii diferite. Deci nu putem sti “a priori” cum reactioneaza, putem doar estima pe baza unor probe. De aceea pentru proiectul dumneavoastra nu pot sti cum va reactiona practic laptele de var cu impermeabilizantul Grout&Tile Protector pe care vi-l recomand. Este un impermeabilizant cu efecte excelente in medii exterioare, de tip spray (se raspandeste cu usurinta), e bun si pentru rosturi. Consider ca va impermeabiliza bine, fara sa afecteze culoarea, dar asta se va vedea cel mai bine la proba.

        4. rolul impermeabilizantului este de a proteja piatra nu de a fixa culoarea. In conditii normale acesta asigura o protectie pentru 1-2 ani insa nu putem estima ce se intampla cu culoarea.

        5. laptele de var da suprafetelor o tenta de alb, cel mai probabil va da si chitului aceasta tenta.

        Sper ca raspunsurile mele sa va calauzeasca in luarea unei decizii. Domeniul nu este suficient explorat asa ca va indemn sa lucrati cu grija, in aer liber si protejandu-va fata, mainile, ochii de orice posibil accident. Tineti toate solutiile departe de copii si de surse de foc. Folositi solutiile numai in scopul pentru care au fost produse, urmand indicatiile producatorului.

        Va stam la dispozitie in continuare cu informatii si tratamente pentru suprafetele din piatra naturala.

        www.calindiaconu.com

        Comentariu

        Procesare...